ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιγκέιρας: "Νομίζεις ότι ο Καμπιάσο είναι 20 ετών"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος μπακ του Ολυμπιακού, Ντιόγκο Φιγκέιρας, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του έπλεξε το εγκώμιο του Εστέμπαν Καμπιάσο και υποστήριξε ότι οι πανηγυρισμοί για το πρωτάθλημα μετατίθενται λόγω του ημιτελικού με την ΑΕΚ.

Τον πρώτο του τίτλο στην Ελλάδα κατέκτησε ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, καθώς πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος μπακ μίλησε στο "Maisfutebol" με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του, Εστέμπαν Καμπιάσο, ενώ αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο, τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα, τον ημιτελικό με την ΑΕΚ και το μέλλον του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για την ελληνική εμπειρία του με τον Ολυμπιακό: "Ξεκίνησα την προετοιμασία με τον Μάρκο Σίλβα. Είναι μεγάλος προπονητής κι από ο,τι δείχνει η πορεία του με τη Χαλ, μπορεί να φθάσει πιο μακριά. Στον Ολυμπιακό είναι όπως στην Μπενφίκα, τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Παίζεις πάντα για να νικήσεις, για να πάρεις πρωτάθλημα. Τα πράγματα έρχονται μόνα τους. Αυτή τη σεζόν πήρα αυτοπεποίθηση, η οποία ήταν απαραίτητη για να ξεκινήσω να παίζω".

Για την απομάκρυνση του Μπέντο: "Μετά τις τρεις ήττες (ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ) περάσαμε μια δύσκολη φάση. Είχαμε αλλαγές, πέντε προπονητές σε μία σεζόν. Έπρεπε να προσαρμοστούμε. Εκτός από τον Καρντόσο, τον Σεμπά και τον Μαρτίνς συνάντησα και τον Μποτία, ο οποίος έπαιξε μαζί μου στη Σεβίλλη. Τον Ντε λα Μπέγια, ο οποίος έπαιζε στη Σοθιεδάδ, και τους Αργεντινούς, Τσόρι Ντομίνγκες και Εστέμπαν Καμπιάσο".

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό και τον Καμπιάσο: "Καθώς μιλάμε όλοι ισπανικά και πορτογαλικά, η προσαρμογή ήταν πιο εύκολη. Όταν έφθασε ο Αντρέ, εγώ ήμουν εκεί και προσπαθούσα να τον ενσωματώσω στην ομάδα. Ο Καμπιάσο είναι πολύ έμπειρος και με μεγάλο βιογραφικό. Πολύ καλός συμπαίκτης και νομίζεις ότι είναι 20 χρονών".

Για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας: "Τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά ξέρω μερικές λέξεις. Τα βασικά τα μαθαίνεις εύκολα. Η Αθήνα μοιάζει πολύ με τη Λισαβόνα. Δεν αισθάνομαι ότι έχει κρίση, τα εστιατόρια είναι πάντα γεμάτα, υπάρχει πάντα κόσμος στο δρόμο".

Για τη φιέστα: "Για τους Έλληνες είναι κάτι φυσιολογικό, αλλά για εμένα και τον Αντρέ - και τους ξένους γενικά - δεν ήταν, το γιορτάσαμε περισσότερο από τους άλλους".

Για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ: "Έχουμε το ματς της Τετάρτης. Γιορτάσαμε το πρωτάθλημα στα αποδυτήρια, αλλά σκεφτόμαστε το ματς της Τετάρτης. Μετά θα το διασκεδάσουμε, δεν παίρνεις όλα τα χρόνια πρωτάθλημα. Τουλάχιστον, εμείς οι Πορτογάλοι, θα οργανώσουμε μια γιορτή".

Για το μέλλον του: "Αυτή τη στιγμή δεν με ανησυχεί το μέλλον μου. Είμαι καλά εδώ, έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο και θα δούμε τι θα συμβεί".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ