ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φεύγει και ο Ντουρμάζ, έρχονται παίκτες

Φεύγει και ο Ντουρμάζ, έρχονται παίκτες
Ντουρμάζ Ιντέγε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζίμι Ντουρμάζ έπαιξε το τελευταίο του ματς με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αρόουκα και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες. Έρχονται οι πολυπόθητες προσθήκες στο ρόστερ. Τι γίνεται με Νιλμάρ, Γκονσάλες, Πουλίδο.

Σε διαδικασία αποχώρησης ήταν εδώ και κάμποσο διάστημα ο Τζίμι Ντουρμάζ. Το αρχικό ενδιαφέρον της Αντάλιασπορ ατόνησε σχετικά γρήγορα, ωστόσο ο Σουηδός εξτρέμ ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στην καριέρα του.

Όλα δείχνουν ότι το ματς με την Αρόουκα, στο οποίο μπήκε ως αλλαγή στο 89ο λεπτό, ήταν το τελευταίο του Ντουρμάζ με τα ερυθρόλευκα. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ο διεθνής ακραίος κυνηγός θα αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν με τη φανέλα της Τουλούζ, ομάδα η οποία είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον παίκτη την τελευταία εβδομάδα.

Ο Ντουρμάζ επέστρεψε με την αποστολή του Ολυμπιακού από την Πορτογαλία στην Ελλάδα, όμως τις επόμενες ώρες υπήρξε ουσιαστικά συμφωνία των Πειραιωτών με την Τουλούζ και έτσι ο 27χρονος εξτρέμ πήρε το "πράσινο φως" για να ταξιδέψει στην Γαλλία και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του. Μετά τον Μαζουακού θα είναι ο επόμενος παίκτης που δεν έμοιαζε... ενθουσιασμένος παίζοντας για τον Ολυμπιακό και φεύγει. Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους οι Πειραιώτες αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τη συμφωνία με την Τουλούζ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να κινηθούν άμεσα για την απόκτηση ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Ντουρμάζ. Παίκτη που θα αποκτηθεί ως βασική μονάδα στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο και όχι συμπληρωματικός.

Νιλμάρ και εναλλακτικές

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Νιλμάρ να ξεμπερδέψει με την Αλ Νασρ. Ο Βραζιλιάνος προσπαθεί να βγάλει άκρη με τον σύλλογο από τα ΗΑΕ, παίρνοντας τα οφειλόμενα από την περσινή σεζόν. Με τους Πειραιώτες ο 32χρονος επιθετικός έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 1+1 (οψιόν ο Ολυμπιακός), έναντι ποσού κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο Νιλμάρ είναι καθησυχαστικός όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την Αλ Νασρ, υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα ξεμπερδέψει. Το θέμα είναι ότι στο Λιμάνι δεν έχουν πολλά χρονικά περιθώρια υπομονής και θέλουν το συντομότερο δυνατό να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σε περίπτωση που ναυαγήσει του Νιλμάρ, στο Λιμάνι θα στραφούν εκ νέου στις περιπτώσεις των Βάγκνερ Λοβ και Ραφαέλ Μάρτινς.

Για τον Λοβ, ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τη Μονακό, ωστόσο ο 32χρονος Βραζιλιάνος φορ είχε ζητήσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως και κάπου εκεί οι "ερυθρόλευκοι" απέσυραν το ενδιαφέρον τους και στράφηκαν στον Νιλμάρ. Όσον αφορά τον Μάρτινς, είναι παίκτης που ξέρει ο Πάουλο Μπέντο και δεν θα είχε καμία αντίρρηση σε ενδεχόμενη απόκτηση του. Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο Λουίζ Αντριάνο, που παραχωρείται με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν.

Στην περίπτωση του Κάρλος Μανέ (λύση για τα άκρα προφανώς), σύμφωνα με όσα λέγονται στην Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ήταν πρόθυμη να συζητήσει την παραχώρηση του 22χρονου εξτρέμ με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό. Όμως εκτός από το ενοίκιο των 800.000 ευρώ, ήθελε η ρήτρα απόκτησης που θα μπει για τον παίκτη να είναι της τάξης των... 10 εκατομμυρίων ευρώ! Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός "πάγωσε" το ενδιαφέρον του, αφού δεν είχε νόημα να μπει τέτοιος όρος που σε καμία περίπτωση δεν θα συναντούσαν οι Πειραιώτες το επόμενο καλοκαίρι.

Πάντα ανοιχτό του Γκονσάλες

Και την Παρασκευή στην Ιταλία επέμεναν ότι ο Ολυμπιακός δεν παρατάει την περίπτωση του Τζανκάρλο Γκονσάλες. Η Παλέρμο είχε απορρίψει την τελευταία - βελτιωμένη - πρόταση (2,5 εκατομμύρια ευρώ) των Πειραιωτών για τον Κοσταρικανό διεθνή στόπερ, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη γειτονική χώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν το πρέσινγκ στους Σικελούς για την απόκτηση του παίκτη.

Για τον Μαουρίτσιο το θέμα είναι απλό. Σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να δώσει τα 4 (κατά άλλες πηγές ακόμη και 5) εκατομμύρια ευρώ που ζητά η Λάτσιο για τον Βραζιλιάνο στόπερ. Μόνο που οι Ρωμαίοι για την ώρα δεν βρίσκουν από πουθενά αυτά τα λεφτά. Του Μαουρίτσιο στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να γίνει με ετήσιο δανεισμό (με 600 - 700 χιλιάδες ευρώ στη Λάτσιο συν το συμβόλαιο του παίκτη) και οψιόν αγοράς (μάξιμουμ 2,5 εκατομμύρια ευρώ) για το επόμενο καλοκαίρι. Διαφορετικά... χλωμό.

Την Παρασκευή (19/8) πάντως οι Ισπανοί επανέφεραν τα σενάρια για τον Αντερλάν Σάντος και τον Ολυμπιακό. Η Βαλένθια δεν υπολογίζει τον παίκτη, αγοραστής δεν έχει βρεθεί και οι "νυχτερίδες" μοιάζουν έτοιμες να διαπραγματευθούν την παραχώρηση του από νέα βάση, με σαφώς χαμηλότερες απαιτήσεις σε σχέση με δύο μήνες πριν.

Οι Μεξικάνοι για Πουλίδο

Στην πατρίδα του Άλαν Πουλίδο υποστηρίζουν ότι για τον συμπατριώτη τους φορ οι ομάδες που έχουν εκφράσει -ξανά- ενδιαφέρον, είναι η Τσίβας Γουαδαλαχάρα και Κολοράντο Ράπιντς. Η Τσίβας μέσω δηλώσεων του αθλητικού της διευθυντή νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι είχε παραδεχθεί ότι επιθυμούσε την απόκτηση του επιθετικού των Πειραιωτών, όμως τότε δεν είχε προχωρήσει κάτι. Τώρα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο Μεξικό, έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον της.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους Κολοράντο Ράπιντς που ήθελαν διακαώς τον παίκτη τον περασμένο Γενάρη! Ούτε αυτή η περίπτωση είχε προχωρήσει, αφού τότε ο Μάρκο Σίλβα είχε εισηγηθεί την απομάκρυνση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, έχοντας αποφασίσει να δώσει ευκαιρίες στον Μεξικανό διεθνή φορ. Τις περασμένες μέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτασε πρόταση άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πουλίδο. Αν πράγματι ισχύει, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον του παίκτη.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η μαγκιά του Στέφανου
Στο Βέλγιο ο Γούτας που κλείνει στην Κορτράικ
Είδαν Ολυμπιακό Σάντος και Γκονσάλβες
Ξαναβρήκαν το χρώμα τους στον Ολυμπιακό!
Ένα βουνό δουλειάς για τον Μπέντο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ