ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος τερματοφύλακες: Ποιοι έπαιξαν στο Κύπελλο

Φάκελος τερματοφύλακες: Ποιοι έπαιξαν στο Κύπελλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr θυμίζει τις επιλογές τερματοφυλάκων από τους προπονητές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο. Ποιος "έσπασε" τον "κανόνα"; Καπίνο ή Ρομπέρτο θα έβαζες στην Τούμπα;

Τα τελευταία χρόνια όλοι και περισσότεροι προπονητές αποφασίζουν να πορευτούν με τον βασικό τους τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα και τον αναπληρωματικό τους στο Κύπελλο. Μία αγαπημένη πρακτική κυρίως της ισπανικής σχολής την οποία εφάρμοσαν στον Ολυμπιακό οι Βαλβέρδε και Μίτσελ.

Οι δύο Ισπανοί τεχνικοί διατήρησαν τις επιλογές τους μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από την κρισιμότητα των παιχνιδιών. Κοινός τόπος η Τούμπα όπου ο Ολυμπιακός έχει χάσει έως τώρα τους μοναδικούς τίτλους επί εποχής Μαρινάκη (σ.σ πλέον μετράει 9 τίτλους στους 11 διαθέσιμους).

Τόσο το 2011 ο Βαλβέρδε, όσο και το 2014 ο Μίτσελ στήριξαν στον επαναληπτικό τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, έχοντας νικήσει και οι δύο στα πρώτα ματς του Φαλήρου με 2-1. Αμφότεροι είδαν τον Ολυμπιακό να χάνει με 1-0 και να σταματά την παρουσία του στο θεσμό.

Η μοναδική εξαίρεση ήρθε πέρσι από τον Περέιρα που ενώ είχε επιλέξει τον Μέγιερι στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ, συνέχισε στον επαναληπτικό με τον Ρομπέρτο τον οποίο διατήρησε μέχρι και στον τελικό με την Ξάνθη, όπου οι ερυθρόλευκοι πήραν το νταμπλ.

2010/2011 Βαλβέρδε

H σεζόν ξεκίνησε με βασικό τον Νικοπολίδη αλλά από τον Οκτώβριο τα γάντια πήρε ο Πάρδο και ο Αντώνης "μετακόμισε" στο Κύπελλο. Ο Βαλβέρδε δεν άλλαξε την επιλογή του ούτε στους δύο προημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ, έτσι ο αναπληρωματικός Νικοπολίδης έπαιξε και στην Τούμπα όπου ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 και αποκλείστηκε (σ.σ. πρώτο ματς 2-1)

2011/2012 Βαλβέρδε

Ο Κοστάνσο ξεκινά βασικός αλλά σύντομα λέει αντίο. Ο Μέγιερ παίρνει τα γάντια, ενώ ο Κάρολ έρχεται τον Γενάρη ως αναπληρωματικός και επιλέγεται στο κύπελλο, τόσο στους δύο ημιτελικούς με τον ΟΦΗ, όσο και στον τελικό με τον Ατρόμητο.

2012/2013 Ζαρντίμ/Μίτσελ

Η χρονιά ξεκίνησε με Μέγιερι βασικό και Κάρολ στον πάγκο, αλλά μετά την απομάκρυνση του Πορτογάλου, ο Μίτσελ άλλαξε τους ρόλους. Έτσι συνέχισε με τον Ούγγρο στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βορειοιρλανδός πήρε τους αγώνες του κυπέλλου, παίζοντας μέχρι και τον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης.

2013/2014 Μίτσελ

Ο Ρομπέρτο έρχεται και παίρνει τα γάντια σπίτι του και ο Μίτσελ επιλέγει τον Μέγιερι σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Στηρίζει τον Ούγρρο και στον επαναληπτικό ημιτελικό της Τούμπας, μετά το 2-1 του Φαλήρου, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 και αποκλείστηκε.

2014/2015 Μίτσελ/Περέιρα

Ρομπέρτο σε πρωτάθλημα, Μέγιερι σε Κύπελλο ξεκίνησε ο Μίτσελ και το συνέχισε ο Περέιρα μέχρι και τον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ. Το 1-1 στο Φάληρο όμως "έσπρωξε" τον Πορτογάλο στην απόφαση να ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ τον Ρομπέρτο τον οποίο και κράτησε μέχρι και τον τελικό με την Ξάνθη.

2015/2016 Σίλβα

Ο Ρομπέρτο ακάθεκτος για τρίτη σερί σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με τον Καπίνο να είναι βασικός στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Το απόγευμα της Τετάρτης (2/3) θα δούμε αν ο Σίλβα συνεχίσει αυτή την τακτική ή έχει στο μυαλό του να αλλάξει ρόλους, δίνοντας παιχνίδια στον Καπίνο στο πρωτάθλημα και βάζοντας τον Ισπανό στο Κύπελλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ