ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος Ερνάνι

Φάκελος Ερνάνι
INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος "ζογκλέρ" έπιασε λιμάνι χάρη στην επιμονή του Μάρκο Σίλβα. Όμως ο κόουτς των Πειραιωτών είναι αυτός που τον έχει στον "πάγο" επειδή τον βλέπει να κάνει τα... δικά του.

Έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμα τίποτα.... Ο Ερνάνι που έπιασε λιμάνι "μετά βαΐων και κλάδων", εδώ και δύο μήνες δεν θα πούμε ότι... αγνοείται, αλλά σίγουρα αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα στον Ολυμπιακό και αλλιώς τους έχουν βγει μέχρι στιγμής.

Πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο Μάρκο Σίλβα είχε άλλον Ερνάνι στο μυαλό του και άλλον Ερνάνι βλέπει καθημερινά στο Ρέντη. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν από τα μέσα Ιουνίου είχε γίνει γνωστό ότι ο Σίλβα έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ένα από τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι για να ενισχύσουν το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" ήταν και του 24χρονου εξτρέμ.

Ο Ερνάνι δεν ήταν νέο όνομα στα ρεπορτάζ. Και τον περασμένο Γενάρη ο Βίτορ Περέιρα τον είχε ζητήσει, όταν εκείνος έπαιζε στην Γκιμαράες. Τότε όμως οι οικονομικές απαιτήσεις του πορτογαλικού συλλόγου ήταν τεράστιες και τελικά ο παίκτης κατέληξε στην Πόρτο.

Όλο το καλοκαίρι το "φάγαμε" με το "έρχεται - δεν έρχεται". Όλο έμπαινε στο αεροπλάνο και όλο έμενε στο Ντραγκάο. Ο Σίλβα τον ζητούσε επίμονα.

Γνώριζε ότι δεν θα έπαιρνε ευκαιρίες στους "δράκους", καθώς ήδη στις πρώτες δύο - τρεις αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος, είχε βρεθεί εκτός αποστολής της Πόρτο.

Τελευταία μέρα των μεταγραφών και μετά το τέλος της συμφωνίας με τον Ιντέγε, ο Ολυμπιακός "τρέχει" την υπόθεση του δανεισμού του Ερνάνι.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της 31ης Αυγούστου, γνωστοποιείται από την Πορτογαλία ότι ο νεαρός "ζογκλέρ" παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για Αθήνα για να υπογράψει τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό. Χαμός, αφιερώματα, φοβεροί τίτλοι στις εφημερίδες, πολλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό...

Το κακό είναι ότι μείναμε σε αυτά. Ο Ερνάνι εδώ και δύο μήνες δεν έχει επιβεβαιώσει στο χορτάρι τις συστάσεις που τον συνόδευσαν από την Πορτογαλία. Δεν το αμφισβητεί κανείς ότι με την μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει "παπάδες".

Φαίνεται άλλωστε ότι το έχει το... ζογκλερικό στο DNA του. Το θέμα όμως είναι ότι ο Σίλβα δεν ζητάει μόνο το να είναι απρόβλεπτος στο ένας εναντίον ενός. Του ζητάει αυτά που ζητάει απ' όλους τους ποδοσφαιριστές του.

"Όλοι μαζί αμυνόμαστε, όλοι μαζί επιτιθόμαστε", είναι το μότο του 38χρονου τεχνικού, αλλά ο Ερνάνι δεν... συμβαδίζει. Στις προπονήσεις δεν έβγαζε το πρόσωπο που φανταζόταν ο Σίλβα.

Δεν έβλεπε τον Ερνάνι που είχε στο μυαλό του. Για αυτό τον λόγο τον πέρασε τέταρτη επιλογή στα εξτρέμ πίσω από τους Πάρντο, Σεμπά και Ντουρμάζ.

Φάκελος Ερνάνι
INTIME SPORTS
Φάκελος Ερνάνι
INTIME SPORTS

Ο Σίλβα του έμπηξε τις φωνές αρκετές φορές και τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες επέστρεφε να βοηθήσει. Έδειχνε λες και ήταν σε άλλο γήπεδο...

Πέρασαν οι μέρες από εκείνο το διπλό στο Λονδίνο και ακόμα καμία βελτίωση ως προς την εικόνα του στο Ρέντη. Ο Σίλβα προσπαθεί να τον "ξυπνήσει", τον πιάνει και του μιλάει, αλλά είναι φανερό ότι ο Ερνάνι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί. Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα του Περιστερίου.

Μπήκε στο 72' και ουσιαστικά στις πρώτες του επαφές σαν να έμοιαζε ότι παίζει μπάλα στα στενάκια της γειτονιάς του. Τακουνάκια, χαβαλέ, "τσιμπηματάκια" στην μπάλα! Κι όλα αυτά έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Από ένα δικό του... τακουνάκι στο πουθενά ξεκίνησε η φάση του γκολ του Ατρομήτου.

Το χειρότερο είναι ότι ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας ότι ο Ερνάνι δεν βοηθούσε πίσω τον Ελαμπντελαουί, έδωσε εντολή στον αριστερό μπακ Μπιτόλο να κατεβαίνει περισσότερο και να δίνει βοήθειες στον Μαρσελίνιο. Οι δύο παίκτες του Ατρομήτου ταλαιπώρησαν αρκετά τον Ελαμπντελαουί, αλλά ο Ερνάνι... πουθενά.

Ο Σίλβα, όπως και στο Λονδίνο, του ζητούσε να γυρίσει και να βοηθήσει. Τίποτα όμως... Τι αναγκάστηκε να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός; Να στείλει στην άλλη πλευρά τον Ερνάνι και να βάλει τον Σεμπά μπροστά από τον Ελαμπντελαουί.

Εν κατακλείδι, Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες και την ποιότητα του 24χρονου Πορτογάλου. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και το γεγονός ότι ακόμα μοιάζει ο Ερνάνι να μην έχει καταλάβει τη φιλοσοφία του προπονητή και της ομάδας. Σαν να δυσκολεύεται να... βαδίσει πάνω στη γραμμή που έχει χαράξει ο Σίλβα.

Την Τετάρτη (28/10, 19:30) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πλατανιά για το Κύπελλο. Λογικά ο Ερνάνι θα πάρει φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος. Αν δεν πάρει ούτε με τους Χανιώτες, τότε – κακά τα ψέματα - υπάρχει θέμα.

Αλλά ας μην πάμε στο άλλο άκρο και ας μείνουμε στο πιθανότερο σενάριο: Ότι ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει. Θα του δοθεί λοιπόν μία ευκαιρία να αποδείξει σε όλους ότι κακώς ο Σίλβα τον έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Η ουσία είναι να την αρπάξει και να μην κάνει πάλι τα... δικά του, όπως κάνει εδώ και δύο μήνες.

Αν δεν την αρπάξει, τότε θα συνεχιστεί η ίδια ιστορία. Πάλι θα παίζει το πολύ κάνα 20λεπτο στα ματς που θα ακολουθήσουν και... αν! Δεν θα μπορεί να κάνει και διαφορετικά ο Σίλβα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ