ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έχει δρόμο ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Γάνδη

Έχει δρόμο ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Γάνδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι κερδίζει και που μειονεκτεί η ομάδα του είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Βίκτορ Σάντσεθ στο ισόπαλο 2-2 του Ολυμπιακού με τη Γάνδη, όπου ο Ισπανός χρησιμοποίησε το σύστημα 4-3-3. Φορτούνης και Ιντέγε τα γκολ.

Το πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους και τρίτο συνολικά στο διάστημα της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, έδωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής (8/7) απέναντι στην Γάνδη, στο "Ghelamco Arena".

Οι Πειραιώτες στην Αυστρία, στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας, νίκησαν την Χορν (4-1) και ήρθαν ισόπαλοι κόντρα στην Βάκερ Ίνσμπρουκ (1-1), ωστόσο το τεστ απέναντι στην Γάνδη, πιθανή αντίπαλο της ΑΕΚ στα προκριματικά του Europa League, ήταν σίγουρα το πιο δυνατό μέχρι στιγμής.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ προτίμησε τους Καπίνο, Βούρο, Μποτία, Σιόβα, Τσιμίκα, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Πάρντο και Ιντέγε στο βασικό σχήμα των "ερυθρολεύκων" και σε σύστημα 4-3-3, τουλάχιστον ως προς την αρχική τοποθέτηση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει δρόμο ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Γάνδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τελέν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σχουφς, Βίκχαϊμ, Νίλσεν, Περμπέ, Σάιμον, Χόρεμανς, Φοκέτ και Εντονγκαλά, ήταν οι επιλογές του Hein Vanhaezebrouck για το αρχικό σχήμα των Βέλγων.

Ορεξάτος αλλά χωρίς ουσία ο Πάρντο

Με εξαίρεση το αρχικό πεντάλεπτο, όπου έψαχνε τα πατήματα του, ο Ολυμπιακός άρχισε να ελέγχει σωστά τους χώρους και οι μοναδικές επικίνδυνες επισκέψεις (λιγοστές) των γηπεδούχων στα καρέ του Καπίνο προήλθαν από ατομικά λάθη.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ ήθελε υπομονή και γρήγορο τρανζίσιον από τους παίκτες του, ζητώντας με τη σειρά του την εκμετάλλευση των όποιων κενών της άμυνας των αντιπάλων.

Ο Πάρντο ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος από δεξιά, όμως δεν μπορούσε να ολοκληρώσει σωστά τις προσπάθειες του. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 3ο λεπτό με την προβολή του Φορτούνη να κοντράρει στον Νίλσεν, ενώ ο Ιντέγε έκλεψε την μπάλα και έφυγε σε τετ-α-τετ στο 15' για να νικηθεί από τον Τελέν.

Κόντρα στη ροή μπροστά οι Βέλγοι

Η Γάνδη στο πρώτο μισάωρο προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ και στο 31' δικαιώθηκε, με τον Σάιμον να νικά τον Καπίνο. Ο Νιγηριανός βρήκε λίγο χώρο και εκτέλεσε, η μπάλα πήρε φάλτσα και έσκασε μπροστά στον Έλληνα γκολκίπερ, που την βρήκε αλλά όχι αρκετά για να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα.

1-0
1-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Έχει δρόμο ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Γάνδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Περμπέ ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο χτύπημα από τα 11 βήματα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Γάνδη, με 2-1.

Νικητής στο β' μέρος

Με τους Ντομίνγκες, Πουλίδο και Ζντιέλαρ αντί των Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που είδε την Γάνδη να απειλεί με τρίτο γκολ στο 54' αλλά τον Καπίνο να σώζει στην προσπάθεια του Σάιμον.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και όχι μόνο βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης αλλά θα μπορούσε και να πάρει το ματς. Στο 58' ήρθε το 2-2 για τους "ερυθρόλευκους", όταν σε αντεπίθεση ο Ντομίνγκες άφησε για τον Φορτούνη, ο Πουλίδο με κίνηση τράβηξε τους αμυντικούς και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα διεθνή μέσο να εκτελέσει από τα 20 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί χαμηλά στην δεξιά γωνία του Τελέν!

Έχει δρόμο ο Ολυμπιακός, 2-2 με την Γάνδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανέβαζε την πίεση του ο Ολυμπιακός, δεν έβρισκε όμως τις σωστές τελικές επιλογές για να πετύχει ένα τρίτο γκολ. Το φοβερό σπριντ του Ράμαν στο 90', που κατέληξε σε χαμένη ευκαιρία για λογαριασμός της Γάνδης ήταν η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

Οι Πειραιώτες συνολικά ήταν ανώτεροι των Βέλγων, ωστόσο σίγουρα εμφάνισαν αδυναμίες και ερωτηματικά ενόψει της συνέχειας. Κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι και δευτερευόντως στην δημιουργία και την παραγωγή φάσεων εντός της αντίπαλης περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο Βίκτορ Σάντσεθ δεν είχε στην διάθεση του τους Μαζουακού, Φιγκέιρας, Ντουρμάζ, ενώ φυσικά δεν έπαιξε και ο Νικόλα Λεάλι, που ενσωματώθηκε στην αποστολή στο Βέλγιο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο ακόμη φιλικά επί βελγικού εδάφους, κόντρα στη Βέστερλο (13/7) και την Κλαμπ Μπριζ (15/7), πριν επιστρέψει στη βάση του στις 16 Ιουλίου.

ΓΑΝΔΗ (Χάιν Βανχάεζερμπρουκ): Τελέν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σχουφς, Βικχάιμ, Νίλσεν, Περμπέ, Σάιμον, Χόρεμανς, Φοκέτ, Εντονγκαλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Βούρος, Τσιμίκας (63' Ντε Λα Μπέγια), Σιόβας (63' Ρέτσος), Μποτία (63' Ντα Κόστα), Μανιάτης (46' Ντομίνγκες), Μπουχαλάκης (63' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (46' Ζντιέλαρ), Φορτούνης (63' Μανθάτης), Πάρντο (63' Σεμπά), Ιντέγε (46' Πουλίδο).

Γήπεδο: Ghelamco Arena

Γκολ: 31' Σάιμον, 44' πεν. Περμπέ / 38' Ιντέγε, 58' Φορτούνης

Διαιτητής: Σεμπ. Ντελφεριέρ (Βέλγιο)

Επόπτες: Στ. Χούτσεμπο (Βέλγιο), Ντ. Χούενς (Βέλγιο)

Κάρτες: 89’ Κουλιμπαλί / 89’ Ντα Κόστα

Footshirts και ξεχωριστά ερυθρόλευκα σχέδια

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ