ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εβδομάδα δράσης σε δύο ταμπλό

Εβδομάδα δράσης σε δύο ταμπλό
INTIME SPORTS

Τύρναβος, Βέροια και μεταγραφές είναι στην ατζέντα του Ολυμπιακού έως το τέλος της εβδομάδας. Πρώτη για Χάρα στου Ρέντη, παρατείνεται η απουσία του Εντινγκά. Τι γίνεται με τις επικείμενες αποχωρήσεις, αισιοδοξία για Ρομπέρτο.

Στις προπονήσεις επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας (26/1) οι παίκτες του Ολυμπιακού, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Τύρναβο, την Τετάρτη (28/1) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Από πλευράς ενδιαφέροντος όσον αφορά την έκβαση του παιχνιδιού και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού, τα επίπεδα κυμαίνονται... υπό του μηδενός. Τόσο η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, όσο και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (3-0 για τους "ερυθρόλευκους") ουσιαστικά έχουν ήδη προλάβει τις εξελίξεις, κάτι όμως που δεν ισχύει για τον Βίτορ Περέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα δώσει για ακόμη μια φορά την ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και φυσικά περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται, αν και τι μπορούν να του δώσουν στα παιχνίδια που ακολουθούν έως το τέλος της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άσχετα με το τι θα δει την Τετάρτη ο Περέιρα πάντως, οι αποφάσεις για κάποιους παίκτες έχουν ήδη παρθεί: ο Πελέ οδεύει προς δανεισμό προκειμένου να ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς... ποδοσφαιριστή, ο Γκαζαριάν με κάποιο τρόπο (δανεισμός ή ακόμη και λύση συνεργασίας) θα αποχωρήσει, ο Ντουρμάζ θα μείνει αν δεν βρεθεί αξιόλογος εξτρέμ διαφορετικά θα πάει δανεικός στην Τουρκία (Φενέρ), ενώ αναζητείται μια σοβαρή υποψηφιότητα συλλόγου για τον δανεισμό του Ολαϊτάν ώστε να πάρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Ολυμπιακός να έχει πανέτοιμο τον Νιγηριανό φορ για την προετοιμασία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αργεί ακόμη ο Εντινγκά, προτάθηκε και ο Τάαραμπτ

Το Κονγκό κέρδισε με 2-1 την Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, γεγονός που σημαίνει πως ο Ντελβέν Εντινγκά θα λείψει για κάμποσες μέρες ακόμη από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο 28χρονος κεντρικός μέσος είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους στην ενδεκάδα της Εθνικής του ομάδας και πλέον η επιστροφή του υπολογίζεται για τις αρχές Φλεβάρη. Μανιάτης και Κασάμι είναι οι δύο παίκτες που αγωνίζονται στην "κουλούρα" επί Περέιρα, ενώ εσχάτως έχει επιστρέψει από τον τον τραυματισμό του ο Μιλιβόγεβιτς που σε σύντομο διάστημα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση βασικού.

Στα γραφεία του Ολυμπιακού έφτασε μια ακόμη πρόταση, αυτή την φορά με το όνομα του Άντελ Τάαραμπτ. Του Μαροκινού (με γαλλικό διαβατήριο) εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα των Λανς, Τότεναμ, Φούλαμ και Μίλαν.

Ο 26χρονος διεθνής εξτρέμ δεν έχει καταφέρει να βρει θέση βασικού τη φετινή σεζόν στην ενδεκάδα των Λονδρέζων και ψάχνεται για... άλλες πολιτείες. Τον παίκτη διεκδικεί και η Τορίνο, ενώ σε πρώτη φάση μπορεί να γίνει συζήτηση μόνο για δανεισμό, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερη ακριβή περίπτωση αγοράς. Κρατάμε την περίπτωση σαν όνομα, αλλά με λίγες πιθανότητας να προχωρήσει κάτι.

Η περίπτωση Ερνάνι

Την Δευτέρα (26/1), το όνομα του Ερνάνι -εξτρέμ της Γκιμαράες- έκανε την εμφάνιση του στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τον παίκτη ξέρει πολύ καλά ο Περέιρα, ο οποίος σχολιάζοντας το πορτογαλικό πρωτάθλημα στην κρατική τηλεόραση της πατρίδας του, είχε χαρακτηρίσει τον Ερνάνι ως "παίκτη - αποκάλυψη".

Σε πρώτη φάση δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως ο Ολυμπιακός κινείται για τον 24χρονο κυνηγό της Γκιμαράες, ωστόσο πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μόνο άγνωστος δεν είναι στον προπονητή των "ερυθρολεύκων".

Another 48 hours για Νέτο

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από το βράδυ της Κυριακής (25/1) , η υπόθεση του Λουίς Νέτο παρουσιάζει εμπόδια και ο Ολυμπιακός εξετάζει και άλλες λύσεις για την θέση του στόπερ, όπου συνεχίζουν να φτάνουν προτάσεις κυρίως από Πορτογαλία και Αργεντινή.

Πάντως οι Πειραιώτες θα δώσουν ακόμη ένα 48ωρο διορία στην περίπτωση του Πορτογάλου στόπερ της Ζενίτ και αν δεν βρεθεί άκρη, τότε θα ενεργοποιηθεί άμεσα κάποια από τις υπόλοιπες λύσεις που υπάρχουν στην μεταγραφική ατζέντα.

Αισιοδοξία για Ρομπέρτο, τεστ για Φουστέρ

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τον Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια του την Τετάρτη, όπως άλλωστε συνέβη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδι με Τύρναβο και ΟΦΗ. Με την επάνοδο του Ρομπέρτο στην αγωνιστική δράση να υπολογίζεται στις αρχές Φλεβάρη, ο Ούγγρος γκολκίπερ λογικά θα είναι βασικός και στο εκτός έδρας ματς με την Βέροια (1/2). Αναμέτρηση ιδιαίτερα δύσκολη, κόντρα σε μια ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές.

Πάντως στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων" επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Ρομπέρτο, που υποβάλλεται καθημερινά σε θεραπείες προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις το γόνατο. Ακόμη και την Κυριακή (25/1), στο ρεπό της ομάδας, ο Ισπανός γκολκίπερ πήγε στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και συνέχισε το πρόγραμμα του.

Μαζί του και ο Αλμπέρτο Μποτία, που εντείνει τις προσπάθειες του να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και να τεθεί κανονικά στην διάθεση του Βίτορ Περέιρα. Ο Ισπανός στόπερ θα χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή ακόμη, καθώς υπολογίζεται πως θα χρειαστεί ακόμη δύο εβδομάδες αποθεραπείας.

Αντίθετα, για τον τρίτο Ισπανό... τραυματία της παρέας, Νταβίδ Φουστέρ, το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Τύρναβο θα είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Ο 32χρονος μέσος προπονείται κανονικά τις τελευταίες ημέρες, δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο χέρι και πλέον μένει να πάρει χρόνο συμμετοχής και να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Φράνκο Χάρα την Δευτέρα (26/1) έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και η πειραϊκή ΠΑΕ ανέβασε την φωτογραφία που ακολουθεί στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ