ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτσι πήρε τον Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός

Έτσι πήρε τον Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τον Πανιώνιο, το σκληρό πόκερ, οι τρελές απαιτήσεις του μάνατζερ που λογικεύτηκε στην πορεία, η σιγουριά Μαρινάκη και οι προσωπικοί λόγοι που επηρέασαν την τελική επιλογή του Ανσαριφάρντ.

Από τις 21 του Δεκέμβρη διαβάσατε στο Sport24.gr για το κόκκινο... σινιάλο προς τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός, ωστόσο, ο οποίος είπε τελικά το "ναι" είχε γυαλίσει στους πρωταθλητές από το μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι για το πρωτάθλημα (15/10).

Εκείνες τις ημέρες είχε γίνει η πρώτη κουβέντα σε Πλατεία Αλεξάνδρας και Ρέντη για τον 26χρονο φορ, με την υποσημείωση ότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και με την πρόσθετη πληροφορία ότι η πόρτα του Πανιωνίου είναι πάντα ανοικτή για πιθανή διαπραγμάτευση.

Μπορεί ο Πάουλο Μπέντο να μην... καιγόταν να αποκτήσει και τρίτο φορ από τη στιγμή που έχει στη διάθεσή του τους Ιντέγε - Καρντόσο, ωστόσο δεν ήταν αρνητικός για τον στράικερ του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του και στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι "ερυθρόλευκοι" διοικούντες είχαν μιλήσει ξανά στο παρελθόν με τον εκπρόσωπο του Καρίμ, τον Ρέζα Φαζέλι. Στη διάρκεια του πρώτου καλοκαιριού της διοίκησης Μαρινάκη, είχαν γίνει κουβέντες μαζί του για τον τότε αρχηγό της Εθνικής Ιράν και άσο της Οσασούνα, Γιαβάντ Νεκουνάμ. Τότε δεν τα είχαν βρει, αλλά τώρα τα βρήκαν, έστω κι αν υπήρξαν πολλά κεφάλαια και ανατροπές στο... σίριαλ.

Το πρώτο που εξασφάλισαν οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν το "ναι" του Πανιωνίου. Ενημέρωσαν τη διοίκηση των "κυανέρυθρων" ότι σκοπεύουν να καλύψουν τις 400.000 ευρώ της οψιόν αγοράς, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο το πρώτο, αλλά σημαντικό εμπόδιο. Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που επίσης ενδιαφέρθηκαν για τον διεθνή κυνηγό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΒΡΕΝΤΖΟΥ - ΦΑΖΕΛΙ

Στο πρώτο ραντεβού που έγινε ανάμεσα στον Γιάννη Βρέντζο και τον εκπρόσωπο του Καρίμ, πριν από τα Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός πρότεινε 450.000 ευρώ ετησίως, διπλασιάζοντας και με το παραπάνω τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή στην ομάδα του (σ.σ. δεν ξεπερνούν τις 180-200 χιλιάδες).

Τότε ο Ρέζα Φαζέλι είχε ζητήσει 650.000 ευρώ ανά σεζόν, ρίχνοντας στο τραπέζι και την πληροφορία ότι ο Ανσαριφάρντ είναι περιζήτητος και στο εξωτερικό. Μία από τις πληροφορίες που χρησιμοποίησε ανέφερε πως "τον κοιτάζει ακόμη και η Ντόρτμουντ"!

Ένας έμπειρος παράγοντας και "ψημένος" σε σκληρά παζάρια, όπως ο Γιάννης Βρέντζος, δεν "τσίμπησε" και φέρεται να του απάντησε ότι "εμείς αυτά προσφέρουμε κι αν θέλετε, εδώ είμαστε. Αν πρόκειται να πάει στη Ντόρτμουντ το παιδί, να μην του κλείσουμε το δρόμο...".

Ο Ιρανός ατζέντης έβαλε στο... συρτάρι την πρόταση του Ολυμπιακού, ενημέρωσε σχετικά και τον πελάτη του, αλλά δεν βιάστηκαν να αποφασίσουν. Ήταν σαφές ότι ήθελαν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να λάβουν την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Στο μεσοδιάστημα, έγιναν συζητήσεις και με τον ΠΑΟΚ, με τις πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη να αναφέρουν ότι τα χρήματα που του προσφέρθηκαν ήταν ακόμη περισσότερα (600-650 χιλιάδες ετησίως), ενώ υπήρχε και διάθεση να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Πανιωνίου.

Από το ξεκίνημα της εβδομάδας κι ενώ οι "ερυθρόλευκοι", για να πιέσουν κι όχι για να... διαψεύσουν, επικοινώνησαν στα ΜΜΕ πως δεν ασχολούνται -πλέον- με την περίπτωσή του, ώστε να μην φανεί και ως "ήττα" πιθανή συμφωνία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης, ωστόσο, εκτιμούσαν ότι "η δική μας προσφορά παραμένει η καλύτερη κι αν ο Καρίμ έχει φιλοδοξίες, σε μας θα έρθει". Στο μεσοδιάστημα λέγεται ότι ανέβασαν κατάτι την προσφορά τους και την έφτασαν στις 500.000 ετησίως, ενώ η χρονική διάρκεια του συμβολαίου τοποθετήθηκε στα 3,5 χρόνια (σ.σ. μέχρι το καλοκαίρι του 2020), αλλά αυτό ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί.

Έχει βάση η πληροφορία που διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με την οποία ο παίκτης προτιμούσε να μείνει στην Αθήνα, λόγω και του δεσμού που διατηρεί το τελευταίο διάστημα, αλλά αυτό αποτελεί λεπτομέρεια κι όχι την ουσία της υπόθεσης. Αν είχε στα χέρια του καλύτερη πρόταση, αλλά και καλύτερη προοπτική από αυτή του Ολυμπιακού, τότε θα έβρισκε και τη λύση στα προσωπικά του θέματα...

ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ

Οι τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος αναφέρουν πως μέσα στην ημέρα (Πέμπτη 12/1), θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, χωρίς να αποκλείεται η έκδοηση της επίσημης ανακοίνωσης και αύριο. Το πιο πιθανό σενάριο τον θέλει να μετακομίζει από τώρα στον Πειραιά κι όχι στο τέλος της περιόδου, παρότι στη Νέα Σμύρνη θα ήθελαν να τον κρατήσουν δανεικό μέχρι τον Ιούνιο.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο και γίνει από τώρα μόνιμος κάτοικος Πειραιάς, δεν αποκλείεται να υπάρξει αποχώρηση από το "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Έχουμε μπροστά μας, άλλωστε, άλλες είκοσι μέρες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και όλα μπορούν να συμβούν.

Αν φορέσει άμεσα την κόκκινη φόρμα ο Ανσαριφάρντ, θα δηλωθεί και στη λίστα της UEFA για τη συνέχεια του Europa League.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο Ανσαριφάρντ
Ο Φορτούνης παρέλαβε το βραβείο για το best goal της 1ης αγωνιστικής
Στον Ολυμπιακό ο Ανσαριφάρντ!
To "πάρε-δώσε" του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ