ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτσι πάει στο Europa o Ολυμπιακός

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα (0-0) διατήρησε ζωντανο το στόχο της 3ης θέσης μετά και το 1-1 στο Σπόρτινγκ - Γιουβέντους. Πώς πάει στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης ο πρωταθλητής Ελλάδας. Το σενάριο για τους "16" του Champions League.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, απέσπασε λευκή ισοπαλία, έκανε... σεφτέ στους βαθμούς και έδειξε "σφυγμό". Σημαντικό όμως δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα εναντπιον μιας εκ των καλύτερων ομάδων παγκοσμίως αλλά και το γεγονός πως αναζοπυρώνονται οι ελπίδες για πρόκριση στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης, που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος για τους Πειραιώτες.

Πώς όμως οι "ερυθρόλευκοι" θα καταφέρουν να συνεχίσουν και το νέο έτος την ευρωπαϊκή τους περιπλάνηση; Με τα τωρινά δεδομένα, για να υπάρχει συζήτηση, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να νικήσει την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας την επόμενη αγωνιστική στην Πορτογαλία για την 5η αγωνιστική.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE

Αν καταφέρει να πάρει το τρίποντο, τότε ισοβαθμεί με την Σπόρτινγκ στους τέσσερις βαθμούς. Αν, δε, καταφέρει να επικρατήσει με δυο τέρματα διαφορά (είχε χάσει 2-3 στο Φάληρο), τότε υπερισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Πορτογάλους. Αν νικήσει με 1-0, 2-1, τότε το πλεονέκτημα έχουν τα "λιοντάρια" λόγω των περισσότερων εκτός έδρας τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Εφόσον ο Ολυμπιακός νικήσει στην Πορτογαλία, τότε τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου υποδέχεται την Γιουβέντους, ενώ η Σπόρτινγκ παίζει στην "Καμπ Νόου" με την Μπαρτσελόνα. Αν αποσπάσει έναν πόντο και χάσει η Σπόρτινγκ, όπως είναι και το πιθανότερο, τότε περνάει στο Europa ως τρίτος, μετρώντας πέντε βαθμούς έναντι τεσσάρων των Πορτογάλων.

Αν - εν συνεχεία - νικήσει την Γιουβέντους, τότε θα πρέπει να νικήσει και η Σπόρτινγκ την Μπαρτσελόνα, ώστε να χάσει την τρίτη θέση. Εν ολίγοις, αν φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική και ο Ολυμπιακός με την Σπόρτινγκ ισοβαθμούν, με δεδομένο ότι η ομάδα του Ζόρζε Ζεζούς δύσκολα θα αποσπάσει βαθμό στην Βαρκελώνη, ένας πόντος με την "Γηραιά Κυρία" θα είναι αρκετός για τον Ολυμπιακό.

ΤΟ "ΤΡΕΛΟ"ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ "16" ΤΟΥ CH. LEAGUE

Φυσικά, υπάρχει και σενάριο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς, ώστε να φτάσει τους επτά βαθμούς, αντίστοιχες ήττες της Γιουβέντους για να μείνει στους επτά βαθμούς και να νικήσει ο Ολυμπιακός την "Βέκια Σινιόρα" με 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης", ώστε να την βάλει από κάτω στην ισοβαθμία (είχε χάσει 2-0 στο Τορίνο).

Η Γιουβέντους την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο "Juventus Stadium" και κλείνει το πρόγραμμά της στο Φάληρο. Προφανώς, λοιπόν, δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο για τον Ολυμπιακό, όμως πρέπει να αναφερθεί για όσο ακόμα ισχύει.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Μπαρτσελόνα 10 βαθμοί

2. Γιουβέντους 7 βαθμοί

3. Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 4 βαθμοί

4. Ολυμπιακός 1 βαθμός

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

5η αγωνιστική (22/11)

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Ολυμπιακός

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

6η αγωνιστική (5/12)

Ολυμπιακός - Γιουβέντους

Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβγαλε σέλφι με τον Μέσι την ώρα του αγώνα
Ο οπαδός του Ολυμπιακού που αγκάλιασε τον Μέσι στο κόρνερ
Δυο Ισπανοί φίλαθλοι τραυματισμένοι έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης"
Ο Ολυμπιακός βράβευσε τον Βαλβέρδε
Ολυμπιακός από ατσάλι, 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο
Ταχτσίδης: "Δείξαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε τα πάντα"
Βαλβέρδε: "Ήρθα να κερδίσω και με χειροκροτούσαν"
Φορτούνης: "Ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ