ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτσι "έπεφτε" ο Αλεξανδρής

Έτσι "έπεφτε" ο Αλεξανδρής

Με αφορμή μια φωτογραφία του Αλέξη Αλεξανδρή στο Facebook για τον τρόπο που... έπεφτε, το Sport24.gr θυμίζει γκολάρες του βετεράνου φορ με ψαλιδάκια και βολ πλανέ που ήταν και η σπεσιαλιτέ του. Πάρτε μέρος στο Poll και ψηφίστε το καλύτερo.

Η επαφή του με τα δίχτυα υπήρξε σχεδόν ερωτική. Ένας από τους κορυφαίους στράικερ των τελευταίων δεκαετιών, κάτι άλλωστε που το πιστοποιούν και τα νούμερά του. Στην καριέρα του πέτυχε 252 γκολ σε 534 εμφανίσεις, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην Α' Εθνική σκόραρε 186 τέρματα σε 388 εμφανίσεις και στο Champions League 8 (7 με σουτ και ένα με κεφαλιά) σε 31 παιχνίδια. Στη μεγάλη κατηγορία αγωνίστηκε με τη φανέλα τεσσάρων ομάδων, τΤης Βέροιας (6 γκολ / 43 συμ.), της ΑΕΚ (49 γκολ / 89 συμ.), του Ολυμπιακού και της Καλλιθέας (4 γκολ / 13 συμ.).

Συν τις άλλοις, αγωνίστηκε με τη Λάρισα στη Β' Εθνική το 2004-05 (2 γκολ / 9 συμ.), ενώ τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν ο ΑΠΟΠ Κινύρας, με τον οποίο πέτυχε 15 γκολ σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Τέσσερις φορές ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, κάτι που έχουν πετύχει μόνο οι Νεστορίδης, Αναστόπουλος και Μαύρος (πρώτος στη σχετική κατηγορία με 5 πρωτιές είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης). Το 1994 (24 γκολ), το 1997 (23 γκολ), το 2001 (19 γκολ) και το 2002 (19 γκολ). Τέλος, με τη φανέλα της Εθνικής, είχε 42 συμμετοχές και 10 γκολ.

Αρκετά με τα στατιστικά του όμως. Πάμε και στο δια ταύτα. Ο βετεράνος φορ λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή είχε καυτηριάσει την στάση των παικτών του Γηραιού και το γεγονός ότι στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου προκαλούσαν διακοπές της αναμέτρησης, πέφτωντας κάτω. Ο ίδιος ανέφερε στο Facebook: "Τον Ολυμπιακό για να τον κερδίσεις... πρέπει πρώτα να μάθεις να είσαι όρθιος κ όχι να πέφτεις κάτω κάθε λίγο καταλάβατε?? η μπα???".

Χθες (20/9), επανήλθε με νέο ποστάρισμα, καθώς η προηγούμενη ανάρτηση του είχε προκαλέσει ειρωνείες και επιθέσεις προς το πρόσωπο του. Ανέβασε, λοιπόν, μια φωτογραφία του, όπου σκοράρει με εντυπωσιακό ψαλιδάκι απέναντι στην Πάρμα, σε φιλικό - φιέστα των "ερυθρολεύκων" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. "Επειδή άρεσε σε πολλά σάιτ, είπα να ανεβάσω κ μια φωτό που έπεφτα έτσι κ έπαιρνε πρωταθλήματα ο θρύλος κάλπικα...", έγραψε με χιουμοριστική διάθεση.

Με αφορμή αυτά τα δυο ποσταρίσματα, το Sport24.gr ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, κάνει φλας μπακ και θυμίζει γκολάρες του Αλέξη Αλεξανδρή με ψαλιδάκια και βολ πλανέ που ήταν άλλωστε και η σπεσιαλιτέ του. Πολλάκις προτιμούσε να σκοράρει με αυτό τον τρόπο, ήταν το φόρτε του. Ακόμα και αν κάποιες φορές μπορούσε να τελειώσει μια φάση με τρόπο απλό, εκείνος προτιμούσε να το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό.

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΑΓΙΑΞ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΠΑΡΜΑ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΚΡΟΑΣΙΑ

ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΙΩΝΙΚΟ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ

ΓΚΟΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΕ ΠΑΟΚ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ