ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτοιμος ψυχολογικά για Λεωφόρο ο Καπίνο!

Έτοιμος ψυχολογικά για Λεωφόρο ο Καπίνο!
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Καπίνο επιστρέφει το Σάββατο (21/11) σε γνώριμα λημέρια και ξέρει πολύ καλά ότι πολλά από τα... λεκτικά "βέλη" των οπαδών του Παναθηναϊκού θα πέσουν πάνω του, παρά το γεγονός ότι θα πατήσει το χορτάρι μόνο στο ζέσταμα.

Πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά ε; Ήταν να πάει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αλλά για ένα... ποδοσφαιρικό υλικό δεν ντύθηκε τελικά στα ερυθρόλευκα.

Εντέλει πήγε στην Παιανία, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, έφτιαξε όνομα στο "τριφύλλι" και το Σάββατο (21/11) θα επιστρέψει ως "αιώνιος αντίπαλος" σε ένα γήπεδο όπου γνωρίζει και το τελευταίο... πλακάκι.

Ο Στέφανος Καπίνο δεν θα βρεθεί στα γκολπόστ των Πειραιωτών. Θα κάτσει σε μια γωνιά του πάγκου, παρακολουθώντας την αναμέτρηση και φυσικά τον Ρομπέρτο να υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού. Όμως, όπως και να το κάνουμε, θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον 21χρονο τερματοφύλακα.

Πέρασε μια ζωή στον Παναθηναϊκό. Τον Ιούνιο του 2007 όταν έβγαζε μάτια στα 13 του με τη φανέλα του Αετού Κορυδαλλού, είχε μπει στα "ραντάρ" του Ολυμπιακού και του "τριφυλλιού". Ήταν γνωστό εκείνη την περίοδο ότι ο Καπίνο ήθελε να πάει στο Ρέντη, όμως ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε στην ενσωμάτωσή του στις ακαδημίες, αφού τότε δεν έδινε και τόσο μεγάλο βάρος στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.

Ο Αετός Κορυδαλλού τι ζητούσε πέρα από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό; Η ομάδα που θα τον έπαιρνε, να της κάλυπτε και τα έξοδα για το ποδοσφαιρικό υλικό εκείνης της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός, που η αλήθεια είναι, έχει και μία παράδοση στο να βγάζει τερματοφύλακες, τα βρήκε με τον Αετό Κορυδαλλού και τελικά ο Καπίνο αντί για το Ρέντη βρέθηκε στην Παιανία.

Υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγρόγιαννη, ενός από τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων στην χώρα μας, ο Στέφανος κατάφερε να τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του σχεδόν από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα "πράσινα".

Στα πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών ξεχώριζε από... χιλιόμετρα. Για να καταλάβετε, ήταν 1.85μ. στα... 13 του. Πώς να περάσει απαρατήρητος μόνο και μόνο με τέτοιο μπόι; Στην πρώτη ομάδα έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Περιστέρι, αντικαθιστώντας στο 2ο λεπτό τον... Σιμάο επειδή είδε αποβληθεί ο Καρνέζης!

Σε εκείνο το ματς με τον Ατρόμητο έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σε ηλικία 17 ετών, 6 μηνών και 19 ημερών. Τη σεζόν 2011-12 "έγραψε" 12 συμμετοχές ο Καπίνο.

Κέρδισε μάλιστα και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο που σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τότε, ήταν 30 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Την επόμενη χρονιά έπεσε πάνω στην εξαιρετική σεζόν που έκανε ο Καρνέζης και έτσι είχε μόλις τρεις συμμετοχές, μία για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Ουσιαστικά το 2013-14 πήρε φανέλα βασικού στο σπίτι του, καθώς το... κοντέρ έγραψε 33 παρουσίες στην Σούπερ Λίγκα και ένα σωρό καλές εμφανίσεις, μεταξύ άλλων και μέσα στο Καραϊσκάκη. Σε εκείνο το 0-3 του Φαλήρου είχαν ακουστεί και διάφορα.

Περί χειρονομιών, περί άσεμνων ενεργειών προς τους οργανωμένους της "Θύρας 7". Εντάξει, το παιδί είχε πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού, που προερχόταν κιόλας από το θριαμβευτικό 2-0 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί και να ξέφυγε λίγο.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τα περί χειρονομιών. Τότε είχε ακουστεί και κάτι άλλο: Ότι ο ίδιος καθόταν και έλεγε το εξής: "Μα ποιους να βρίσω και σε ποιους να κάνω χειρονομία; Πίσω στην εξέδρα υπήρχαν αρκετοί Κορυδαλλιώτες Ολυμπιακοί που είναι φιλαράκια μου!"

Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, γιατί όντως ο Καπίνο ακόμα κι όταν βρισκόταν στον Παναθηναϊκό, οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί τού είχαν χρεώσει ότι έχει καλές σχέσεις με οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο τέλος εκείνης της σεζόν μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα σενάρια στις τάξεις των "πρασίνων", ότι ο Καπίνο αργά ή γρήγορα θα φορούσε τα κόκκινα γάντια!

Πήγε στην Μάιντς έναν χρόνο και αφού είδε ότι δεν έπαιρνε ευκαιρίες στην Bundesliga, επέστρεψε χωρίς δεύτερη σκέψη τον περασμένο Ιούλιο στην Ελλάδα για να γίνει κάτοικος Πειραιά.

"Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος για έναν αθλητή που έχει μεγαλώσει στον Πειραιά και τι σημαίνει γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό", είπε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις.

Δηλώσεις οι οποίες έκαναν... τούρμπο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αφού αμέσως θυμήθηκαν μία ανάρτησή του στα social media όταν πήγε στην Μάιντς: "Όταν έχεις μεγαλώσει κάπου δεν αφήνεις μία ομάδα, αλλά μία οικογένεια. ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ!"

Το Σάββατο (21/11) λοιπόν είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά ότι το κλίμα δεν θα είναι και τόσο φιλικό προς το πρόσωπό του. Είναι εν γνώσει του ότι έχουν βγάλει και διάφορα "ποιηματάκια" εις βάρος του. Ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Γνωρίζει τι θα συμβεί όταν θα βγει για ζέσταμα μαζί με τον Ρομπέρτο και τον Αλέκο Ράντο. Όπως έχει ξεκαθαρίσει όμως, δεν πρόκειται να μασήσει. Δεν πρόκειται να κρυφτεί και φυσικά ούτε θα προκαλέσει. Δεν έχει μάθει να κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Θα κοιτάξει να περάσει όσο το δυνατόν λιγότερο απαρατήρητος. Το σημαντικό πάντως είναι ότι δεν θα μπει στην Λεωφόρο και θα έχει έναν κόμπο στο στομάχι. Θα μπει για να κάνει τη δουλειά του... Έχει προετοιμαστεί από το καλοκαίρι για αυτή τη "συνάντηση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ