ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εντινγκά ετοιμάζει ο Μίτσελ με Γιουβέντους

Εντινγκά ετοιμάζει ο Μίτσελ με Γιουβέντους
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά πράγματα για το ματς με την Γιουβέντους, σε σχέση με τις αναμετρήσεις κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάλμε. Επανέρχεται στην εντεκάδα ο Εντινγκά σε σύνθετο ρόλο.

Το βράδυ της Τετάρτης (22/10, 21:45) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γιουβέντους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με φόντο την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League.

Παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό για τους "ερυθρόλευκους", καθώς προέρχονται από ήττα κόντρα στην Μάλμε και μια ακόμη απέναντι στους Πρωταθλητές Ιταλίας θα ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στις προπονήσεις της Δευτέρας (20/10) και της Τρίτης (21/10), ο Μίτσελ θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του την Γιουβέντους.

Και ο Ισπανός γνωρίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει απόλυτη συγκέντρωση και να αμυνθεί με συνέπεια αν θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Άλλωστε η εν γένει ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού προβληματίζει σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, αφού οι Πειραιώτες σχεδόν σε κάθε ματς εμφανίζουν αμυντικά κενά.

Ο Μίτσελ επιμένει πως πρόκειται για θέμα συνολικής συμπεριφοράς, αλλά είναι εμφανές πως το πρόβλημα είναι και... προσωποποιημένο. Μεγαλύτερος πονοκέφαλος μοιάζει η κατάσταση του Μποτία, που δείχνει να μην έχει καλή ψυχολογία, με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε αβίαστα λάθη με μεγάλη συχνότητα.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως πλην του Μαζουακού, κανείς άλλος παίκτης της "ερυθρόλευκης" άμυνας δεν έχει κινηθεί σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Απλά τα λάθη του Μποτία είναι συνεχόμενα και πιο "χτυπητά", οπότε ο Ισπανός στόπερ είναι αυτός που συγκεντρώνει τα περισσότερα αρνητικά βλέμματα.

Το θέμα όμως είναι πως το παιχνίδι με την Γιουβέντους απέχει μόλις 48 ώρες και θαύματα -προφανώς- δεν μπορούν να γίνουν. Οπότε οι λύσεις του Μίτσελ είναι δύο: είτε να θωρακίσει την μεσαία του γραμμή, κόβοντας την τροφοδοσία προς τους επιθετικούς της Γιουβέντους, είτε να αφήσει τον Μποτία στον πάγκο.

Το πρώτο σενάριο είναι αυτό που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες με πρόσωπο - κλειδί τον Ντελβέν Εντινγκά. Ο Κονγκολέζος διεθνής ανασταλτικός μέσος επανέρχεται στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού πρώτα πήρε τις απαραίτητες ανάσες μετά την απόφαση του Μίτσελ να μην ταξιδέψει στο Ηράκλειο για το ματς με τον Εργοτέλη.

Ο ρόλος του Εντινγκά θα είναι σύνθετος. Κάτι ανάμεσα σε αμυντικό μέσο και τρίτο στόπερ, μπροστά από τους Μποτία και Αμπιντάλ. Ο Μίτσελ θέλει να περιορίσει τις κινήσεις του Τέβες, ο οποίος πολύ συχνά βγαίνει από την περιοχή και κινείται σαν δεύτερος επιθετικός, συνδέοντας την μεσαία γραμμή της Γιουβέντους με τους δύο πλάγιους και τον κλασικό φορ (Γιορέντε ή Μοράτα).

Αυτόν ακριβώς τον χώρο, έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του, θέλει να "θωρακίσει" ο Μίτσελ και θεωρεί τον Εντινγκά ως την προσφερόμενη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Σε συνδυασμό με την καλή πρώτη πάσα του Κονγκολέζου και τα λίγα ρίσκα που παίρνει στο παιχνίδι του, ο Ισπανός τεχνικός μοιάζει να καταλήγει στην χρησιμοποίηση του Εντινγκά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι στους "μπιανκονέρι" του Μάσιμο Αλέγκρι.

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι θα κλείσουν τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, με τον Μανιάτη να μένει στον πάγκο (προέρχεται από τρία σερί 90λεπτα, ενώ αν δεχθεί κάρτα χάνει το ματς στο Τορίνο), εκτός αν ο Μίτσελ τον χρησιμοποιήσει ως δεξιό μπακ. Φαντάζει δύσκολο κάτι τέτοιο, με τον Ελαμπντελαουί φαβορί να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ανάλογα με τον τρόπο που θέλει να προσεγγίσει το παιχνίδι στο ξεκίνημα, θα αποφασίσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού αν θα προτιμήσει τον Ντομίνγκες ή τον Φουστέρ. Ο Αργεντίνος προφανώς και υπερτερεί στην περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν επιθετική φιλοσοφία από το 1ο λεπτό, ενώ αντίθετα ο Ισπανός θα πάρει φανέλα βασικού με το σκεπτικό να υπάρχει καλύτερη ανασταλτική συμπεριφορά και αλληλοκαλύψεις στην μεσαία γραμμή.

Αν ο Μίτσελ αποφασίσει να αφήσει τον Μποτία στον πάγκο; Εκεί υπάρχει το προφανές και δύο... πατέντες. Ο μοναδικός άλλος στόπερ που υπάρχει διαθέσιμος (από την στιγμή που ο Σιόβας δεν είναι ακόμη σε θέση να ξεκινήσει) είναι ο Αυλωνίτης. Θα μπει στην ενδεκάδα αν μείνει εκτός ο Μποτία; Δύσκολο, πολύ.

Η απειρία του δεν βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωση και ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του συνιστά ρίσκο. Όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο. Ικανότητες έχει ο Αυλωνίτης, είναι δεδομένο αυτό, αλλά σε ένα ματς κόντρα στην Γιουβέντους δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω. Οπότε το προφανές μάλλον δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο υπό αυτές τις συνθήκες.

Μένουν λοιπόν οι δύο... πατέντες. Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς. Τον Κονγκολέζο τον έχει στο μυαλό του εδώ και καιρό ο Μίτσελ σαν λύση ανάγκης στην γραμμή των στόπερ. Τον Σέρβο τον δοκίμασε στο Παγκρήτιο, οπότε είναι κάτι που είχε ήδη σκεφτεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

Για να μην τα μπλέκουμε πολύ όμως, ας μείνουμε με τις πιθανότητες. Που είναι υπέρ του Μποτία για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα την Τετάρτη. Αν ο Ισπανός στόπερ μείνει στον πάγκο και Εντινγκά ή Μιλιβόγεβιτς οπισθοχωρήσουν στο κέντρο άμυνας, τότε ανοίγει μια θέση στην μεσαία γραμμή και μπαίνει ο Μανιάτης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ