ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμάζει "ζαβολιά" ο Λεμονής

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με στόχο το τρίποντο που θα τον κρατήσει ζωντανό στην Ευρώπη θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο "Jose Alvalade" κόντρα στην Σπόρτινγκ. Ετοιμάζει... ζαβολιά ο Λεμονής, ανήσυχος ο Ζεζούς. (videos)

Το τελευταίο του χαρτί στο Group D του Champions League παίζει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (22/11, 21:45) στο "Jose Alvalade".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Ρεαλιστικά μιλώντας, το χαρτί αυτό αφορά την τρίτη θέση του ομίλου και το εισιτήριο για το Europa League, καθώς το μαθηματικό σενάριο της δεύτερης θέσης μοιάζει -και είναι- εκτός πραγματικότητας.

Αυτό φυσικά ουδόλως μετριάζει το κίνητρο των Πειραιωτών για την αναμέτρηση της Λισσαβώνας. Ο Λεμονής και οι παίκτες του δεν συζητούν ούτε για θετικό αποτέλεσμα, ούτε για μια καλή εμφάνιση. Μόνο για τον τρόπο που θα καταφέρουν να φύγουν νικητές από το "Jose Alvalade".

Και ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες του παιχνιδιού σε συνδυασμό με το must win χαρακτήρα που έχει, την ίδια στιγμή δεν βάζουν τον εαυτό τους σε καθεστώς πίεσης αλλά σε αυτό της αποφασιστικότητας.

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος αλλά και δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Το πρώτο στοιχείο το έβγαλε στο Φάληρο, το δεύτερο στα ματς που ακολούθησαν με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα. Ενδεχομένως να αδικείται και από την βαθμολογική της συγκομιδή.

Γι' αυτό και οι "ερυθρόλευκοι" κρατάνε χαμηλά τους τόνους, αφού μπορεί το απόλυτο ζητούμενο να είναι η νίκη αλλά αυτή σίγουρα αυτή δεν θα επιτευχθεί με... φανφάρες και ηρωισμούς.

ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ

Ο Τάκης Λεμονής έχει φροντίσει να κρατήσει σε εγρήγορση αλλά και προσγειωμένους τους παίκτες του. Τους έχει δώσει να καταλάβουν ότι θα απαιτηθεί η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη, πνευματικά και αγωνιστικά, προσπάθεια με αυτή που κατέβαλαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα αν θέλουν να φύγουν με το επιθυμητό αποτέλεσμα από την Λισσαβώνα.

Ο 57χρονος τεχνικός έχει τονίσει κατ' επανάληψη στους παίκτες του ότι δεν θέλει να τους βλέπει πιεσμένους για τη νίκη, αλλά διψασμένους. Να πιστέψουν ότι μπορούν να πληρώσουν την Σπόρτινγκ με το ίδιο νόμισμα.

Έχει εντοπίσει ένα - δύο συγκεκριμένα προβλήματα στην λειτουργία των Πορτογάλων και το γεγονός ότι θέλει να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον έχει κάνει αναποφάσιστο σχετικά με τα πρόσωπα που θα πρέπει να επιλέξει στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Δεν θα έχει σημαντικές διαφορές η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, σε σχέση με τον τρόπο που προσέγγισε τα ματς με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν την διαφορά και εκεί θέλει να ποντάρει ο Λεμονής. Τον "τρώει" ειδικά η μεσοεπιθετική γραμμή και η τακτική που θα δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες του να "τρυπήσουν" την πορτογαλική άμυνα.

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει αποτελεσματικά πρώτα με το μυαλό της Σπόρτινγκ και μετά στο πως θα εκμεταλλευθεί ιδανικά κάθε λάθος του αντιπάλου.

Ακόμη και χωρίς κλασικό φορ να παίξει τελικά ο Λεμονής, ας μην δένουμε κόμπο ότι ο Φορτούνης θα είναι το "ψευτοεννιάρι". Κάποια... ζαβολιά ετοιμάζει ο 57χρονος τεχνικός. Και δεν αποκλείεται η έκπληξη εκεί να ακούει στο όνομα του Πάρντο ή του Σεμπά. Ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις του προπονητή στις τρεις θέσεις της επίθεσης, θα διαμορφωθεί και άξονας του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή.

Πάντως το κλίμα μεταξύ των παικτών στην προπόνηση της Τρίτης (21/11) στο "Jose Alvalade" ήταν εξαιρετικό, με τον Φορτούνη να γίνεται στόχος πειραγμάτων από τους Ταχτσίδη και Κούτρη.

Kαι την ίδια ώρα οι έμπειροι Μποτία - Οτζίτζα να πέφτουν θύματα της πονηριάς των "μικρών" Νικολάου - Ανδρούτσου στο κορόιδο, τη στιγμή που ο Ένχελς πείραζε τον Προτό για το σκουφί του και ο Κούτρης έπεφτε θύμα... bullying των συμπαικτών του.

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην τελευταία προπόνηση πριν από μια τόσο σπουδαία αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε ομάδα κυριευμένη από άγχος ή πίεση. Αντιθέτως η ψυχολογία δείχνει να είναι ένα επιπλέον όπλο των "ερυθρολεύκων" ενόψει του ματς.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΖΕΖΟΥΣ

Είναι μια παλιά, έμπειρη αλεπού των γηπέδων ο Ζόρζε Ζεζούς. Και δεν αφήνει τον εαυτό του να παρασυρθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα στο Φάληρο και πολύ περισσότερο από την -εξαιρετική δίχως άλλο- εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο του "Γ. Καραϊσκάκης".

Και μπορεί ο ίδιος να παραδέχθηκε ότι σκέφτεται μόνο τη νίκη προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες της δεύτερης θέσης στο "Camp Nou" την τελευταία αγωνιστική, αυτό που δεν είπε όμως είναι ότι αν δει τα σκούρα δεν θα ρισκάρει την τρίτη θέση.

Ο Ζεζούς με τους συνεργάτες του έχουν παρακολουθήσει διεξοδικά τον Ολυμπιακό από την αλλαγή στον πάγκο του και μετά. Τι έχουν διαπιστώσει; Αλλαγή σε πολλά, σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισαν τον Σεπτέμβρη.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαφορά στη σοβαρότητα, τη νοοτροπία, την φιλοσοφία που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τον διαφορετικό τρόπο χρησιμοποίησης κάποιων παικτών και την βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι και σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών που έχει η Σπόρτινγκ (Ακούνια, Ντουμπιά, Χόναταν Σίλβα είναι εκτός, τιμωρημένος ο Κοάτες, μόλις επέστρεψαν στις προπονήσεις Πιτσίνι, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ματιέ, Κοεντράο), δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή.

Και οι συμπατριώτες του δεν περιμένουν φουλ επίθεση, ειδικότερα αν διαπιστώσει πως το ματς δεν βγαίνει στους παίκτες του. Έχει που έχει πίεση η Σπόρτινγκ το τελευταίο διάστημα, το μόνο που δεν θέλει ο Ζεζούς είναι κι άλλη γκρίνια.

Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Αντρέ Πίντο, Ματιέ, Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Σέζαρ και Ντοστ είναι το επικρατέστερο σχήμα για την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην αναμέτρηση του "Jose Alvalade".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λεμονής: "Επιτακτική ανάγκη η νίκη, σπουδαία ομάδα η Σπόρτινγκ"
Ζεζούς: "Θα σκεφτούμε μόνο τη νίκη"
Ο Καραταϊδης διαβάζει στο "ΦΩΣ" για τον Κούτρη, πίσω από τον... Κούτρη!
Selfies και βόλτα στη Λισσαβόνα
Βλέπει Κούτρη η Μπενφίκα στο Jose Alvalade
Πρόστιμο 60.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για τις... αγκαλιές στον Μέσι
Ενχελς: "Ο Προτό μου είχε πει 'ευχαριστημένοι αν δεν φάμε πέντε'"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ