ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμάζει τον Ερνάνι ο Σίλβα

Ετοιμάζει τον Ερνάνι ο Σίλβα
INTIME SPORTS

Ο Τζίμι Ντουρμάζ αναμένεται να επιστρέψει με Ξάνθη, όμως, ο Μάρκο Σίλβα θα επιδιώξει να βάλει άμεσα στο κλίμα τον Πορτογάλο "ζογκλέρ", Ερνάνι, που ακόμα... ψάχνεται. Για Άρσεναλ τον ετοιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Βρίσκεται 20 μέρες στον Ολυμπιακό. Την τελευταία μέρα του Αυγούστου ο Ερνάνι έπιασε λιμάνι, αλλά ακόμα δεν έχει βγάλει στο χορτάρι όλα αυτά τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικάπου έχει σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό του.Νωρίς βεβαίως είναι ακόμα.

Από εκεί και πέρα όμως, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότιακόμα ψάχνει τα πατήματά του, ακόμα είναι “μαγκωμένος”, ακόμα βρίσκεται σε ένα στάδιο προσαρμογής. Πολύ φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή που άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και δεν έχει κάνει προετοιμασία με την νέα του ομάδα.

Θέλει τον χρόνο του και αυτό είναι ολοφάνερο. Φυσικά θαθα πρέπει να τονιστεί μία... λεπτομέρεια. Οι υποχρεώσεις τρέχουν για τον Ολυμπιακό. Για αυτό τον λόγο,οΜάρκο Σίλβα τη δεδομένη στιγμή έχει το μυαλό του σε δύο παιχνίδια. Σε αυτό με την Ξάνθη και στο ματς του Λονδίνου.Θα κοιτάξει μέσα στο προσεχές δεκαήμερονα τον ετοιμάσει για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν σκοπεύει να κατεβάσει στο Εμιρέιτςμία ομάδα αλά... Μπάγερν. Με “φορτωμένο” τον άξονα δηλαδή. Θα πάει στο γνωστό του ύφος, στο γνωστό του στυλ. Με το κλασικό 4-2-3-1. Αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί. Κι αυτό γιατί άλλος ο τρόπος παιχνιδιού της Μπάγερν και άλλος αυτός της Άρσεναλ. Τόσο απλά...

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, οΕρνάνι θα αποτελέσει ένα από τα βασικά “γρανάζια” της κόκκινης μηχανής για να φύγει ο Ολυμπιακόςμε θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο σε 10 μέρες. Μπορεί να έχει παρουσιάσει κάποια “ψεγάδια” (π.χ. δεν φαίνεται να είναι και τόσο “φανατικός” στο να γυρίζει πίσω και να δίνει βοήθειες στα μπακ), όμως, αποκτήθηκε κατά κύριο λόγο για τα “ντου” που κάνει από τα άκρα και για τις συνθήκες για γκολ που δημιουργεί με τις ατομικές του ενέργειες.

Για να αρχίσει φυσικά να αποκτάει σιγά-σιγά χημεία με την υπόλοιπη ομάδα, θα πρέπει ωστόσονα παίζει και περισσότερο. Με την Ξάνθη αναμένεταιο Ντουρμάζ ναεπανέλθει στο αρχικό σχήμα. Το θέμα είναιποιος θα περάσει στο απέναντι “φτερό”. Θα είναι ο Πάρντο που κακά τα ψέματα δεν έχει “γοητεύσει” στα επίσημα ματς ή ο Ερνάνι που κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει 100%στο κλίμα της ομάδας,κατ' επέκταση να μάθει τους συμπαίκτες τουκαι το κυριότερο να αρχίσει να νιώθει απελευθερωμένος στο παιχνίδι του;

Στο Ρέντη συζητιέται έντονα ότι ο Σίλβα ετοιμάζει ειδικό πλάνο ενόψει Άρσεναλ με τον Ερνάνι στα βασικά του πλάνα. Για να δούμε... Θα εμφανιστεί ουρανοκατέβατος στην ενδεκάδα όπως ο Κασάμι ή θα πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού με την Ξάνθη ή με τον ΠΑΣ, στα δύο ματς δηλαδή που προηγούνται του ταξιδιού στην Αγγλία; Το επικρατέστερο σενάριο είναι το δεύτερο. Είτε με την Ξάνθη, είτε με τον ΠΑΣ, ο Ερνάνι θα παίξει90λεπτο...

***ΟΣίλβα έχει στείλει άνθρωπό του στο Στάμφορντ Μπριτζ για το Τσέλσι – Άρσεναλ. Ερυθρόλευκα μάτια υπήρχαν και στο Μάξιμιρ για να παρακολουθήσουν το Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άρσεναλ.

***Ούτε την Άρσεναλ δεν θα προλάβει – εκτός απροόπτου - ο Μπουχαλάκης. “Γκάζωσε” για να προλάβει την Μπάγερν και εκεί την πάτησε.

*** Ο Ντομίνγκεζ αισθανόταν καλύτερα το Σάββατο (18/9), όμως, για να βρεθεί στην αποστολή για το ματς του Λονδίνου θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ