ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εσκριβά σε πρώτο πλάνο

Εσκριβά σε πρώτο πλάνο

Ο Φραν Εσκριβά προβάλει ως φαβορί αλλά δεν παίζει μόνος του για την θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό. Μπρίτος και Γκαργκάνο στα υπόψιν από τη Νάπολι. Στο προσκήνιο ο Μπερμπάτοφ και οι περιπτώσεις Ζόνατας, Πάτο.

Το θέμα του προπονητή είναι αυτό που "καίει" τον Ολυμπιακό. "Θα πάρει λίγες ακόμη μέρες η αναζήτηση", έλεγαν χαρακτηριστικά το βράδυ της Τρίτης (9/6) οι Πειραιώτες αλλά είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Μέχρι το Σαββατοκύριακο (13-14/6) ή το πολύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Λιμάνι θα πρέπει να έχουν ξεμπερδέψει με αυτή την υπόθεση.

Οι επιλογές του Ολυμπιακού είναι πολλές. Πάρα πολλές. Θα μπορούσε μέχρι σήμερα αν ήθελε να έχει κλείσει 3-4 προπονητές που λέει ο λόγος. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά, οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση και παράλληλα όσο το δυνατόν πιο μικρό ρίσκο. Ψάχνουν την ιδανική λογική στην απόφαση τους, γι' αυτό και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο αντί-Περέιρα.

Ο Εσκριβά και οι άλλοι

Στην Ισπανία γίνεται πολύς ντόρος για τον Φραν Εσκριβά. Βοηθός του Κίκε Φλόρες επί σειρά ετών και σε ρόλο ασίσταντ κόουτς σε Χετάφε, Βαλένθια, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης. Από το 2012 ως πρώτος στην Έλτσε, όπου κατάφερε να την κρατήσει στην κατηγορία με τα... ψέμματα, αναλογικά με την δυναμικότητα της Primera Division.

Αλλά φέτος "προδόθηκε" εντέλει από την οικονομική δυσπραγία του ισπανικού συλλόγου, που βαθμολογικά σώθηκε αλλά η αδυναμία αποπληρωμής των χρεών έστειλε την Έλτσε στην δεύτερη κατηγορία. Θιασώτης της διάταξης 4-2-3-1 ο Εσκριβά, που βρίσκεται στο 50ο έτος της ηλικίας του αλλά πλέον θεωρείται από τους καλούς ανερχόμενους τεχνικούς στην χώρα.

Στην λίστα του Ολυμπιακού παραμένουν και οι Γκράθια (Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Αλμερία, Μάλαγα) και Γκαρντ (Γάλλος, πρώην της Λυών από το 2011 έως το 2014), ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Μαρθελίνιο (Βιγιαρεάλ) αλλά με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ενώ από την Ιταλία έχουν προταθεί και οι Στραματσιόνι (τον θέλει η Γρανάδα), Μοντέλα.

Μπρίτος και Γκαργκάνο

Πέραν του προπονητή, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει και τα μεταγραφικά του, ειδικότερα σε θέσεις που "πονάει". Έτσι λοιπόν οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Μιγκέλ Μπρίτος της Νάπολι. Ο 30χρονος (17/7/1985) Ουρουγουανός στόπερ με 37 ματς (3024') και 1 γκολ φέτος για λογαριασμό των "παρτενοπέι", σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Serie A πραγματοποίησε 19 εμφανίσεις, άλλες 12 είχε στο Europa League, 4 στο Coppa Italia και 2 στα προκριματικά του Champions League. Το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου στόπερ με την Νάπολι εκπνέει στις 30/6 και ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Από τον ιταλικό σύλλογο μπορεί να προκύψει και άλλη λύση, για την θέση του κεντρικού μέσου. Πρόκειται για τον Βάλτερ Γκαργκάνο, έναν ακόμη Ουρουγουανό, το όνομα του οποίου απασχολήσει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Ο 31χρονος (23/7/1984) μέσος πραγματοποίησε φέτος 36 συμμετοχές (2464') με τη φανέλα της Νάπολι, ενώ μετρά και 62 εμφανίσεις με την Εθνική Ουρουγουάης. Έχει συμβόλαιο με τους "παρτενοπέι" μέχρι τις 30/6/2016.

Μπερμπάτοφ, Ζόνατας και Πάτο για την επίθεση

Αυτά είναι τα 3 ονόματα που βρίσκονται στην επιφάνεια για την ώρα, όσον αφορά την επιλογή του Ολυμπιακού για την γραμμή κρούσης. Ο Βούλγαρος είναι ελεύθερος, έχουν γίνει επαφές με τον ατζέντη του αλλά για τον 34χρονο φορ υπάρχει ενδιαφέρον και από Αγγλία, όχι όμως από το top συλλόγους. "Η απόφαση για τον Ντίμιταρ μπορεί να πάρει 2 μέρες ή και 2 εβδομάδες", τόνισε σε ιστοσελίδα της Βουλγαρίας ο ατζέντης του Μπερμπάτοφ αναφορικά με το μέλλον πελάτη του.

Ο Ζόνατας είναι μια περίπτωση που ενδεχομένως να συνδέεται με τον Εσκριβά. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε φέτος στην Έλτσε, με απολογισμό 14 γκολ και 7 ασίστ στην Primera Division, ωστόσο μετά τον υποβιβασμό της ομάδας ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και ατζέντης του είναι ο Μίνο Ραϊόλα.

Όσον αφορά τον Πάτο; Τα ιταλικά ΜΜΕ επιμένουν για το φλερτ του Βραζιλιάνου με τον Ολυμπιακό για ακόμη μια μέρα. Ο Πάτο αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν με την φανέλα της Σάο Πάουλο ως δανεικός από την Κορίνθιανς, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2016. Με την φανέλα της Σάο Πάουλο, ο 26χρονος (2/9/1989) επιθετικός έχει συνολικά 15 γκολ και 7 ασίστ σε 44 εμφανίσεις.

Ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει σε σύλλογο της Ευρώπης που αγωνίζεται στο Champions League και σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Ολυμπιακός είναι πρόθυμος να του προσφέρει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ ετήσιες απολαβές. 28 συμμετοχές και 10 γκολ έχει ο Αλεσάντρε Πάτο με την Εθνική Βραζιλίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ