ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επόμενη μεταγραφή... η πρόκριση

Επόμενη μεταγραφή... η πρόκριση

Την στιγμή που οι Πειραιώτες φιγουράρουν σε μεταγραφικές ιστορίες που έρχονται από το εξωτερικό (πάντα στο μενού Τζούτζακ, Γκονσάλες), στο Λιμάνι θέλουν πρωτίστως την πρόκριση κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Συνέχεια στο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Μπάλας Τζούτζακ δίνουν οι Τούρκοι, με τις δηλώσεις του προέδρου της Μπούρσασπορ να δίνουν άλλη τροπή στο ζήτημα, τουλάχιστον όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι μιας τέτοιας μεταγραφής.

Ο Ούγγρος διεθνής εξτρέμ δεν θα ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας στην Αυστρία, όπου διεξάγεται η καλοκαιρινή προετοιμασία της Μπούρσασπορ, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

"Φτάσαμε σε ένα τελικό σημείο με τον Τζούτζακ. Μην με ρωτάτε για νούμερα. Δεν ζητάω όσα γράφονται", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα περί απαιτήσεων ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για τον παίκτη.

Με την Αλ Αΐν πρόσφατα να προσφέρει 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως να συναντά την άρνηση του 29χρονου εξτρέμ να μετακομίσει στα Εμιράτα.

"Η υπόθεση του Τζούτζακ θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Προφανώς και ακόμη είναι παίκτης της Μπούρσασπορ, όμως είναι σαφές ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι μας", υποστήριξε ο Αλί Αΐ.

Προ ημερών ο ατζέντης του Τζούτζακ είχε υποστηρίξει ότι η προοπτική του Ολυμπιακού είναι πολύ καλή για τον πελάτη του, βάζοντας ωστόσο στο κόλπο της απόκτησης του συλλόγους από Ιταλία και Γερμανία.

"Αξιολογεί την πρόταση για Γκονσάλες η Παλέρμο"

Στην Ιταλία υπήρξε νέο μπαράζ δημοσιευμάτων αναφορικά με την περίπτωση του Τζανκάρλο Γκονσάλες. Τον Κοσταρικανό στόπερ που είναι... φευγάτος από την Σικελία, καθώς επιθυμία του είναι να αγωνιστεί σε διαφορετικό σύλλογο.

Υπάρχουν λοιπόν νέες αναφορές που συνδέουν τους Πειραιώτες με τον ποδοσφαιριστή. Και μάλιστα γίνεται λόγος για επίσημη κρούση των "ερυθρολεύκων" με 4,5 εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι, την οποία και αξιολογεί η Παλέρμο.

Με τις Ρόμα και Φιορεντίνα, επίσης να παρακολουθούν την συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο η ιστορία του ιταλικού Τύπου μοιάζει κομμάτι υπερβολική. Η αξία του Γκονζάλες είναι στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή "έσταξε" τον Αύγουστο του 2014 η Παλέρμο και τον έφερε από το MLS στην Serie A.

Αν πράγματι ο Ολυμπιακός έδινε "ζεστά" 4,5 εκατομμύρια ευρώ, η Παλέρμο δεν θα είχε πολλά να σκεφτεί για έναν παίκτη που δεν θέλει να μείνει άλλο στο ρόστερ της.

Από την άλλη, με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την εποχή, δύσκολα στο Λιμάνι θα άνοιγαν συζητήσεις για μεταγραφή άνω των 2,5 ή το πολύ 3 εκατομμυρίων ευρώ, όσον αφορά την αποζημίωση σε σύλλογο.

Ας κρατήσουμε πάντως την περίπτωση του Κοσταρικανού, καθώς μοιάζει με παίκτη που έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θεωρούν απαραίτητα για τη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Τίποτε νέο με Αλεσαντρινί

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την Γαλλία, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να προχωρήσει κάτι με την περίπτωση του Ρομέν Αλεσαντρινί και τον Ολυμπιακό.

Η Μαρσέιγ επιμένει σε ένα ποσό ανάμεσα στα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ για τον 28χρονο εξτρέμ, τη στιγμή που η πρόταση του Ολυμπιακού έφτανε στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων που ανέβαζαν την προσφορά περίπου κατά 1 εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια στιγμή μάλιστα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και απόσταση με τους εκπροσώπους του παίκτη, όσον αφορά τους όρους του συμβολαίου που σκόπευε να προτείνει ο Ολυμπιακός στον Αλεσαντρινί. Σε παρόμοιο μήκος κύματος ήταν και τα σημερινά ρεπορτάζ από τη Γαλλία.

Στην αναμονή ο Κασάμι

Από εκεί και πέρα, εξελίξεις αναμένονται και στην υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός διεθνής μέσος, που έμεινε εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με την Χαπόελ Μπερ Σεβά στο Φάληρο, για ένα ακόμη καλοκαίρι είναι εκ των βασικών υποψηφίων για αποχώρηση.

Πέρσι ο Μίνο Ραϊόλα έψαξε να του βρει σύλλογο στην Serie A, από τα υψηλά πατώματα του πρωταθλήματος. Δεν τα κατάφερε. Ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και φέτος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Παρ' όλα αυτά, ο Κασάμι τις τελευταίες ώρες συγκεντρώνει ένα ενδιαφέρον, από Αγγλία και Γερμανία. Η Μίντλεσμπρο είναι νεοφώτιστη στην Premier League και σε διαδικασία ενίσχυσης του ρόστερ.

Το Αμβούργο ψάχνει έναν κεντρικό μέσο να πλαισιώσει τους Λούις Χόλτμπι, Αλμπίν Έκνταλ και την... πιτσιρικαρία (Γκίντιον Γιούνγκ, Ντρεν Φέκα). Να δούμε λοιπόν αν θα προκύψει κάτι από αυτές τις χώρες για τον Κασάμι.

Επόμενη μεταγραφή... η πρόκριση

Όλα τα παραπάνω αυτή τη στιγμή περνούν σε δεύτερη μοίρα. Με την υπάρχουσα κατάσταση, το νούμερο 1 ζητούμενο για τον Ολυμπιακό τις επόμενες μέρες, είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της 3ης Αυγούστου με την Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ.

Το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης στο Φάληρο, υποχρεώνει τους Πειραιώτες να ψάξουν την πρόκριση τους στα play offs του Champions League εκτός έδρας. Από τη στιγμή που ούτως ή άλλως τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει στο ρόστερ της ομάδας πριν από τη ρεβάνς με την Χάποελ, η κουβέντα στο μεταγραφικό μέτωπο αυτή την εποχή μοιάζει άστοχη.

Επομένως το βάρος πέφτει στους ποδοσφαιριστές που έχει ήδη ο Ολυμπιακός στο δυναμικό του, προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο των πρωταθλητών του Ισραήλ. Και από τη στιγμή που θα επιτευχθεί η πρόκριση, στο Λιμάνι θα έχουν την ευκαιρία με περισσότερη ηρεμία να "τρέξουν" τις εξελίξεις στο μεταγραφικό προσκήνιο, αποκτώντας ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη αν θέλουν να εμφανιστούν καλύτεροι στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ελαμπντελαουί για τον τραυματισμό του
"Όσο χτυπάς το ατσάλι, δυναμώνει..."
Πόσα θα πάρουν οι ελληνικές ομάδες
Επιστροφή στις προπονήσεις
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ