ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Επιχείρηση" Μάρκο Μάριν!

"Επιχείρηση" Μάρκο Μάριν!
Μαρίν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάυλο Μπέντο επιχειρεί να "ντοπάρει" ψυχολογικά τον Μάρκο Μαρίν. Του μιλάει συνεχώς, τον ενθαρρύνει στην προπόνηση, τον "σπρώχνει" να αποκτήσει ξανά περισσότερο θράσος. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ένα από τα πιο λαμπερά πετράδια που προστέθηκαν στο συρτάρι του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα είναι -αναμφίβολα- ο Μάρκο Μάριν. Ο πρώην άσος της Τσέλσι διαθέτει -μαζί με τον Όσκαρ Καρντόσο- το πιο "βαρύ όνομα" που έριξε άγκυρα στο λιμάνι στη διάρκεια του μεταγραφικού παζαριού.

Τα χρήματα που διατέθηκαν για να συνεχίσει με την ερυθρόλευκη φανέλα είναι πολλά. Οι απαιτήσεις ακόμη μεγαλύτερες. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ποδοσφαιριστή με σπάνια χαρίσματα, στα 27 του χρόνια και με καταμετρημένες ήδη 16 συμμετοχές με το εθνόσημο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Είναι σαφές ότι για τον Πάουλο Μπέντο -απόρησε αρχικά όταν οι αρμόδιοι του συλλόγου τον ενημέρωσαν για την υπόθεση Μάριν, σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτή μια τέτοια μεταγραφή-, ο "σφαιράτος" εξτρέμ αποτελεί εκ προοιμίου βασική επιλογή. Περιμένει, λοιπόν, την πρώτη ευκαιρία για να τον ρίξει στα βαθιά.

Το πρώτο που έχει εντοπίσει, ωστόσο, στις πρώτες προπονήσεις είναι ότι ο πρώην παίκτης της Τράμπζονσπορ δεν βρίσκεται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς ετοιμότητας. Το δεύτερο που έχει εντοπίσει ο Πορτογάλος κόουτς είναι ότι ο Μάρκο έχει χάσει και την τρομερή αυτοπεποίθηση που τον χαρακτήρισε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ίσως τον έχει επηρεάσει και το ότι ποτέ δεν έπιασε το... ταβάνι που ορίζουν τα πλούσια προσόντα του.

Πέρα, λοιπόν, από την καθημερινή δουλειά, ο προπονητής του Ολυμπιακού "ασχολείται" πολύ και με την ψυχολογική ανάταση του Μάριν. Του μιλάει συνεχώς, τον ενθαρρύνει στην προπόνηση, του ζητά να μην σταματά προσπάθειες στη μέση, τον "σπρώχνει" να αποκτήσει ξανά περισσότερο θράσος στις ατομικές ενέργειες, καθώς γνωρίζει πως όταν πάρει... φόρα είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Το συγκεκριμένο "κεφάλαιο", εδώ που βρισκόμαστε, έχει... ψωμί και απαιτεί ουσιαστική προσέγγιση.

Το ζητούμενο είναι ο νέος ζογκλέρ του Ολυμπιακού να πάρει τα πάνω του, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Γι' αυτό και θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής την Κυριακή κόντρα στη Βέροια, ώστε να βρει τα πατήματά του, να ανεβάσει στροφές και να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Πιθανότατα δεν θα είναι μέσα στις αρχικές επιλογές, αλλά έστω κι από τον πάγκο θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε επίσημο παιχνίδι ώστε να τον σπρώξει και ο -πάντα απαιτητικός- κόσμος της ομάδας.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ