ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έπιστροφή για τον Ολυμπιακό στην Αθήνα και το μυαλό στο... Τιρασπόλ

Έπιστροφή για τον Ολυμπιακό στην Αθήνα και το μυαλό στο... Τιρασπόλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από το Βέλγιο ο Βίκτορ άφησε να εννοηθείποιοι έχουν το προβάδισμα για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Το όνομα του Γκιγιέρμε της Λέγκια Βαρσοβίας ακούγεται ξανά, σιγή ιχθύος από το λιμάνι.

Τέλος το Γκενκ για τον Ολυμπιακό. Το απόγευμα του Σαββάτου (16/7) η αποστολή θα βρίσκεται στην Αθήνα, οι παίκτες θα απολαύσουν το διήμερο ρεπό και από Δευτέρα (18/7) θα βρεθούν στο Ρέντη για να μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με... ενδιάμεσο σταθμό το Περιστέρι και τον Ατρόμητο (20/7, 21.00).

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν τρία φιλικά στο Βέλγιο. Ο Βίκτορ έβγαλε τα συμπεράσματά του, δημόσια δήλωσε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να δούμε μία-μία τις επιλογές του σε αυτά τα φιλικά και ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα.

Πρώτα απ' όλα ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε πολύ στο 4-3-3, με τρεις αμυντικογενείς χαφ και με τον Φορτούνη σε έναν ρόλο αριστερού εξτρέμ. Μπορεί κόντρα στην Μπριζ να επέλεξε τον Φορτούνη πίσω από τον Ιντέγιε και τον Πουλίδο στα άκρα, αλλά υπάρχει η γενικότερη αίσθηση ότι το 4-3-3 με τριάδα στα χαφ τους Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη και Μανιάτη είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Βάσει λοιπόν των όσων έδειξε ο Βίκτορ στο Βέλγιο, αν ο Ολυμπιακός έπαιζε απόψε με μία εκ των Σέριφ ή Χάποελ Μπερ Σεβά, τότε θα επέλεγε την ακόλουθη ενδεκάδα: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβα, ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Πάρντο και Ιντέγιε. Αυτό λέει το ρεπορτάζ στην παρούσα φάση.

Μπορεί στο επόμενο δεκαήμερο να αλλάξουν τα πράγματα. Θα κάτσουν από το τεχνικό τιμ να δουν το παιχνίδι του Τιρασπόλ που θα γίνει την Τρίτη (19/7) και ίσως να αναθεωρηθούν τα κόκκινα πλάνα. Στην παρούσα φάση όμως,σαν να έδειξε ο Βίκτορ ότι οι έντεκα που αναφέραμε παραπάνω έχουν το προβάδισμα.

Φυσικά υπάρχουν και κάποια παιδιά που ξεχώρισαν, όπως για παράδειγμα ο Πουλίδο. Για τον Μεξικανό όμως απαιτείται υπομονή, καθώς την Δευτέρα (18/7) θα ξεκαθαρίσει οριστικά η σοβαρότητα του τραυματισμού του στο γόνατο. Οι γιατροί πάντως δεν έδειχναν και τόσο ανήσυχοι.

Στο “κάδρο” βρίσκεται πάντα και ο Καμπιάσο. Απλώς το μειονέκτημα με τον Αργεντινό είναι ότι βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς ενσωματώθηκε καθυστερημένα στην προετοιμασία. Δεν αποκλείεται να τον δούμε π.χ. βασικό στη ρεβάνς. Προς το παρόν όμως το προβάδισμα στα χαφ το έχουν οι Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης και Μανιάτης.

Επαναφέρουν Γκιγιέρμε

Ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός εξτρέμ (ακόμα και για δύο θα πάνε οι “ερυθρόλευκοι” αν αποχωρήσει ένας εκ των Ντουρμάζ ή Σεμπά) είναι κάτι που το γνωρίζουν πλέον και οι... πέτρες.

Ονόματα γράφονται πολλά. Στην Πολωνία ακούστηκε ότι ο 25χρονος Βραζιλιάνος Γκιγιέρμε που παίζει στην Λέγκια Βαρσοβίας, έχει μπει στο στόχαστρο των Πειραιωτών. Μάλιστα, κάνουν λόγο και για συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες με μεσάζοντα τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάποια αντίδραση για τον Γκιγιέρμε. Γενικότερα είναι ένας ποδοσφαιριστής όμως που έχει “παίξει” το όνομά του στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ. Να τονίσουμε ότι το συμβόλαιό του με την Λέγκια εκπνέει το καλοκαίρι του 2018 και δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ