ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επειγόντως σέντερ φορ

Επειγόντως σέντερ φορ
INTIME SPORTS

Η τραγική εικόνα που παρουσίασαν οι επιθετικοί του Ολυμπιακού στον αγώνα κόντρα στην Μακάμπι, αναγκάζουν την διοίκηση να θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Τι παίζει με Παπάζογλου, Βέλλιο και αμυντικό χαφ.

Το πρόβλημα με την γραμμή κρούσης των "ερυθρολεύκων" ήταν γνωστό από πέρσι. Ο Ντιόγκο ήταν "αόρατος", ο Ντάρμπισιρ τραυματίας και ο Μήτρογλου είχε... ρέντα που δεν κράτησε πολύ.

Διαβάστε το σχόλιο του Π. Διαμαντόπουλου για το παιχνίδι με την Μακάμπι

Παρόλα αυτά, όλοι περίμεναν την "ανάσταση" του Βραζιλιάνου, την επανάληψη των καλών εμφανίσεων του Έλληνα και την επάνοδο του Άγγλου ασθενή. Επειδή όμως θαύματα δεν γίνονται, ο Ολυμπιακός παρουσίασε από τα πρώτα κιόλας φετινά παιχνίδια, τα κενά και τα προβλήματα που έχει στην επίθεση.

Με την Μπέσα βέβαια σκόραραν οι δύο από τους τρεις (Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ), όμως οι Αλβανοί κακά τα ψέματα δεν ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο πρώτο φετινό δυνατό παιχνίδι κόντρα στην σφιχτή άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου αγωνίστηκαν και οι τρεις, αλλά δεν φάνηκε κανείς.

Ο Ντιόγκο έτρεχε χωρίς λόγο και έπεφτε σε κάθε ευκαιρία, ο Ντάρμπισιρ δεν ήταν σε καλή μέρα και γι' αυτό πέρασε αλλαγή, ενώ ο Μήτρογλου μπήκε στο 58', αλλά ελάχιστοι κατάλαβαν πως αγωνίστηκε.

Όλα αυτά τα είδε και η διοίκηση και το τεχνικό τιμ, με αποτέλεσμα η προτεραιότητα στις μεταγραφές να μην είναι μόνο ένα αμυντικό χαφ, αλλά και ένα καθαρόαιμο σέντερ φορ.

Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε πως η απόκτηση ενός επιθετικού ήταν πάντα στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του, όμως την Πέμπτη πάρθηκε η απόφαση να κινηθεί η ομάδα για έναν φορ περιοχής.

Το όνομα του Μάρκο Πάντελιτς έχει ακουστεί εδώ και μέρες και φυσικά η περίπτωσή του μόνο εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο 32χρονος Σέρβος έμεινε ελεύθερος από τον Αγιάξ, αφού δεν συμφώνησε με το συμβόλαιο που του πρόσφερε ο "Αίαντας", ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε πετύχει 20 γκολ σε 33 συμμετοχές.

Ακόμη είναι νωρίς για να αναφέρουμε ονόματα, όμως αυτό που έχει σημασία είναι πως η νέα διοίκηση είδε την ασθένεια στην επίθεση και είναι έτοιμη να την... γιατρέψει με μια μεταγραφή.

Προσοχή:
Η κακή εικόνα και των τριών επιθετικών δεν μειώνει την αξία τους, όμως είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν παίκτη στυλ Κοβάτσεβιτς, που θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους.

Αμυντικό χαφ μέχρι τις... 30 Αυγούστου


Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες ξεχνούν το θέμα με τον αμυντικό μέσο, αφού τσεκάρουν αρκετές περιπτώσεις και θα κινηθούν την κατάλληλη στιγμή.

Σκοπός των "ερυθρολεύκων" είναι να αποκτηθεί ένας νέος, ταλαντούχος παίκτης που να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και τώρα και τα επόμενα χρόνια. Ο Ν' Νταγιέ είναι μια τέτοια περίπτωση και παραμένει ψηλά στην "ερυθρόλευκη" λίστα.

Τώρα το πότε θα κλείσει το θέμα του ανασταλτικού μέσου δεν το ξέρουμε, αφού πλέον δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου και οι Πειραιώτες έχουν περιθώριο μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

Στο προσκήνιο Παπάζογλου, Βέλλιος

Μπορεί στον Ολυμπιακό να είπαν στοπ στην μεταγραφολογία αφού προέχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν ασχολούνται με πιθανούς στόχους. Στο προσκήνιο αυτή την στιγμή βρίσκονται οι ελληνικές λύσεις και συγκεκριμένα ο Τάσος Παπάζογλου και ο Απόστολος Βέλλιος.

Μετά τις μεγάλες μεταγραφές (Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Ριέρα) οι Πειραιώτες φουλάρουν πλέον για νέους Έλληνες παίκτες που γνωρίζουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα άμεσα.

Δύο απ' αυτούς είναι οι Τάσος Παπάζογλου και Απόστολος Βέλλιος, οι οποίοι βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο των "ερυθρολεύκων" και δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα ραγδαίες εξελίξεις.

Σ' ότι αφορά στην περίπτωση του αμυντικού του Πανσερραϊκού, την Παρασκευή θα ξέρουμε σίγουρα αν θα μετακομίσει στον Πειραιά ή όχι. Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ προσφέρει 450.000 ευρώ και έναν παίκτη στα "λιοντάρια" και περιμένει απάντηση μέχρι την Παρασκευή, καθώς έχει δώσει τελεσίγραφο.

Αν η διοίκηση του Πέτρου Θεοδωρίδη δεν απαντήσει θετικά στην τελευταία πρόταση, τότε ο Ολυμπιακός αναμένεται να αποσυρθεί και να μην ξανασχοληθεί με την περίπτωση του Παπάζογλου. Σίγουρα ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός είναι μια σπουδαία λύση με παρόν και μέλλον, όμως οι Πειραιώτες δεν έχουν σκοπό να δώσουν ένα καράβι χρήματα στην διοίκηση του Πανσερραϊκού.

Σ' ότι αφορά στον επιθετικό του Ηρακλή, η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη προσπαθεί να πάρει τα δικαιώματα του παίκτη, όμως να τον αφήσει να αγωνιστεί και την επόμενη χρονιά στο "Καυτανζόγλειο". Αυτό είναι το πλάνο των Πειραιωτών και μένει να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ