ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΟΕ: "Καμία απολύτως ανάμειξη στο γεγονός"

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης η ΕΟΕ, που υποστήριξε ότι ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της. Καταδίκασε το συμβάν και ζήτησε αποκατάσταση της αλήθειας.

Την Τρίτη (27/6) η αποστολή της Κινεζικής Ακαδημίας που φιλοξενεί ο Ολυμπιακός, μετέβη στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να δει από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και το μουσείο.

Όπως κατήγγειλε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ένας απ' τους φύλακες απαγόρευσε στα παιδιά να εισέλθουν στον ιερό χώρο με μπλούζες που έφεραν το έμβλημα των Πειραιωτών.

Για το συγκεκριμένο συμβάν ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε αναλυτικά στον Sport24 Radio 103,3 και μεταξύ άλλων τόνισε πως " εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα. Έχουμε ενημερώσει την Ολυμπιακή Επιτροπή και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό είναι θέμα όλων όσων αισθάνονται Έλληνες και είναι κληρονομιά όλων και όχι μόνο του φύλακα".

Το πρωί της Τετάρτης (28/6) ήρθε και η τοποθέτηση της ΕΟΕ μέσω ανακοίνωσης. Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή υποστήριξε ότι ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της, δηλώνοντας αναρμόδια.

Ωστόσο καταδίκασε το γεγονός και ζήτησε την αποκατάσταση της αλήθειας "απ’ όλους εκείνους που αναφέρθηκαν μεμονωμένα και λανθασμένα στο γεγονός καθώς και από εκείνη τη μερίδα των ΜΜΕ, που προφανώς είχαν λανθασμένη πληροφόρηση".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

"Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων σε μερίδα των ΜΜΕ περί απαγόρευσης εισόδου νεαρών Κινέζων αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από έναν φύλακα του χώρου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:

  • Όπως όλοι γνωρίζουν, ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου βρίσκεται και το Στάδιο που φιλοξενούσε στην αρχαιότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και, ως εκ τούτου, η ΕΟΕ δεν είχε και δε θα μπορούσε να είχε, φυσικά, καμία απολύτως ανάμειξη στο γεγονός, αν και δε γνωρίζει επακριβώς τα στοιχεία που συνθέτουν το περιστατικό, λόγω αναρμοδιότητας.

  • Αν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης για την επίσκεψη των νεαρών Κινέζων αθλητών στην Αρχαία Ολυμπία είχαν ενημερώσει και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μετάβασή τους στην περιοχή τότε η ΕΟΕ θα μπορούσε να έχει προσφέρει στους νεαρούς αυτούς επισκέπτες από την Κίνα περισσότερες ευκαιρίες για περαιτέρω γνωριμία με τον ευρύτερο ιστορικό αυτό χώρο. Όπως δηλαδή, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων 2004, στη Βιβλιοθήκη της ΕΟΕ, σε χώρους που ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της ΕΟΕ και όχι στο Υπουργείο Πολιτισμού ή κάποιον άλλον φορέα.

  • Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η ΕΟΕ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός, που τόσο ταλαιπώρησε τους νεαρούς Κινέζους επισκέπτες, έστω και αν δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στα όσα λυπηρά συνέβησαν.

  • Τέλος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί σφόδρα την αποκατάσταση της αλήθειας απ’ όλους εκείνους που αναφέρθηκαν μεμονωμένα και λανθασμένα στο γεγονός καθώς και από εκείνη τη μερίδα των ΜΜΕ, που προφανώς είχαν λανθασμένη πληροφόρηση.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΕ".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καραπαπάς: "Κακή στιγμή για την Ελλάδα το περιστατικό στην Αρχαία Ολυμπία"
Καταγγελία Καραπαπά για πρωτοφανές περιστατικό στην Αρχαία Ολυμπία
Επέστρεψε ο Ολυμπιακός στα πάτρια εδάφη
Στη Λιμπερτάδ ο Καρντόσο
Επιβεβαιώνει επίσημα η Λέγκια για Οφόε
Τρεις για "κόψιμο" και 4 ερωτηματικά στον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ