ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εντός πονάει, εκτός πετάει

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί φέτος στο Φάληρο να αντιμετωπίζει προβλήματα στα ευρωπαϊκά του ματς ο Ολυμπιακός, όμως εκτός έδρας τα πηγαίνει καλά, μετρώντας τρία διπλά και μια ισοπαλία σε έξι ματς. Η πάλαι ποτέ αχίλλειος πτέρνα του, είναι πλέον "όπλο" του.

Το μεγάλο "όπλο" του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, ήταν η καυτή του έδρα. Τα εντός έδρας αποτελέσματα ήταν το μαξιλαράκι ασφαλείας του για τις εκάστοτε ευρωπαϊκές επιτυχίες του και ανέκαθεν το γήπεδο των ερυθρολεύκων αποτελούσε δύσκολο πέρασμα για κάθε αντίπαλο που ερχόταν στην Ελλάδα.

Το αντίθετο συνέβαινε με τις εκτός έδρας εξορμήσεις του Ολυμπιακού. Ποιος ξεχνάει τα 30 και πλέον παιχνίδια χωρίς νίκη για χρόνια ολόκληρα στο Champions League, με την "κατάρα" να σπάει στη Βρέμη το 2007. Έκτοτε βέβαια κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι και η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες έχουν αποσπάσει πολλά καλά αποτελέσματα μακριά από το "σπίτι" τους.

Για να φτάσουμε στο σήμερα. Φέτος, ο Ολυμπιακός "πληγώνεται" από το Καραϊσκάκη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με εξαίρεση το 4-1 με την Αστάνα, δεν έχει άλλη νίκη σε 90λεπτο, εκτός της ανατροπής με την Αρόουκα στην παράταση. Αν βέβαια δεν είχε νικήσει στην Πορτογαλία, η πρόκριση θα είχε χαθεί στο Φάληρο και δεν θα υπήρχε εξτρά μισάωρο.

Μακριά από τον Πειραιά, οι ποδοσφαιριστές του Πάουλο Μπέντο έχουν μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Μπορεί οι αντίπαλοι να μην είναι του διαμετρήματος εκείνων που αντιμετώπιζε στο Champions League, όμως τα ευρωπαϊκά ματς πάντα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους.

Με την Χαποέλ Μπερ Σεβά, η ήττα με 1-0 στέρησε την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε μια περίοδο βέβαια που ο Ολυμπιακός ψαχνόταν ακόμα. Μετέπειτα, στα προκριματικά του Europa ήρθε η νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Σεμπά. Η πρόκριση ήρθε στο Φάληρο σε μάχη 120 λεπτών με πρωταγωνιστή τον (παροπλισμένο) Ντομίνγκες.

Στους ομίλους, η ομάδα του Μπέντο νίκησε 1-0 την Γιουνγκ Μπόις με γκολ του (επίσης ανενεργού εδώ και καιρό) Καμπιάσο, ενώ στο 1-1 με την Αστάνα που παίζει σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, σκόραρε ο Σεμπά το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Ελιουνούσι είχε δοκάρι για νίκη ανατροπής.

Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0 στο ΓΣΠ δεν πόνεσε ιδιαίτερα, απλά κόστισε την πρώτη θέση στον όμιλο, για να φτάσουμε στο εκκωφαντικό 3-0 με την Οσμάνλισπορ στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι είχαν φέτος μια πανίσχυρη έδρα, την οποία άλωσε ο Ολυμπιακός με επίδειξη δύναμης και με τον Ανσαριφάρντ να κάνει "πάρτι".

Εν κατακλείδι, αν ο Ολυμπιακός βελτιώσει τις επιδόσεις του εντός έδρας και διατηρήσει την ίδια δυναμική μακριά από την Ελλάδα, έχει ελπίδες να πάει μακριά στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα εκτός έδρας αποτελούν ασφαλή οδηγό. Η άλλοτε "πληγή" του, πλέον έχει επουλωθεί για τα καλά...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με το κούτελο καθαρό...
Video: Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση
Μπέντο: "Δεν γίνεται να ασχολούμαι με την κριτική"
Θρυλική παρέλαση στην Άγκυρα, 3-0 ο Ολυμπιακός την Οσμάνλισπορ
H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ