ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενθουσιασμός και... ψυχραιμία

Ενθουσιασμός και... ψυχραιμία
INTIME SPORTS

Ισοφάρισε το ρεκόρ και τώρα θέλει να το σπάσει. Ενθουσιασμός επικρατεί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο στην προοπτική του "12 στα 12" στην Κομοτηνή, την στιγμή που οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί όταν το μυαλό πάει στην 9η Δεκεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο και του Αστέρα Τρίπολης για την12η αγωνιστική, καθώς επικράτησε στο άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με σκορ 3-1 των Αρκάδων, φτάνοντας στις 11 σερί νίκες (μένει να δούμε ποια τελικά θα είναι η τύχη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες ισοφάρισαν ένα... στοιχειωμένο ρεκόρ, που κρατούσε από τη σεζόν 1966-67, όταν του "Μπούκοβι η ομαδάρα" είχε πετύχει 11 νίκες στη σειρά.

Μπαίνοντας στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, άπαντες -ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ- είχαν πληροφορηθεί την σημασία του αγώνα. Γεγονός που ενδεχομένως τους άγχωσε λίγο παραπάνω και σε συνδυασμό με το... κρύο, εξαιτίας της απουσίας του κόσμου, "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αύξησε τον δείκτη δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα.

Η τελική έκβαση της "μάχης" με τους Αρκάδες στο Φάληρο άφησε πλήρως ικανοποιημένους τόσο τον Μάρκο Σίλβα με τους συνεργάτες του, όσο και τους ποδοσφαιριστές αλλά φυσικά και την διοίκηση της ομάδας.

Ενθουσιασμός ενόψει Κομοτηνής...

Μάλιστα η προοπτική του "12 στα 12" στην Κομοτηνή, όπου ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος του Πανθρακικού την επόμενη αγωνιστική, έχει προκαλέσει και ενθουσιασμό στις τάξεις των Πειραιωτών, δίνοντας ένα έξτρα κίνητρο σε παίκτες και προπονητή. Εξάλλου, κακά τα ψέμματα, από την στιγμή που στην Ελλάδα αναζητείται -και δεν βρίσκεται- αντίπαλος για τον τίτλο, τα κίνητρα κάποια στιγμή τελειώνουν και αναζητούνται καινούρια.

Ένα από αυτά είναι η κατάρριψη του ρεκόρ συνεχόμενων νικών και το σερί να φτάσει τόσο ψηλά που θα μοιάζει αδύνατο να το σπάσει κάποιος για πάρα πολλά χρόνια.

... και ψυχραιμία για τις 9 Δεκέμβρη

Καλώς ή κακώς, πάντα κάπου μέσα στη σκέψη των Πειραιωτών ξεφυτρώνει το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Στις 9 Δεκεμβρίου οι Πειραιώτες δίνουν το σημαντικότερο -μέχρι στιγμής- ματς της φετινής σεζόν, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ανάμεσα στις 16 κορυφαίες ομάδες του UEFA Champions League 2015-16.

Αυτή η προοπτική, μαζί με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει ουσιαστικά για... 2,5 αποτελέσματα (περνάει ακόμη και με ήττα, αρκεί να είναι της τάξης του 0-1 ή 1-2), σίγουρα δημιουργεί μια πίεση, ενδεχομένως και μπέρδεμα ως προς το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος απέναντι στους "κανονιέρηδες". Αν και το τελευταίο είναι περισσότερο θέμα τεχνικής ηγεσίας.

Όπως και να 'χει αξίζει να σημειώσουμε δύο - τρία πράγματα, τα οποία εν πολλοίς αποτελούν την άποψη που επικρατεί στα ενδότερα της "ερυθρόλευκης" οικογένειας.

1ον) Το ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός των κεκτημένων: ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία και τον Φλεβάρη από την 4η κιόλας αγωνιστική. Ότι και να γίνει, οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και στο δεύτερο μισό της σεζόν.

2ον) Η βασική "υποχρέωση" μετά την κλήρωση ήταν η εξουδετέρωση της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Έγινε και αυτό και μάλιστα με δύο νίκες επί των πρωταθλητών Κροατίας. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν και την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ πάλεψαν το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο. Τηρουμένων των αναλογιών, μάλλον έχουν πιάσει ήδη το μάξιμουμ των προσδοκιών.

3ον) Η Άρσεναλ είναι πάντα... Άρσεναλ. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στο "Emirates" δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ψήλωσε πιο πάνω από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Πριν λίγα χρόνια είχε ηττηθεί στα νοκ - άουτ με 1-3 από την Μπάγερν, πήγε στο Μόναχο και λίγο έλειψε να ξεράνει τους Βαυαρούς, κερδίζοντας με 0-2.

Για τέτοια ομάδα μιλάμε. Η οποία μάλιστα είναι μέχρι στιγμής και στο "κόλπο" του τίτλου στην Premier League.

Οι "κανονιέρηδες" εξακολουθούν να είναι ένας σπουδαίος αγγλικός σύλλογος, με παίκτες τρομερής ποιότητας και ορισμένοι από αυτούς μπορεί να στοιχίζουν ατομικά παραπάνω από τον μισό προϋπολογισμό του Ολυμπιακού... Ακόμη λοιπόν κι αν έχει το πάνω χέρι ενόψει της αναμέτρησης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει εντέλει το εμπόδιο της Άρσεναλ, θα μιλάμε για μια συνολικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπέρβαση.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, οι Πειραιώτες κρατάνε χαμηλά την μπάλα ενόψει της 9ης Δεκεμβρίου. Θέλοντας κυρίως να αποφορτίσουν ψυχολογικά τους παίκτες, ενδεχομένως και τον Μάρκο Σίλβα, που να μην ξεχνάμε ότι είναι... πρωτάρης στο Champions League.

Με ψυχραιμία, σύνεση και συναίσθηση της κατάστασης θα προετοιμαστεί ο Ολυμπιακός για την Άρσεναλ, με σκοπό φυσικά να πάρει αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης. Και μετά θα έχει όλη την άνεση να το συζητάει και φυσικά να το γιορτάσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ