ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενθουσιασμένος ο Λεάλι στον Ολυμπιακό

Ενθουσιασμένος ο Λεάλι στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του έδωσε ο Νικόλα Λεάλι και ο Ιταλός γκολκίπερ δεν έκρυψε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι υπογράφοντας στον Ολυμπιακό.

Στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο γνωστός Ιταλός ρεπόρτερ Τζανλούκα Ντι Μάρτζο παραχώρησε συνέντευξη ο Νικόλα Λεάλι και σε κάθε ερώτηση που του έγινε, η απάντηση του έκρυβε ενθουσιασμό για την έως τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

"Είμαι επιτέλους σε μια ομάδα που στοχεύει τη νίκη. Αισθάνομαι υπέροχα και βρίσκομαι σε μια σπουδαία ομάδα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τα πάντα στην Ελλάδα και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο Europa League. Μια διοργάνωση που λογίζεται ως κατώτερη στην Ιταλία αλλά μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και είμαι πολύ χαρούμενος", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ιταλού γκολκίπερ, που ρωτήθηκε για την καθημερινότητα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό:

"Η ζωή εδώ είναι καταπληκτική, το κλίμα τέλειο για να δουλέψω. Είμαι μια χαρά. Ο Ολυμπιακός είναι μια σημαντική εμπειρία για να γνωρίσω μια νέα πραγματικότητα. Έχω την ευκαιρία να παραμείνω σε μια σπουδαία ομάδα, έψαχνα το κάτι διαφορετικό. Και κατάφερα να το βρω το καλοκαίρι.

Είναι η σωστή επιλογή για εμένα. Παίζω στην Ευρώπη και το Κύπελλο, τώρα και στο πρωτάθλημα μετά τον τραυματισμό του Καπίνο. Σε σύγκριση με τα όσα έχω βιώσει στην καριέρα μου, αυτό είναι κάτι διαφορετικό: ο στόχος δεν είναι να μην δεχθούμε γκολ και όταν αυτό συμβαίνει σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Πρέπει να βελτιωθείς για να είσαι τέλειος. Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει, επομένως και γκολ να δεχθείς λειτουργεί ως πηγή ενέργειας για σκληρή δουλειά".

Για τις συνεχείς μετακινήσεις του, τον Τζίτζι Μπουφόν και τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, ο Νικόλα Λεάλι τόνισε τα εξής:

"Σίγουρα το να ξεκινάς συνέχεια από την αρχή δεν είναι εύκολο, το να πηγαίνεις συνέχεια δανεικός σε υποχρεώνει να προσαρμόζεις τη νοοτροπία σου. Είμαι όμως στην Ελλάδα για μια φοβερή εμπειρία και στο τέλος του χρόνου θα δούμε τι θα γίνει. Το να αλλάζεις ομάδα κάθε χρόνο; Όχι και τόσο ωραίο είναι η αλήθεια. Το να μπορείς να μείνεις στο κλαμπ που ανήκεις είναι ένας τρόπος να έχεις συνέπεια. Αλλά όλες οι εμπειρίες που είχα μέχρι σήμερα, είχαν τον σκοπό τους. Στη Λανσιάνο, τη Σπέτσια, την Τσεζένα και στη σπουδαία σεζόν με τη Φροζινόνε.

Πότε δεν έχω σκεφτεί ότι μπορώ να πάρω τη θέση του Τζίτζι Μπουφόν. Για εμένα είναι ένα φαινόμενο, ο καλύτερος όλων των εποχών. Και παραμένει πολύ καλός, όπως και οι εμφανίσεις του. Το σημαντικό για εμένα είναι να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο και να μην έχω πισωγυρίσματα.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί καλοί τερματοφύλακες της γενιάς μου, ήταν ανέκαθεν ένας λόγος να μην τα παρατάω και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Υπήρχαν χρόνια που οι γκολκίπερ ήταν λίγοι, τώρα που είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός σε οδηγεί να στέκεσαι στο ύψος σου. Ξέρεις ότι έχει δυνατούς ανταγωνιστές και πάντα θες να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος από αυτούς.

Κανείς δεν περίμενε τον Ντοναρούμα, αλλά έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα. Να παίζεις στα 17 σου τερματοφύλακας στη Μίλαν και να φτάνεις στην εθνική, αφήνει ενθουσιασμένους τους πάντες. Ήταν κάτι πολύ όμορφο".

Ο Ιταλός γκολκίπερ στάθηκε στον τρόπο που βιώνει τη ζωή του στην Ελλάδα, τον Εστέμπαν Καμπιάσο και τον ενθουσιασμό του όταν παίζει στο "Γ. Καραϊσκάκης":

"Ήρθα στον Ολυμπιακό χωρίς ουσιαστικά να σκεφτώ τίποτα. Είχαν έναν καλό λόγο, γιατί αποτελούσε την πρώτη μου εμπειρία εκτός συνόρων, όμως ποτέ δεν αμφέβαλλα για τον σύλλογο που θα κατέληγα. Ο Καμπιάσο έχει πάντα θετική συμπεριφορά, ακόμη και στην καθημερινή προπόνηση. Βλέπεις ότι έχει κερδίσει τόσα στην καριέρα του και οφείλεις να μαθαίνεις από ανθρώπους σαν και αυτόν. Δεν κέρδισε όσα κέρδισε στην καριέρα του τυχαία...

Είμαι κι εγώ μεσογειακός τύπος, ζω δίπλα στην θάλασσα και μπορώ να κάνω ήσυχους περιπάτους ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι ένας εύθυμος λαός, τα εστιατόρια γεμάτα και οι άνθρωποι σου χαμογελούν. Είναι πολύ ωραίο να είσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Η υποστήριξη των οπαδών είναι πάντα θερμή, ειδικά στα ντέρμπι. Είμαστε η ομάδα που παρακολουθούν οι περισσότεροι στην Αττική, υπάρχει "σωστή" πίεση και είναι φανταστικό να παίζεις στο "Καραϊσκάκης".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα… κόκκινα τέσσερις "ερυθρόλευκοι"
Κίνητρο στους υπάρχοντες και ενίσχυση
Οι 4 "μεγάλοι" με τους αναπληρωματικούς κίπερς στη 12η αγωνιστική
Πάουλο, άναψε ένα κεράκι στον Τσόρι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ