ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας Ρομπέρτο δεν φτάνει

Ένας Ρομπέρτο δεν φτάνει
INTIME SPORTS

Τον τρόπο να κρατήσει την Μπάγερν όσο πιο μακριά γίνεται από την περιοχή του Ολυμπιακού καλείται να βρει ο Σίλβα, καθώς κόντρα στους Βαυαρούς θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από τον... Άγιο Ρομπέρτο.

"Φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με πέρσι. Διαθέτει ποιότητα και ταχύτητα. Νομίζω ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα κάνει και πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ο Ρομπέρτο όχι μόνο με το πέναλτι που έπιασε, αλλά και σε όλες τις φάσεις στο τελευταίο 20λεπτο, έδειξε ξανά ότι είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό με την Μπάγερν".

Ο κόουτς Παράσχος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους "ερυθρόλευκους" μετά την ήττα της ομάδας του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Και φυσικά τους ευχήθηκε καλή επιτυχία κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη (16/9, 21:45). Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα των δηλώσεων του, όπου ο Έλληνας τεχνικός στέκεται μεταξύ άλλων, στην μεγάλη ποδοσφαιρική αξία του Ρομπέρτο.

Πράγματι ο Ολυμπιακός δείχνει από νωρίς ότι μεσοεπιθετικά είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρσι. Όμως κόντρα στον Πλατανιά χρειάστηκε η κλάση του Ρομπέρτο σε πολλές φάσεις για να μην έχουν ντράβαλα οι Πειραιώτες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι φιλοξενούμενοι έκαναν 13 τελικές προσπάθειες στο Φάληρο, οι περισσότερες εξ αυτών στον στόχο και μάλιστα ως καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Σίλβα ορθώς είπε ότι μετά το 3-0 ο Ολυμπιακός χαλάρωσε ανεπίτρεπτα. Και πράγματι γεννήθηκαν φάσεις για τον Πλατανιά εξαιτίας αυτής της χαλαρότητας. Όχι όλες όμως. Και οι φάσεις αυτές δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά από την άμυνα, έστω και αν ήταν προϊόν... απουσίας της μεσαίας γραμμής. Με τον Μιλιβόγεβιτς σε κακό βράδυ, να υποκύπτει σε κάμποσα παιδαριώδη λάθη.

Αλλά και η τετράδα της άμυνας δεν "κεντούσε" ακριβώς. Συνολικά κακή αντιμετώπιση των καταστάσεων, χωρίς τις κατάλληλες τοποθετήσεις, δίχως καλή συνεννόηση. Κάποιες φορές ούτε οι απομακρύνσεις δεν γίνονταν σωστά. Ο Ντα Κόστα με τον Σιόβα δεν έχουν βρει ακόμη την απαιτούμενη χημεία, ο Μαζουακού είναι φύσει επιθετικός μπακ χωρίς αμυντικό ένστικτο και μονάχα ο Ελαμπντελαουί δείχνει να έχει ισορροπία για την ώρα.

Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί διαφορετικός κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Λίγο ο αντίπαλος, λίγο το άγχος, περισσότερο η σοβαρότητα της κατάστασης, βοηθούν ώστε οι ποδοσφαιριστές να φτάνουν σε διαφορετικά επίπεδα συγκέντρωσης.

Όμως και στην θέση του Πάγκαλου, του Γιακουμάκη, του Ντίνα, του Ράμος, θα είναι ο Λεβαντόφσκι, ο Μίλερ, ο Κόστα. Εκεί δεν θα χρειαστούν πολλά λάθη, ένα και μόνο αρκεί για να γίνει η ζημιά. Και απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου δεν φτάνει μονάχα ο Ρομπέρτο για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί να πιάνει συνέχεια τις... κάλτσες του ο Ισπανός γκολκίπερ (παρεμπιπτόντως έφτασε τις 4 αποκρούσεις πέναλτι στον Πειραιά - Ιμπραχίμοβιτς, Μίτροβιτς, Βιδάλ και Ντίνας τα θύματα του). Ο Σίλβα λοιπόν δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα επίπεδα συγκέντρωσης ή σοβαρότητας την Τετάρτη (16/9). Για αυτά φροντίζει αυτομάτως το όνομα του αντιπάλου. Το ζήτημα είναι να ψάξει τις λύσεις ο Πορτογάλος τεχνικός μέσα από πρόσωπα ή την τακτική, ώστε ο Ολυμπιακός να κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται από την εστία του την Μπάγερν Μονάχου.

Οι "ερυθρόλευκοι" από την Κυριακή (13/9) βρίσκονται ήδη σε ρυθμούς Champions League, υπάρχει ικανοποίηση για την πρώτη ώρα αγώνα κόντρα στον Πλατανιά αλλά και η απόλυτη επίγνωση ότι αυτό το 3-1 δεν λέει τίποτε απολύτως ενόψει Μπάγερν. Πολύ περισσότερο αν εμφανιστούν οι ίδιες επιπολαιότητες κόντρα στους Βαυαρούς.

Στο Λιμάνι υπάρχει αισιοδοξία ότι οι Πειραιώτες θα φορέσουν το καλό ευρωπαϊκό τους κουστούμι απέναντι στους Γερμανούς και ο Ολυμπιακός θα αποδειχθεί ανταγωνιστικός απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Με τον Σίλβα και τους παίκτες του να πιάνουν ήδη δουλειά προκειμένου να εμφανιστούν όσο το δυνατόν πιο διαβασμένοι και έτοιμοι κόντρα στους φημισμένους αντιπάλους τους, το βράδυ της Τετάρτης (16/9, 21:45) σε ένα ασφυκτικά γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ