ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας… πόντος για τον Ντα Κόστα

Ένας… πόντος για τον Ντα Κόστα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα σερί ματς έχουν καταπονήσει τον Ντα Κόστα ο οποίος παρά τις όποιες ενοχλήσεις αισθάνεται τελευταία, ουδέποτε έσπευσε να κοροϊδέψει και να αποφύγει κάποιο παιχνίδι. Κι όλα αυτά, ενώ ρίσκαρε τη συμμετοχή του στην αγαπημένη του εθνική ομάδα.

Κάπου-κάπου θα πρέπει να δίνεται ένας πόντος σε ορισμένα παιδιά που μπορεί να μην «γεμίζουν» το μάτι του κόσμου, αλλά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην αφήσουν ξεκρέμαστο τον Ολυμπιακό.

Ο Σεμπά και ο Ελιουνούσι είναι δύο παιδιά που έχουν βάλει την ομάδα πάνω από το «εγώ» τους. Για τον Μιλιβόγεβιτς δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Ο Ιντέγιε επίσης. Το ίδιο και ο Μάρτινς.

Επιτρέψτε μας όμως να σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή που δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με την Χάποελ, έφτασε σε σημείο να ανοίξει έντονο διάλογο με την εξέδρα με οπαδό των «ερυθρολεύκων», αλλά έχει καταφέρει σε αυτό το τρίμηνο να γυρίσει το κλίμα. Και το γύρισε δικαίως…

Ο Μανουέλ Ντα Κόστα μπορεί να μην είναι ο αμυντικός που ονειρευόταν ο κόσμος του Ολυμπιακού. Όταν ο Μάρκο Σίλβα τον είχε ζητήσει πέρσι τον Αύγουστο, όλοι είχαμε μπει σε μία διαδικασία να ψάξουμε διάφορα στοιχεία στην Τουρκία για το πώς κύλησαν οι χρονιές του στην Σίβασπορ.

Όλες οι πληροφορίες οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Μαροκινός στόπερ είναι ένας αμυντικός που σε όλες του τις ομάδες έβγαζε πάθος λες και ήταν οπαδός τους από μικρό παιδί! Ναι μεν έχει αδυναμίες, οι Τούρκοι μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά ότι είναι ποδοσφαιριστής που θολώνει το μυαλό του και δέχεται εύκολα κάρτες, ωστόσο, έπεσαν μέσα στα όσα έλεγαν ότι ο Ντα Κόστα θα δενόταν με τον Ολυμπιακό και θα κατέθετε την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι.

Ένας… πόντος για τον Ντα Κόστα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα μυστικό που κρατήθηκε καλά κρυμμένο και αυτό οφείλεται καθαρά στον ποδοσφαιριστή, είναι το γεγονός ότι ο Ντα Κόστα τις τελευταίες δύο εβδομάδες παίζει σφίγγοντας τα δόντια. Προπαραμονή του αγώνα στο Περιστέρι είχε νιώσει ενοχλήσεις και δεν έκανε προπόνηση. Την επόμενη μέρα πήγε συντηρητικά. Δεν ήθελε με τίποτα όμως να χάσει τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Όπως δεν ήθελε να χάσει και στις αρχές του Οκτώβρη το ματς με τον Πανιώνιο, με αποτέλεσμα από το «Ελ. Βενιζέλος» όταν επέστρεφε από το Μαρόκο, πήγε κατευθείαν στη… Ν. Σμύρνη.

Ο Ντα Κόστα ήταν τόσο τρελαμένος που δεν ήθελε να χάσει ούτε το παιχνίδι με την Αστάνα στο Καζακστάν, αλλά εκεί μίλησε η λογική. Ο Μπέντο τον άφησε εκτός αποστολής, γιατί τον ήθελε φρέσκο με τον Παναθηναϊκό. Και με το «τριφύλλι» πάντως δεν ήταν στο 100%.

Έχει καταπονηθεί ο οργανισμός του, που και που αισθάνεται ορισμένες ενοχλήσεις και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του, ενδεχομένως να… σφύριζε και αδιάφορα έχοντας μπροστά του την προοπτική των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Ντα Κόστα έχει ρισκάρει με τα συνεχόμενα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, ακόμα και τη συμμετοχή του στην αγαπημένη του Εθνική ομάδα. Ο Μαροκινός έβαλε την ομάδα πάνω απ’ όλα και δεν υπολόγισε τίποτα. Ήθελε να βοηθήσει τους Πειραιώτες σε αυτόν τον μήνα – φωτιά και το απέδειξε με πράξεις.

Οπότε, έναν πόντο πρέπει να πάρει ο 30χρονος αμυντικός σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ολυμπιακού μέσα στον Οκτώβρη και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβριο να πάει στο +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και να βρεθεί μία ανάσα από την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Υπόκλιση στον κορυφαίο Σιδηρόπουλο
Χριστόπουλος: "Νίκησε ο Ολυμπιακός, δεν έχασε ο Παναθηναϊκός"
Τρία από ημίχρονο και δώρο τα παπούτσια
Τα... Ιντεγάκια, μας γύρισαν την πλάτη
Καλώς τα παιδιά... 3-0
Ντομίνγκες: "Τρεις βαθμοί, στην κορυφή, μπράβο παιδιά"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ