ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα

Ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα
INTIME SPORTS

Κρίσιμο αλλά διαφορετικό από όλα τα άλλα είναι το ερχόμενο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό και αυτό γιατί οι "ερυθρόλευκοι" οφείλουν να κάνουν κινήσεις... χειρουργικής ακρίβειας, με φόντο όχι την επόμενη αλλά την μεθεπόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός μένει να επιβεβαιώσει και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας είναι το πρώτο φαβορί , απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο που στον τελικό θα διψάει για δόξα. Είτε είναι η Skoda Ξάνθη, είτε ο Ηρακλής .

Σίγουρα τα παιχνίδια που απομένουν κανείς δεν τα παίρνει αψήφιστα στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Για πολλούς λόγους, προφανείς ή μη, οι Πειραιώτες θα ήθελαν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με ένα σερί νικών, καλές εμφανίσεις και φυσικά το νταμπλ.

Ωστόσο ότι από τα παραπάνω κι αν συμβεί ή όχι, δεν μπορεί επί της ουσίας να φρενάρει τις εξελίξεις του καλοκαιριού σε επίπεδο ρόστερ και μεταγραφών. Μοιάζει κλισέ, είναι πράγματι, αλλά είναι και αλήθεια. Τι ακριβώς; Το γεγονός πως και αυτό το καλοκαίρι μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμο για τον Ολυμπιακό. Όχι όμως με την κοντόφθαλμη λογική που "βλέπει" στην σεζόν που ακολουθεί. Αλλά λίγο παρακάτω.

Η σεζόν 2016-17 είναι μια άλλη ιστορία...

... από αυτές που δεν έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός. Η αγωνιστική περίοδος 2015-16 θα βρει τους Πειραιώτες ξανά στους ομίλους του Champions League. Άνετους, ωραίους και έτοιμους να φορέσουν το καλό ευρωπαϊκό τους κουστούμι, όπως έχουν κάνει στα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια.

Χωρίς ομάδα απευθείας στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2016-17

Η μεθεπόμενη σεζόν όμως κρύβει την παγίδα των προκριματικών. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας το 2016-17 θα πρέπει να περάσει μέσα από αυτή την δύσκολη διαδικασία για να "δει" ομίλους. Και φυσικά η τοποθέτηση του Ολυμπιακού στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης στα play offs (πάντα με γνώμονα το καλύτερο σενάριο - ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής), δεν μπορεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να λειτουργεί καθησυχαστικά στο Λιμάνι.

Αυτή η ιδιαιτερότητα λοιπόν είναι από μόνη της αρκετή για να αλλάξει τους συσχετισμούς σε μια ομάδα. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει πιο νωρίς, τα φιλικά το ίδιο και το σημαντικότερο; Η πίεση και η ανάγκη για αποτελέσματα θα είναι άμεση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, μπορεί να κάποιος να φανταστεί τον Ολυμπιακό να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ του το επόμενο καλοκαίρι;

Να προσπαθεί παράλληλα να κάνει νωρίς πολλές μεταγραφές, να "δέσει" ένα νέο σύνολο και να διεκδικεί την είσοδο του στους ομίλους του Champions League; Δύσκολα πράγματα...

Κρίσιμο, πιο δύσκολο αλλά και διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι

Χώρια από τα προβλήματα που αντιμετώπισε αγωνιστικά φέτος και επιβάλλουν την προσθήκη παικτών που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει όσο το δυνατόν πιο σωστά, στοχευμένα "χτυπήματα". Να κινηθεί γρήγορα, με ασφάλεια, με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Δεν μπορεί το ποσοστό επιτυχίας του να πέσει κάτω από το 80-85%.

Καθώς πέρα από το προφανές - ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται σημαντική ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις και με πολύ καλούς παίκτες ενόψει της επόμενης σεζόν- γίνεται επίσης αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι να χρειαστούν οι "ερυθρόλευκοι" τις λιγότερες δυνατές αριθμητικά προσθήκες το καλοκαίρι του 2016-17.

Εκεί οι Πειραιώτες θα πρέπει να έχουν ένα ήδη πολύ δυνατό και δεμένο σύνολο, επομένως να παρουσιαστούν με την απαιτούμενη συνοχή ως ομάδα στα προκριματικά του Champions League και να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο τους στους ομίλους της διοργάνωσης.

Γι' αυτό και η θερινή μεταγραφική περίοδος που έρχεται είναι εξόχως κρίσιμη για τον Ολυμπιακό. Υπήρξαν και άλλα τέτοια καλοκαίρια στο Λιμάνι, ωστόσο αυτό είναι πιο δύσκολο και διαφορετικό, αφού στόχο δεν μπορεί να έχει μόνο την επόμενη σεζόν αλλά πολύ περισσότερο την μεθεπόμενη.

Με δεδομένο πως οι Πειραιώτες δεν μπορούν να αποφύγουν ένα ακόμη καλοκαίρι με πολλές αλλαγές στο ρόστερ (για την ακρίβεια αυτό φέτος μάλλον επιβάλλεται), αυτό που πρέπει να φροντίσουν είναι να μην εμφανισθεί η ίδια ανάγκη και ένα χρόνο αργότερα. Προσέχεις για να έχεις. Πως θα γίνει αυτό; Ένας τρόπος υπάρχει.

Η μεγαλύτερη δυνατή ευστοχία στις μεταγραφές, με επιλογές που θα συγκεντρώνουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Με λίγα στοιχήματα αυτή τη φορά, σωστή μίξη ελληνικού - ξένου στοιχείου και μίνιμουμ 3-4 ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσης που θα κληθούν να κάνουν την διαφορά στην ενδεκάδα.

Αυτή θα είναι μια ιδανική συγκυρία, καθώς ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει μια γερή βάση πάνω στην οποία θα μπορεί να "χτίζει" σεζόν με σεζόν. Αντιθέτως αν και τώρα ο Ολυμπιακός δεν προσέξει, στην πορεία δύσκολα θα έχει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ