ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εμμανουέλ Μας: Κόκκινος σαν "Έμμα"

DYN808, BUENOS AIRES 23/07/2014, SAN LORENZO RECIBE AL BOLIVAR DE BOLIVIA, POR EL PARTIDO DE IDA DE LAS SEMIFINALES DE LA COPA LIBERTADORES. 
FOTO: DYN/PABLO AHARONIAN.
DYN808, BUENOS AIRES 23/07/2014, SAN LORENZO RECIBE AL BOLIVAR DE BOLIVIA, POR EL PARTIDO DE IDA DE LAS SEMIFINALES DE LA COPA LIBERTADORES. FOTO: DYN/PABLO AHARONIAN. DYN

Ο Εμμανουέλ Μας της Σαν Λορένσο φιγουράρει σε πρώτο πλάνο για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, όσον αφορά στην αριστερή πτέρυγα. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" τον "Έμμα". (VIDEOS)

Ο Αρτούρ Μαζουακού είναι πιθανό να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν και οι "ερυθρόλευκοι", πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ο 27χρονος Αργεντινός αριστεροπόδαρος μπακ (full-back για την ακρίβεια) της Σαν Λορένσο, Εμανουέλ Μας, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά την ενδεχόμενη ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

Ο "'Έμμα", όπως είναι το παρατσούκλι του (από τη συντομογραφία του μικρού του ονόματος), γεννήθηκε το 1989 στο Σαν Χουάν και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης, Σαν Μαρτίν. Το 2013, στα 24 του, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και κατηφόρισε προς την πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα στο Αλμάγρο, έγινε παίκτης της "σικλόν". Ανδρώθηκε, έφτιαξε το όνομά του στη Σαν Λορένσο, έγινε γνωστός στην ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας και οι κούρσες του κέντρισαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων - μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού.

Full back όχι back

Αν και στην Αργεντινή, θεωρείται κάτι συνηθισμένο, στην Ευρώπη δεν είναι κι απόλυτα δεδομένο. Ο Εμμανουέλ Μας "παίζει" όλη την αριστερή πλευρά. Δεν είναι στάσιμος, δηλαδή. Δεν μένει "κολλημένος" στο αριστερό αμυντικό άκρο. Ίσως τα χαρακτηριστικά του να είναι πιο επιθετικογενή από αυτά του Αρτούρ Μαζουακού. Εξάλλου, όπως, μπορείτε να διαπιστώσετε κι από τα παρακάτω βίντεο, προωθείται αρκετά.

Μας(τ) από αέρος

Το Sport24.gr μίλησε με αρκετούς συμπατριώτες του, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στη Super League. Όλοι - μηδενός εξαιρουμένου - επέμειναν στο πλεονέκτημα του "Έμμα" στον αέρα. Άλλωστε, το ανάστημά του είναι 1,80 μ. Οι Αργεντινοί επιμένουν ότι ο Μας μπορεί εύκολα και καθαρίζει εξαιτίας της αλτικότητάς του τις στατικές φάσεις, ή τις σέντρες, ενώ επίσης προωθείται και στις στατικές φάσεις που κερδίζει η ομάδα του, εν προκειμένω η "σικλόν".

Ντρίμπλα και ταχύτητα

Σ' αυτόν τον τομέα μοιάζει αρκετά με τον Μαζουακού. Η ντρίμπλα και η ταχύτητα είναι ανάμεσα στα κύρια προσόντα του Εμμανουέλ Μας. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε ένας καλός full-back, εάν δεν πληρούσε το κριτήριο της ταχύτητας. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι από μερικά βίντεο, τα οποία ακολουθούν, ο "Έμμα" μπαίνει δυνατά στις φάσεις και ταχύς ων, ξεφεύγει από το μαρκάρισμα αντιπάλων. Επίσης η ντρίμπλα στην κίνηση είναι η προσφιλής του μέθοδος για να αποφεύγει αντιπάλους στην πτέρυγα.

Η αδυναμία του

Ποιος, ωστόσο, είναι ο αδύναμος κρίκος του Αργεντινού; Πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν ότι λόγω των προωθήσεών του, χρειάζεται σωστή αλληλοκάλυψη από τους αμυντικούς χαφ, οι οποίοι τον πλαισιώνουν. Και σε αυτό το πλαίσιο ήταν οι περισσότερες παρατηρήσεις του πρώην τεχνικού του στη "σικλόν" και νυν της Σάο Πάουλο, Εντγκάρδο Μπάουσα. Να μην ξεχνιέται, παρασυρμένος από την επιθετικογενή τάση του, και να έχει πιο γρήγορες επιστροφές.

Η "καρατιά" στον Μπετίνι

Ψάχνοντας κανείς βίντεο για τον Αργεντινό υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, σίγουρα θα "πέσει" πάνω και σε μια άτυχη στιγμή του. Αυτή της αναμέτρησης της Σαν Λορένσο με την Μπάνφιλντ, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής. Ο Μας μπαίνει επικίνδυνα στον Μπετίνι και ο διαιτητής τον αποβάλλει αμέσως. Δεν είναι έτσι ο Μας, ωστόσο: αυτό να ξεκαθαριστεί. Είναι η εξαίρεση, η οποία επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Για παράδειγμα, παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχεται από τον Ντάνι Καρβαχάλ της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2014...

Πρωταθλητής και με Λιμπερταδόρες

Ποιοι είναι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στα 27 του χρόνια, ο Εμμανουέλ Μας; Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Αργεντινής του 2013, το Copa Libertadores της περυσινής σεζόν απέναντι στη Νασιονάλ από την Παραγουάη, αλλά και το Supercopa όντας στην αρχική ενδεκάδα της "σικλόν", η οποία στις 10 Φλεβάρη συνέτριψε με 4-0 την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο πίνακας συμμετοχών του Εμμανουέλ Μας

2007/2008 Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν 1 -

2009/2010 Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν 5 -

2010/2011 Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν 19 1

2011/2012 Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν 32 1

2012/2013 Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν 37 2

2013/2014 Σαν Λορένσο 44 4

2014/2015 Σαν Λορένσο 27 1

2015/2016 Σαν Λορένσο 35 1

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ