ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έξι ενδεκάδες και 25 παίκτες μέχρι την πρώτη απώλεια

Έξι ενδεκάδες και 25 παίκτες μέχρι την πρώτη απώλεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα με τον Μπέντο στο τιμόνι, τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός παραμένει πιστός στο δόγμα του ροτέισον από το ξεκίνημα της θητείας του στον ερυθρόλευκο πάγκο. Δείτε πόσους παίκτες και τι 11άδες έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.

Στο έκτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Μπέντο γνώρισε την άλλη όψη του νομίσματος. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετρούσε μόνο νίκες (έστω κι αν μια ήρθε στην παράταση κόντρα στην Αρόουκα) στην μέχρι στιγμής θητεία του ως τεχνικός των Πειραιωτών, όμως το σερί του σταμάτησε στην AEL FC Arena.

Όπως και μετά από κάθε ήττα, έτσι και τώρα είναι μάλλον αναμενόμενο να ανοίξει μια κουβέντα γύρω από τις επιλογές του Πάουλο Μπέντο στα πρόσωπα που αγωνίστηκαν κόντρα στην ΑΕΛ. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, όπου το ενδεχόμενο ατυχούς αποτελέσματος κρίνεται σχεδόν... απαγορευτικό.

Ο προπονητής των Πειραιωτών από το ματς με την Αρόουκα μέχρι αυτό με την ΑΕΛ, έχει μείνει πιστός στο δόγμα του rotation. Καμία από τις 6 ενδεκάδες που έχει χρησιμοποιήσει δεν είναι ίδια, γεγονός φυσιολογικό πάντως, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ψώνιζαν από το μεταγραφικό παζάρι μέχρι και την τελευταία μέρα.

Οι 11άδες επί Μπέντο

Αρόουκα - Ολυμπιακός 0-1: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ντομίνγκες (72' Ανδρούτσος), Σεμπά (89' Ντουρμάζ), Πάρντο (90' Ζντιέλαρ), Ιντέγε.

Ολυμπιακός - Αρόουκα 2-1 (παράταση): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91' Ντομίνγκες), Φορτούνης (72' Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99' Μανθάτης), Ιντέγε.

Γιουνγκ Μπόις - Ολυμπιακός 0-1: Λεάλι , Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μαρίν (61' Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι (90+1' Ρομαό), Ιντέγε (81' Καρντόσο).

Ολυμπιακός - Βέροια 6-1: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα (59' Ρέτσος), Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγιεβιτς, Σεμπά, Μαρίν (70' Καρντόσο), Ελιουνούσι (65' Πάρντο), Ιντέγε.

Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-2: Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια (27' Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73' Ιντέγε), Πάρντο (46' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63' Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76' Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62' Πασιένσια).

Έχοντας μπροστά του την τριάδα αγώνων με ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιμείνει στις αλλαγές προσώπων ο Μπέντο, όσον αφορά την ενδεκάδα. Έτσι λοιπόν σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην AEL FC Arena είχε 5 διαφορετικούς παίκτες. Τους Ντα Κόστα, Τσιμίκα, Καμπιάσο, Ελιουνούσι και Ιντέγε, αντί των Μποτία, Ντε λα Μπέγια (προφυλάχθηκε καθώς προέρχεται από τραυματισμό), Μαρτίνς, Ντομίνγκες και Πάρντο.

Η σκέψη του Μπέντο για rotation προκειμένου να ανταποκριθεί η ομάδα του στο βαρύ πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν είναι λάθος. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι σε ένα σύνολο που δεν είναι έτοιμο, υποδέχθηκε τρίτο προπονητή σε διάστημα 1,5 μήνα και έκανε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του μέχρι τις 31 Αυγούστου, είναι φυσικό επακόλουθο να μην υπάρχει αγωνιστική σταθερότητα, συνέπεια, χημεία και ξεκάθαρη ταυτότητα.

Το πρόβλημα αυτό είναι φυσιολογικό να μεγαλώνει όταν από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλάζουν τα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ιδανικά, αν αυτό το ρόστερ μαζί με τον προπονητή, δούλευαν μαζί από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Δεν συμβαίνει αυτό όμως. Αντιθέτως, όλοι αυτοί οι παίκτες μαζί, δεν έχουν συμπληρώσει καλά καλά ούτε ένα μήνα συνύπαρξης στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Δεδομένα οι επιλογές του Μπέντο δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά και το έργο του Πορτογάλου τεχνικού σε αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μόνο εύκολο δεν είναι. Αν δεν κάνει rotation κινδυνεύει να έχει βαθμολογικές απώλειες από κούραση και φυσικά να χάσει παίκτες από μυϊκούς τραυματισμούς. Όταν κάνει rotation, αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αναλύσαμε πιο πάνω.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στα πρώτα του 6 παιχνίδια στον πάγκο, ο Μπέντο έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 25 ποδοσφαιριστές, έστω κι αν ουσιαστικά οι 5 από αυτούς έχουν ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Παίκτης

Συμμετοχές

Λεπτά

Καπίνο

5

480

Λεάλι

1

90

Φιγκέιρας

5

450

Ντε λα Μπέγια

5

417

Τσιμίκας

1

63

Μποτία

5

570

Ντα Κόστα

4

449

Βιάνα

2

180

Ρέτσος

3

214

Μιλιβόγεβιτς

6

570

Ζντιέλαρ

1

3

Ρομαό

1

3

Καμπιάσο

5

436

Φορτούνης

2

104

Μαρίν

2

133

Ντομίνγκες

3

175

Μαρτίνς

4

184

Ανδρούτσος

1

18

Σεμπά

6

658

Ελιουνούσι

4

289

Πάρντο

4

259

Μανθάτης

1

21

Ιντέγε

6

489

Καρντόσο

3

175

Πασιένσια

1

28

Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στα 6 αυτά παιχνίδια είναι οι Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά και Ιντέγε. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους;

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές με γερή κράση, δύναμη και πολλές αντοχές. Γιατί ακόμη και η αλλαγή προσώπων από παιχνίδι σε παιχνίδι χρειάζεται κάποιες σταθερές. Δεν εξετάζουμε τι προσφέρουν ή όχι οι προαναφερθέντες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το γεγονός ότι δεν γίνεται να αλλάζει και τους 11 από το ένα ματς στο άλλο ο προπονητής. Και επειδή Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά και Ιντέγε μπορεί να ξεκινήσουν να τρέχουν σήμερα και να σταματήσουν... αύριο, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διευκολύνουν το πλάνο του Μπέντο.

Σίγουρα και αυτοί οι τρεις με τη σειρά τους θα μπουν σε καθεστώς rotation, δε γίνεται διαφορετικά. Όπως και σίγουρο είναι ότι σταδιακά, όσο η ομάδα "δένει" και οι παίκτες έρχονται σε ολοένα και καλύτερη κατάσταση, το rotation θα κλείσει, θα περιοριστεί.

Μέχρι τότε φυσικά το ζητούμενο είναι να μην έχει ο Ολυμπιακός επιπλέον απώλειες που δεν θα... μαζεύονται και ο Μπέντο να δείξει μεγαλύτερη ευστοχία όσων αφορά την επιλογή προσώπων για συγκεκριμένες συνθήκες αγώνα.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπέντο: "Η ομάδα δεν είχε την ταχύτητα και τη δυναμική που έπρεπε"
Διαμαντόπουλος: Να βράσω το rotation
ΑΕΛ από ατσάλι, 1-0 τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ