ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξετάστηκε και από ιατροδικαστή ο Γκαρθία

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το πρωί της Δευτέρας (26/2), η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου επισκέφθηκε το Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης και εξέτασε τον Όσκαρ Γκαρθία.

Την προανάκριση για την υπόθεση τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα διενεργεί η υποδιεύθυνση αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έδωσε εντολή να υπάρξει ιατρική εξέταση του Ισπανού τεχνικού και από ιατροδικαστή.

Η Ελένη Ζαγκελίδου επισκέφθηκε το Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας (26/2) και εξέτασε τον Όσκαρ Γκαρθία. Επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την γνωμάτευση του γιατρού στο Διαβαλκανικό.

Μιλώντας στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ", η ιατροδικαστής κα. Ζαγκελίδου υποστήριξε πως:

"Οι δύο γνωματεύσεις των συναδέλφων μου περιγράφουν, ουσιαστικά, την ίδια κάκωση. Ενδεχομένως ο ένας με περισσότερες λεπτομέρειες (σ.σ ο γιατρός του Διαβαλκανικού), αλλά παρ' όλα αυτά η κάκωση αφορά πραγματικά τη στοματική κοιλότητα του θύματος.

Αφορά ένα τραύμα μικρό στον βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, το οποίο συνοδεύεται από κάποια εξοίδηση τοπική, από ένα οίδημα τοπικό. Δεν απέχουν ουσιαστικά οι δύο γνωματεύσεις που είχαν ήδη γίνει για τον κ. Γκαρθία. Ταυτόχρονα υπήρχε και ένα υποκειμενικό αίσθημα κεφαλαλγίας, το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί και ένα αίσθημα ζάλης και αυχεναλγίας, η οποία σχετίζεται με μία αντίδραση του αυχένα.

Είναι πολύ σύνηθες στις κακώσεις της κεφαλής, ειδικά μετά από μία ρήξη αντικειμένου, η οποία δεν συνοδεύεται από άλλα μείζονα ιατρικά ευρήματα.

Συν ένα ήπιο άλγος στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, εκεί ακριβώς που ανοιγοκλείνει το στόμα, το οποίο έχει να κάνει με την πρόσκρουση του αντικειμένου στο άνω χείλος. Δεν πρόκειται για κάποια βαρύτατη σωματική βλάβη, αλλά παραμένει σωματική βλάβη...".

Η κα. Ζαγκελίδου ξεκαθάρισε και τι συμβαίνει όταν κάποιος δηλώσει ότι αισθάνεται κεφαλαλγία:

"Όταν ένας ασθενής λέει πως πονάει το κεφάλι του ή ο αυχένας του, σαφέστατα αυτό έχει ένα υποκειμενικό αίσθημα πόνου, το οποίο για κάποιους είναι μείζον, για άλλους όχι. Παρόλ' αυτά, αποτελούν ευρήματα που συνάδουν με όλες τις κακώσεις της κεφαλής".

Σε ερώτηση για το αν ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντα του, η κα. Ζαγκελίδου απάντησε:

"Αυτή είναι καθαρά μία απόφαση που παίρνουν οι ιθύνοντες του αγώνα φαντάζομαι... Καθαρά ιατρικά, αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως για να συμμετέχει κάποιος σε μία διαδικασία θα πρέπει να είναι και σε τέτοια φυσική κατάσταση που να του επιτρέπεται να κάνει το έργο του. Αν αισθάνεται πως δεν μπορεί, προφανώς δεν θα συνεχίσει... ".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αστυνομία Θεσ/νίκης: "Βάλτε τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία"
Το φύλλο αγώνα με τους αξιωματούχους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
O Γκαρθία βγήκε από το νοσοκομείο με κολάρο
Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που συνελήφθη για τη ρίψη αντικειμένου στον Γκαρθία
Βασιλειάδης: "Από έναν ηλίθιο μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει ένα πρωτάθλημα"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ