ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξετάσεις για τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού στην Τούμπα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το αποψινό (25/2, 19.30) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ορισμένους ποδοσφαιριστές να δώσουν τις «απαντήσεις» τους. Οι Οφόε, Μιραλάς, Ομάρ και Φορτούνης έχουν έναν παραπάνω λόγο ο καθένας για να φύγει ο πρωταθλητής με το διπλό από την Τούμπα.

Σε τέτοια παιχνίδια όπως το αποψινό της Τούμπας (25/2, 19.30) μετράει τις περισσότερες φορές η προσωπικότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών και όχι τόσο η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει δείξει τον κακό του εαυτό στα μεγάλα ματς. Όλη κι όλη μία νίκη έχει και αυτή με «καραμπόλα» (το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη).

Έβγαζε μία εικόνα ομάδας που της έλειπαν οι παίκτες με προσωπικότητα, οι παίκτες που θα πάρουν τον Ολυμπιακό στην πλάτη τους και κυρίως θα «τρομοκρατήσουν» τον αντίπαλο αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία τους στην ενδεκάδα.

Τα αποτελέσματα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο είναι γνωστά. Κανέναν δεν κατάφερε να κερδίσει, ούτε στο Καραϊσκάκη, ούτε μακριά από το φαληρικό γήπεδο. Σήμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία σε ορισμένους παίκτες που θεωρούνται «πρώτα βιολιά» να δώσουν «απαντήσεις».

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

ΒΑΝΤΙΣ ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ

Και τι δεν έχει ακούσει ο Οφόε τον τελευταίο καιρό. Όχι άδικα βέβαια. Φουριόζος μπήκε στα προκριματικά τουChampionsLeague, εξαιρετικός ήταν και εώς τα τέλη Σεπτεμβρίου όσο καθόταν ο Μπέσνικ Χάσι στον κόκκινο πάγκο, αλλά από κάποιο σημείο και μετά – εξαιτίας φυσικά και της διάρρηξης του σπιτιού του – σαν να άλλαξε… ρότα.

Τάσεις φυγής, πολύ κακές εμφανίσεις, παραπανίσια κιλά, πολλά νεύρα και τελικά φτάσαμε στις 18 Φεβρουαρίου στο ματς με τον Πανιώνιο για να ξαναθυμηθούμε τον Οφόε της αφετηρίας της φετινής σεζόν.

Άλλο Πανιώνιος βέβαια και άλλο ΠΑΟΚ. Ο Βέλγος χαφ ήταν ο πρώτος που βγήκε και είπε δημοσίως ότι «ζούμε για ματς όπως της Τούμπας». Ευκαιρία λοιπόν να αποδείξει ότι όντως ζει και αναπνέει για το σημερινό παιχνίδι. Αν δεν το αποδείξει και αρχίσει πάλι να τσακώνεται με τους αντιπάλους του και να βγάζει μία εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που κάνει αγγαρεία, τότε θα στραβώσει αρκετός κόσμος μαζί του.

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Μιραλάς ήρθε με διάθεση από την Έβερτον. Ήρθε με όλη του την καρδιά στον Ολυμπιακό, δουλεύει πολύ στο Ρέντη, κάνει και έξτρα εντατικές προπονήσεις για να βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά ακόμα έχει μείνει… άσφαιρος.

Έχει περάσει 1,5 μήνας από την ημέρα που επέστρεψε στο Λιμάνι και δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα τον δούμε και τη νέα σεζόν με τα ερυθρόλευκα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Θα κάτσουν όλες οι πλευρές τον Ιούνιο να συζητήσουν και να δουν τι τους συμφέρει. Για τον Μιραλάς λοιπόν είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στην Τούμπα να αποδείξει ότι ορθώς έπραξε ο Μαρινάκης και κίνησε γη και ουρανό για να τον ξαναβάλει στην ερυθρόλευκη «μηχανή». Μία στιγμή, ένα γκολ, μία πολύ καλή εμφάνιση είναι ικανά να ανατρέψουν οποιαδήποτε κατάσταση…

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ

Έχουμε δει φέτος δύο διαφορετικούς Ομάρ. Από τη μία έναν Ελαμπντελαουί που για ένα δίμηνο (Νοέμβριο – Δεκέμβριο) όταν είχε βρει τα πατήματά του ήταν να τον… πιεις στο ποτήρι.

Από την άλλη είδαμε και έναν Ελαμπντελαουί που του κάνει πλάκα ο Ουάρντα και δεν του ρίχνει μία επαγγελματική κλοτσιά για να του κόψει τον βήχα. Ο Νορβηγός δεν είναι στα καλύτερά του, προφανώς επηρεασμένος από την πρόσφατη θλάση που τον ταλαιπώρησε από τις αρχές Γενάρη.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ότι ήταν υπεραπαραίτητος ο Φιγκέιρας. Δικαιολογημένη η συγκεκριμένη αντίδραση, καθώς ο Ομάρ δεν θυμίζει σε τίποτα μέσα στον Φλεβάρη τον Ομάρ που ξέραμε.

Απόψε στην Τούμπα καλείται και ως ένας εκ των αρχηγών, να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του, να πει μερικά πράγματα για την ατμόσφαιρα του γηπέδου στους καινούριους και κυρίως ο ίδιος με την εμφάνισή του να στείλει και ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε κουβέντα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες για το μέλλον του στο Λιμάνι.

Τον καλό Ομάρ τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Αρκεί να ξαναβρεί τον εαυτό του. Να η ευκαιρία λοιπόν… Πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που επέστρεψε από τη θλάση.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Το ρεπορτάζ λέει ότι πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει ο Φορτούνης και θα παραχωρήσει τη θέση του στον Οφόε. Όμως, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει με τον Γκαρθία, ο Κώστας έχει τις πιθανότητές του (έστω και ελάχιστες) να βρεθεί στην ενδεκάδα.

Έχει περάσει μία δύσκολη περίοδο ο Φορτούνης. Κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο του και την ποιότητά του. Αυτό που ζητάει ο κόσμος όμως δεν είναι τίποτε άλλο από το να βγάλει προσωπικότητα στο χορτάρι και να κλείσει τα στόματα όσων θεωρούν ότι το μέλλον του στο Λιμάνι δεν είναι και τόσο βέβαιο.

Σίγουρα φέρει μεγάλη ευθύνη και ο ίδιος για το γεγονός ότι έχει αρχίσει να αμφισβητείται ανοικτά από τον κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι στην περιβόητη επίσκεψη των οπαδών στο Ρέντη αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, ο Φορτούνης ήταν αυτός που τα «άκουσε» περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από τον Κώστα. Το ίδιο και το τεχνικό τιμ, το οποίο επανειλημμένως του έχει επισημάνει κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την ένταση στο παιχνίδι του και την απαιτούμενη διάθεση.

Στο τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, τον Οκτώβριο του 2015 με εκείνο το 2-0 επί του ΠΑΟΚ, ο Φορτούνης είχε κάνει ματσάρα! Μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο ή έστω να πλησιάσει εκείνη την εμφάνιση; Στο χέρι του είναι…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ