ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξελίξεις προ των πυλών

Εξελίξεις προ των πυλών
INTIME SPORTS

Τις μεταγραφικές του εκκρεμότητες θέλει να διευθετήσει τα επόμενα 24ώρα ο Ολυμπιακός, με τον Ντιγκάρ να είναι κοντά στο Λιμάνι. Μεταγραφική σύσκεψη και όχι μόνο, το βράδυ της Κυριακής (4/1) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Νευρικότητα επικρατεί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, γεγονός που εύκολα μπορούσε να καταλάβει όποιος βρέθηκε την Κυριακή (4/1) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και την αναμέτρηση των Πειραιωτών κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τις υποχρεώσεις του για το 2014 με την ευρεία εκτός έδρας επικράτηση του (5-0) απέναντι στην Καλλονή και όλα έδειχναν πως με την διακοπή να ακολουθεί, η ηρεμία είχε επιστρέψει για τα καλά στο μεγάλο Λιμάνι.

Ωστόσο τα σενάρια και τα σύννεφα επέστρεψαν ξανά στον Φαληρικό ουρανό, μετά την αγχωτική νίκη επί του Πλατανιά και την απογοητευτική -είναι η αλήθεια- εμφάνιση των "ερυθρολεύκων". Ο Μίτσελ ακροβατεί ξανά σε τεντωμένο σκοινί, αφού είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια που υπάρχει στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού.

Για την ώρα ωστόσο δεν υπάρχει κάποια ειλημμένη απόφαση καθώς δεν είναι και εύκολη υπόθεση να βρεθεί αντικαταστάτης. Αν ο Ολυμπιακός πάει σε επιλογή ξένου δίχως προηγούμενη εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε αυτομάτως δυσχεραίνει κι άλλο την θέση του στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ένας νέος τεχνικός από το εξωτερικό θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για να καταλάβει πού βρίσκεται, να μάθει τους παίκτες του και γενικά τις ιδιαιτερότητες των Πειραιωτών. Μια ενδεχόμενη λύση με Έλληνα προπονητή θα πρέπει να θωρακιστεί με απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του, καθώς θα έχει το πλέον δύσκολο έργο να διαχειριστεί ισχυρές προσωπικότητες στα αποδυτήρια αλλά και το πάντα απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού.

Και δεν τίθεται θέμα απλά και μόνο ενός "ηλεκτροσόκ", καθώς είναι ξεκάθαρο πως η προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Μίτσελ.

Μερίδιο έχουν άπαντες, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και η διοίκηση. Αν και στα μέσα Γενάρη δεν μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα, η μεταγραφική ενίσχυση είναι απαραίτητη. Με τους Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ τραυματίες, τον Εντινγκά στο Κόπα Άφρικα και κάποιες από τις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, έχουν απομείνει 12-13 παίκτες που έχουν τραβήξει κουπί το πρώτο μισό της σεζόν και φυσικά δεν μπορούν να το κάνουν έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Το βράδυ της Κυριακής (4/1) και μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε σουίτα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μεταγραφική και όχι μόνο. Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Βρέντζος, Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά είχαν συζήτηση σχετικά με το πως θα πορευθεί ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, εξετάζοντας όλα τα θέματα που έχουν προκύψει, όπως φυσικά και αυτό της ενίσχυσης στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Ντιντιέ Ντιγκάρ, όπως έχετε ενημερωθεί εδώ και πολλές μέρες από το Sport24.gr, είναι ουσιαστικά "κλεισμένος" από τους Πειραιώτες. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ολυμπιακού αν θα προχωρήσει στην απόκτηση του. Και εκτός απροόπτου, ο Γάλλος κεντρικός μέσος -με την ικανότητα να καλύψει και την θέση του στόπερ- θα αποτελέσει μια από τις προσθήκες του Ολυμπιακού τον Γενάρη.

Από εκεί και πέρα, στο θέμα του κεντρικού αμυντικού το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Δεδομένα οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν παίκτη, ωστόσο την συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει αυτό που λέμε "φαβορί". Είναι κάμποσες οι περιπτώσεις που εξετάζονται, πολύ περισσότερες αυτές που προτείνονται καθημερινά, ωστόσο σε αυτή την κουβέντα πρέπει να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών καθώς διαθέσιμοι στόπερ είναι μόνο οι Σιόβας, Αυλωνίτης και Βούρος.

Η περίπτωση του Τόμας Ροσίτσκι είναι πάντα στο τραπέζι, μεταγραφή που παλεύουν οι Πειραιώτες εδώ και κάμποσο διάστημα, όντας αισιόδοξοι αλλά κρατώντας χαμηλούς τόνους σε μια δύσκολη υπόθεση. Κίνηση για εξτρέμ θα γίνει όταν και αν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους Αφελάι, Ντουρμάζ και Ντοσεβί και ποιοι από αυτούς θα παραμείνουν κανονικά στου Ρέντη για το υπόλοιπο της σεζόν.

Όσον αφορά τον Μίτσελ; Εν μέσω φημών προετοιμάζει την ομάδα του για την Κυπελλική αναμέτρηση με τον Φωστήρα την Τετάρτη (7/1) στον Ταύρο, επιχειρώντας να καταφέρει άλλη μια μεγάλη... απόδραση από το ταμείο ανεργίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ