ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Είπε όχι στην προοπτική του Ολυμπιακού ο Ασκασίμπαρ"

"Είπε όχι στην προοπτική του Ολυμπιακού ο Ασκασίμπαρ"

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή, ο Σαντιάγο Ασκασίμπαρ της Εστουδιάντες απέρριψε την προοπτική του Ολυμπιακού, αφού προηγήθηκαν συζητήσεις κάτω από άκρα μυστικότητα.

Το όνομα του Σαντιάγκο Ασκασίμπαρ ίσως να είναι άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, ήταν όμως ένας από τους ταλαντούχους Αργεντίνους παίκτες που είχε ο Λουσιάνο Γκαλέτι στη λίστα του, όπως είχε γράψει το Sport24.gr στις 6 Ιουνίου.

Ο 19χρονος (25/2/1997) ανασταλτικός μέσος έχει μπει για τα καλά στο μάτι συλλόγων της Ευρώπης, όπως η Σπαρτάκ Μόσχας και Ατλέτικο Μαδρίτης (στις αρχές του καλοκαιριού είχε πραγματοποιηθεί και ραντεβού ανάμεσα σε Νέλσον Βίβας και Ντιέγκο Σιμεόνε) αλλά όπως ήταν αναμενόμενο και των "μεγάλων" της Αργεντινής, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ.

Χωρίς να έχει συμπληρώσει καλά καλά ένα χρόνο στην πρώτη ομάδα της Εστουδιάντες, ο Ασκασίμπαρ μοιάζει ως ένας πολλά υποσχόμενος κεντρικός μέσος. Για τη φετινή σεζόν μετρά ήδη 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες 2 στο Copa Sudamericana, όλες ως βασικός.

Πραγματοποίησε 3 συμμετοχές με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η χρηματιστηριακή του αξία ανεβαίνει συνεχώς, αγγίζοντας αυτή τη στιγμή τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Από το καλοκαίρι η πρόθεση της Εστουδιάντες ήταν να τον κρατήσει για μια ακόμη σεζόν, ενώ οι "pincha" δεν συζητούσαν το ενδεχόμενο πώλησης του με ποσό μικρότερο των 7 εκατομμυρίων ευρώ! Το συμβόλαιο που έχει με τη νυν ομάδα του εκπνέει στις 30 Ιουνίου του 2019.

Τις τελευταίες ώρες ήρθε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας " diariohoy.net", που θέλει τον παίκτη να απέρριψε την προοπτική του Ολυμπιακού.

"Ο Σαντιάγο Ασκασίμπαρ είναι ο πλέον επιθυμητός παίκτης από το ρόστερ της Εστουδιάντες και η βασικότερη ελπίδα της διοίκησης για μεταγραφή στο άμεσο διάστημα. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Λουσιάνο Γκαλέτι (που εκπροσωπεί τον παίκτη εδώ και λίγους μήνες), έψαξε εντατικά για το νέο προορισμό του Ασκασίμπαρ.

Στην πραγματικότητα, επιβεβαιώθηκε ότι ο Γκαλέτι διαπραγματεύθηκε απευθείας με τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των επαφών που διατηρεί με τον ελληνικό σύλλογο μετά το πέρασμα που είχε εκεί ως ποδοσφαιριστής.

Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, ολοκληρώθηκαν όταν ο Ασκασίμπαρ απέρριψε αυτή την πιθανότητα, βάζοντας ως προτεραιότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται με την Εστουδιάντες, τη στιγμή που το πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτά της Ισπανίας ή της Ιταλίας. Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον από την Ρωσία για τον Ασκασίμπαρ", είναι τα όσα φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Η περίπτωση απόκτησης του Σαντιάγο Ασκασίμπαρ μοιάζει ως mission impossible για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και πολύ περισσότερο για ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Στα 19 του ήδη θεωρείται ως φυσικός συνεχιστής του Χαβιέρ Μαστσεράνο, ενώ οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του παίκτη βλέπουν σε αυτόν πολλά στοιχεία του Φερνάντο Ρεδόνδο.

Παίκτης με υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι του, πηγαίνει επιθετικά στην ανάκτηση της μπάλας, με καλή μεταβίβαση και τεχνική κατάρτιση, είναι αυτός που ξεχωρίζει στην θέση του στην Αργεντινή παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ντιέγκο Μαραντόνα, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και Ντιέγκο Λατόρε υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποδειχθεί σε παίκτη - αποκάλυψη της "Αλμπισελέστε" μπροστά από την τετράδα της αμυντικής γραμμής.

"Ο Ασκασίμπαρ είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη προοπτική στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο", είναι τα όσα είχε ξεστομίσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά από αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ουρουγουάη, τη στιγμή που εκτός από την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ρεάλ Σοθιεδάδ έχει απλώσει δίχτυα για τον παίκτη στην Ισπανία.

Επιπροσθέτως, ο Σαντιάγκο Ασκασίμπαρ δεν μοιάζει καθόλου με τον μέσο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή σε συμπεριφορά εκτός γηπέδου. Έχει ήδη γίνει είδωλο για τους οπαδούς της Εστουδιάντες, ωστόσο αυτός μένει ακόμη με τους γονείς του σε μια ταπεινή γειτονιά της Λα Πλάτα.

"Στο σπίτι μένουμε μαζί 9 άνθρωποι και είμαστε όλοι ίσοι", είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα ο 19χρονος μέσος, που δεν ενδιαφέρεται για ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων ή πολυτελή ζωή αλλά έχει στόχο να πάρει δίπλωμα πανεπιστημίου στον τομέα της Ανθρωπολογίας.

Έστω κι αν χρειαστεί να το κάνει σε πανεπιστήμιο της Ευρώπης την επόμενη χρονιά, καθώς αν όχι τον Γενάρη, τότε το καλοκαίρι του 2017 είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από την Εστιουδιάντες περνώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να συνεχίσει την καριέρα του. Κάτι που δεν θα γίνει για λογαριασμό του Ολυμπιακού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Βράζει" ο Μπέντο, γελάνε οι παίκτες!
Καμπάνα από UEFA σε ΑΠΟΕΛ, κλειστή μια θύρα με Ολυμπιακό
Σε οκτώ μήνες μόλις 12 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός
Λέστερ για Μιλιβόγεβιτς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ