ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
INTIME SPORTS

Το πρωί της Δευτέρας (8/6) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός η Γενική Συνέλευση Μετόχων, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ήταν μια δέσμευση του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ, η οποία έγινε πράξη. Στις 4 Μαΐου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ποδοσφαιρικό τμήμα στην αίθουσα V' Ammos του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καλύπτοντας ο ίδιος όλο το ποσό.

Συνήθως στην Ελλάδα αυτές οι κινήσεις γίνονται για να καλυφθούν "τρύπες" στα οικονομικά, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός έχει τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις του προς τρίτους και τα ταμεία της ΠΑΕ είναι ασφαλή. Έτσι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την δυναμική των Πειραιωτών σε ρευστότητα και άνεση κινήσεων.

Παρά το γεγονός πως η εποχή δεν προσφέρεται για ανοίγματα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διέθεσε 10 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία, χρήματα που έχουν προορισμό την ενίσχυση του συλλόγου σε διάφορα μέτωπα και κυρίως αυτά που αφορούν το αγωνιστικό σκέλος.

"Ακούγονται πολλά τον τελευταίο καιρό... Γράφτηκε ακόμα ότι θα αποχωρήσω από την ομάδα. Είναι γελασμένοι όμως... Δεν είναι δυνατόν να φύγω από το σπίτι μου, δεν είναι δυνατόν να φύγουν από το ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που επενδύουν, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, για να μπουν οι λαθραίοι και οι ανύπαρκτοι.

Κάθε μέρα που μπαίνω στο Καραϊσκάκη, στου Ρέντη ή στην ΠΑΕ, θέλω να φτιάξω κάτι καινούργιο. Μετά τα τελευταία κωμικοτραγικά γεγονότα φτιάχτηκα και σας υπόσχομαι άλλα 20 πρωταθλήματα από σήμερα. Έχω δρομολογήσει τα πράγματα για την περαιτέρω ενίσχυση του Ολυμπιακού, το οποίο θα γίνει μέσω μιας μεγάλης Αύξησης Κεφαλαίου, την οποία και θα καλύψω.

Έχω υλοποιήσει τους στόχους του Ολυμπιακού, όταν ανέλαβα πριν πέντε χρόνια και όπως σας είπα, είμαι έτοιμος να επενδύσω ακόμα περισσότερο για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας", είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις αρχές Μαΐου, σχετικά με τις τότε εξελίξεις και είχε προεξοφλήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομοφώνως, μετά από ψηφοφορία, οι κατωτέρω αποφάσεις:

A.H Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10.000.000 ευρώ . Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήδη έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ, στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, κεφάλαια ύψους 4.000.000 ευρώ.

Β. Η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.)".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ