ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εφιάλτης των φιναλίστ ο Ολυμπιακός

Εφιάλτης των φιναλίστ ο Ολυμπιακός

Την εξαιρετική του παράδοση απέναντι σε φιναλίστ συνέχισε ο Ολυμπιακός αφού από το βράδυ της Τρίτης προστέθηκε στη λίστα και η Ατλέτικο. Θυμηθείτε τις άλλες. (VIDEOS)

Μαζουακού, Αφελάι και Μήτρογλου έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο, ο Ρομπέρτο κατέβασε τα ρολά όποτε χρειάστηκε και ο Μιλιβόγεβιτς ακόμα... τρέχει. Κάπως έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια εξαιρετική παράδοση που χτίζουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές ομάδες που την προηγούμενη σεζόν έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να το κατακτήσουν και τις τέσσερις από αυτές έχει φύγει νικητής.

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2000-01, όταν είχαν στον όμιλό τους τη Βαλένθια. Μπορεί στην πρεμιέρα να ηττήθηκαν από τους Ισπανούς (2-1), αλλά στο "Ολυμπιακό Στάδιο" με το πέναλτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς πήραν τη νίκη. Δύο χρόνια μετά ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη "Ριζούπολη" με 6-2, σε ένα παιχνίδι που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς. Το... καλό τρίτωσε τη σεζόν 2004/05, όταν υποδέχτηκε τη Μονακό στο "Καραϊσκάκης" και νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκαμπριέλ Σούρερ. Θα συνεχιστεί άραγε το σερί;

Ποια είναι η μοναδική εξαίρεση; Τη σεζόν 2003/04 ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Γιουβέντους, που λίγους μήνες πριν είχε χάσει από τη Μίλαν στα πέναλτι το τρόπαιο. Με δύο γκολ του Πάβελ Νέντβεντ οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στη "Ριζούπολη" παρόλο που είχαν προηγηθεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις τέσσερις φορές δεν πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης τερματίζοντας δύο φορές τρίτος και άλλες τόσες τέταρτος.

Ολυμπιακός - Βαλένθια 1-0

Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν 6-2

Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1-2

Ολυμπιακός - Μονακό 1-0

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ