ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εδώ και ένα μήνα έτοιμος ο Σιόβας

Εδώ και ένα μήνα έτοιμος ο Σιόβας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σιόβας έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά και ο Μπέντο δήλωσε ότι "άργησε να είναι έτοιμος". Από τις 10/9 έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του o Σιόβας, αλλά 45 μέρες αργότερα πήρε την ευκαιρία του.

Ρομαό, Πάρντο, Μπουχαλάκης και Σιόβας. Είναι οι τέσσερις που πήραν τις ευκαιρίες τους στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και έδειξαν στον Μπέντο ότι αξίζουν κάτι περισσότερο από ένα ματς Κυπέλλου.

Ο Ελαμπντελαουί είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση και δεν ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τον Ομάρ τον περίμενε πώς και πώς ο Μπέντο. Τους άλλους τέσσερις όμως;

Θα σταθούμε περισσότερο στον Σιόβα, γιατί πολύ απλά για αυτόν μίλησε προσωπικά ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Ρομαό έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Μιλιβόγεβιτς, ο Πάρντο με τη γενικότερη συμπεριφορά του κυρίως στο Ρέντη δείχνει ότι θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί περισσότερο από τον προπονητή του, ο Μπουχαλάκης έχει επανέλθει πλήρως από τη θλάση, ωστόσο ένα μυστήριο υπάρχει στην περίπτωση του Σιόβα.

"Πέρασε έναν τραυματισμό και άργησε να είναι έτοιμος και να αφομοιώσει τις ιδέες μας. Του πήρε χρόνο να αποκτήσει τη φυσική κατάσταση. Έτσι όταν ήταν έτοιμος, τον προετοιμάσαμε για να μπει σε κάποιο παιχνίδι". Τάδε έφη Πάουλο Μπέντο...

ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: ο Σιόβας τραυματίστηκε στις 27 Ιουλίου στο 0-0 με την Χάποελ Μπερ Σέβα. Έπαθε βαριά θλάση και έχασε όλο τον Αύγουστο.

Άρχισε να μπαίνει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου και πριν από το ματς με την Βέροια που διεξήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου έβγαζε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τα προγράμματα στο Ρέντη.

Από τότε λοιπόν υπήρχε ένα κλίμα στο Ρέντη ότι ο Σιόβας ξεκινάει από την... 5η θέση στους στόπερ! Δηλαδή πίσω από τους Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα και Ρέτσο.

Είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Μπέντο βλέποντάς τον σε βίντεο ή και στις προπονήσεις, θεωρούσε ότι ήθελε ακόμα πολλά ψωμιά για να καταφέρει να μπει στη 18άδα.

ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...

Έφτασε μία ανάσα από το να καθόταν έστω στον πάγκο στο ματς της Νέας Σμύρνης. Κι όμως, ο Μπέντο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχε προτιμήσει τον Μανουέλ Ντα Κόστα που από το... Μαρόκο πήγε κατευθείαν στη Ν. Σμύρνη χωρίς προπόνηση!

Προτίμησε δηλαδή τον καταπονημένο, από τα ταξίδια με την Εθνική του, Ντα Κόστα και όχι τον Σιόβα που τον είχε χρησιμοποιήσει βασικό σε κάποια οικογενειακά διπλά.

Αυτό ήταν άλλο ένα μήνυμα του Μπέντο ότι ήθελε να δει περισσότερα από τον 28χρονο στόπερ στο Ρέντη. Ήταν έτοιμος ο ποδοσφαιριστής, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα τραυματισμού, δεν πονούσε πουθενά, δεν ένιωθε την παραμικρή ενόχληση από τις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά ήταν ολοφάνερο ότι ο προπονητής του δεν τον είχε ούτε στις... εναλλακτικές του επιλογές.

Και έπρεπε να περάσουν περίπου 45 μέρες και να έρθει το παιχνίδι με τον Πλατανιά για το Κύπελλο, εκεί όπου o Μπέντο είχε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα έκανε εκτεταμένο ροτέισον.

Και φυσικά μέσα σε αυτό το ροτέισον δεν γινόταν να λείψει ο Σιόβας. Ο Πορτογάλος ήθελε να έδινε ανάσες σε Μποτία και Ντα Κόστα, ο Ρέτσος θα μετατοπιζόταν αναγκαστικά στα αριστερά λόγω της απουσίας του τραυματία Ντε λα Μπέγια και έτσι άνοιγε αυτομάτως η πόρτα της ενδεκάδας για τον Σιόβα.

...ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Χθες το βράδυ (26/10) λοιπόν ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός έστειλε τα δικά του μηνύματα στον Μπέντο. Και μένει να φανεί αν ο Πορτογάλος θα τον δει πλέον με διαφορετικό μάτι. Αν για παράδειγμα δεν δει το όνομά του στη 18άδα για τον σαββατιάτικο αγώνα του Περιστερίου (29/10, 19.30), τότε προφανώς και δεν... ψήθηκε τόσο πολύ ο προπονητής του.

Δεν το συζητάμε ότι οι Μποτία και Ντα Κόστα θα είναι στην αποστολή και λογικά στην ενδεκάδα. Αναγκαστικά, αν δεν τα καταφέρει ξανά ο Ντε Λα Μπέγια, θα περάσει ο Ρέτσος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οπότε, ο Μπέντο θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε Σιόβα και Βιάνα για το ποιον θα έχει στον πάγκο.

Σίγουρα η αυριανή μέρα (28/10) θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιλογές του κόουτς των Πειραιωτών, σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές του στους κεντρικούς αμυντικούς...

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κρίσιμη Πέμπτη για Ντε λα Μπέγια
Μπέντο: "Ικανοποιημένος από την παρουσία μας"
Απαντήσεις και ερωτηματικά
Με μπροστάρη τον Πάρντο, 3-0 ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ