ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δυσαρεστημένος στην Αλ Χιλάλ ο Κάρλος Εντουάρντο με την απόλυση του Δώνη!

Δυσαρεστημένος στην Αλ Χιλάλ ο Κάρλος Εντουάρντο με την απόλυση του Δώνη!

Τι λένε στο Ριάντ για τον Βραζιλιάνο χαφ και τον Ολυμπιακό που τον έχει βάλει στο "σημάδι". Ποιοι οι όροι της συμφωνίας ανάμεσα σε Αλ Χιλάλ και Πόρτο το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με το "Football Leaks"που έβγαλε στη φόρα τα ποσά της μεταγραφής του στους Σαουδάραβες.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Για να ντυθεί ο Κάρλος Εντουάρντο στα ερυθρόλευκα θα πρέπει να κάνει υπέρβαση ο Ολυμπιακός.

Ο Μάρκο Σίλβα τον είχε στην Εστορίλ, ο Βραζιλιάνος χαφ είναι θετικός στο να ξανασυνεργαστεί μαζί του, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει και η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας που δεν είναι και από τους πιο εύκολους... συνομιλητές!

Αν πάντωςπραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή στο τέλος, σημαντικό ρόλο θα έχει παίξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ο Κάρλος Εντουάρντο θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, εξέφρασε και την δυσαρέσκειά του για την πρόσφατη απόλυση του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο της Αλ Χιλάλ. Βλέπετε, είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον πολύπειρο Έλληνα τεχνικό.

Στο Ριάντ λοιπόν επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωσή του, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Μάλιστα, σε διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες έχουν κάνει κινήσεις για τον Κάρλος Εντουάρντο.

Τονίζουν ότι οι Πειραιώτες είχαν κάνει μία βολιδοσκόπηση στην Αλ Χιλάλ τον Ιανουάριο, αλλά από τη μία οι πολύ υψηλές απαιτήσεις των Σαουδάραβων και από την άλλη το "απαγορευτικό" που είχε σηκώσει ο Γιώργος Δώνης, κράτησαν τον παίκτη στο Ριάντ.

Έχει ακουστεί ότι Βραζιλιάνοι και Κινέζοι προσέγγισαν τελευταία την Αλ Χιλάλ, όμως, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ήταν φημολογίες και τίποτα περισσότερο. Συμπλήρωναν δεότι ημόνη σοβαρή πρόταση που έχει φτάσει το τελευταίο εξάμηνο, ήταν από την Κορίνθιανς.

Οι Βραζιλιάνοι είχαν προσφέρει 10 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο, αλλά δεν ίδρωσε το αφτί των Σαουδάραβων. Και δεν ίδρωσε, γιατί πέρα από το ότι τον ήθελε ο Δώνης, υπάρχει και ένας όρος στη συμφωνία Αλ Χιλάλ – Πόρτο που παίζει σημαντικό ρόλο.

Ότι αν η Αλ Χιλάλ τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα (εξαιρούνται οι πορτογαλικές) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, τότε το 50% θα πάει στα ταμεία της Πόρτο, κάτι που έγραψε την Κυριακή (23/5) τοSport24.gr.

Μάλιστα, αυτόν τον όρο τον έχει αποκαλύψει η περιβόητη ιστοσελίδα "Football Leaks"που με... ταχυδακτυλουργικότρόπο παίρνει στα χέρια της διάφορα συμβόλαια από μεταγραφές και χωρίς δεύτερη σκέψη τα ανεβάζει στο διαδίκτυο!

Η συμφωνία ανάμεσα στην Αλ Χιλάλ και την Πόρτο που έβγαλε στη φόρα το συγκεκριμένο σάιτ (είναι τα επίσημα χαρτιά με τις υπογραφές όλων των εμπλεκόμενων πλευρών), αναφέρει αυτό που σημειώνουμε παραπάνω για το 50% που δικαιούται η Πόρτο.

Επίσης, επισημαίνεται ότι αν πωληθεί σε άλλο πορτογαλικό σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, τότε η Αλ Χιλάλ θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ στους "δράκους". Ουσιαστικά ήταν ένας όρος για να μην τον δουν οι άνθρωποι της Πόρτο σε κάποια ανταγωνίστρια ομάδα (Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας).

Συν τοις άλλοις, αποκαλύπτεται ότι η μεταγραφή του κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ (όχι 5,5 εκ. όπως είχε διαρρεύσει η Πόρτο) και πώς η Αλ Χιλάλ θα τα πλήρωνε σε τέσσερις δόσεις των 500 χιλιάδων ευρώ. Η πρώτη στις 30 Αυγούστου 2015, η δεύτερη στις 30 Νοεμβρίου 2015, η τρίτη στις 29 Φεβρουαρίου 2016 και η τέταρτη στις 30 Ιουνίου 2016.

Τώρα, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Ολυμπιακό; Τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε Αλ Χιλάλ και Πόρτο, δεναπασχολούν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Αυτό που κρατούν οι "ερυθρόλευκοι" απ' όλη αυτή την ιστορία είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ο Γιώργος Δώνης στο "τιμόνι" της Αλ Χιλάλ, ο οποίος είχε παίξεικαθοριστικό ρόλο τον Γενάρη για να έμενε ο παίκτηςστο Ριάντ.

Επιπλέον, υπάρχει και η επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ευρώπη και να ανταμώσει ξανάμε τον Σίλβα. Στην Πορτογαλία εκτιμούν λοιπόν ότι μπορεί να πιέσει με τον τρόπο του να φύγει από την Αλ Χιλάλ και να πάει στον Ολυμπιακό είτε ως δανεικός (δεν το θέλουν αυτό με τίποτα οι Σαουδάραβες), είτε να αποκτήσουν οι Πειραιώτες ένα μέρος των δικαιωμάτων του (π.χ. το 70%). Αυτό επαναλαμβάνουμε εκτιμούν στην Πορτογαλία. Το αν πιέσει ο Βραζιλιάνος πιέσει με τον τρόπο τουτην Αλ Χιλάλ, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα στεφθεί και από επιτυχία η προσπάθειά του.

Μιλάμε άλλωστε γιαμία εξαιρετικά δύσκολη και τσουχτερή οικονομικά περίπτωση. Μια περίπτωση ωστόσο, που η λογική λέει βάσει των όσων έχειαποκαλύψει το "Football Leaks", αναμένεταινα πάρει για τα καλά μπρος μετά την 1η Ιουλίου, όταν δεν θα υφίσταται πιαο σχετικός όρος με το 50% που δικαιούται η Πόρτο σε περίπτωση μεταγραφής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πλησιάζει ο Φιγκέιρας, τα δεδομένα με Όρτα και Ζαμπράνο
"Έκρηξη" Φουστέρ για τις φήμες, απολογήθηκε για τον τελικό
Περνάει καλά ο Ντομίνγκες και το δείχνει!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ