ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δώδεκα μικρές ιστορίες για μια Μεγάλη Ομάδα!

Δώδεκα μικρές ιστορίες για μια Μεγάλη Ομάδα!

Η ομάδα "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" έκλεισε ένα χρόνο ζωής και το γιόρτασε στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη. Δώδεκα μικρές ιστορίες.

Η ομάδα της Ακαδημίας "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" έκλεισε ένα χρόνο ζωής (21/12). Οι προπονητές και οι εργαζόμενοι στην Ακαδημία ετοίμασαν μια μικρή γιορτή με τούρτα και πολλά δώρα για τα παιδιά του προγράμματος που προέρχονται από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά.

Ας γνωρίζουμε τα παιδιά του προγράμματος ΕΚΕ "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό", μέσα από 12 μικρές ιστορίες που έχουν γραφτεί για μια ΜΕΓΑΛΗ ομάδα!

Ταξίδι στο όνειρο...

Όλα ξεκίνησαν ένα χειμωνιάτικο πρωινό του 2016. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2016 παιδιά από Ειδικά Σχολεία του Πειραιά έφταναν στο Ρέντη για να ξεκινήσουν το ταξίδι στο όνειρο. Τους περίμενε εκεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Παύλου με τους συνεργάτες του για να τους καλοσωρίσουν στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Τα παιδιά εκείνο το πρωϊνό της 21ης Δεκεμβρίου πήραν τα ρούχα τους, μπήκαν στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας και φεύγοντας για το σπίτι τους ήξεραν ότι το όνειρο ξεκινούσα. Είχαν δει από κοντά τον Καμπιάσο, τον Ντομίνγκεζ και άλλους παίκτες και αυτό τους έφτανε...

Μάθε τέχνη...

Τα παιδιά του προγράμματος φοιτούν σε Ειδικά Επαγγελματικά Σχολεία. Άλλα μαθαίνουν να μαγειρεύουν, άλλα να φροντίζουν τα φυτά, αλλά να κάνουν φοβερά πράγματα με τον πηλό, άλλα με το ξύλο. Άλλα θέλουν να γίνουν υδραυλικοί. Ο μάγειρας της παρέας, ο Σταύρος, ο οποίος είναι και ο τερματοφύλακας της ομάδας, έφτιαξε μάλιστα και κουραμπιέδες για να τους δώσει στους συμπαίκτες και τους προπονητές του.

Σαν σταρ...

Ο Μάικλ Τζάκσον έχει φύγει από τη ζωή αλλά η ομάδα "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" έχει τον σωσία του. Ο νεαρός Χρήστος λατρεύει τον Μάικλ Τζάκσον και έχει μάθει να χορεύει σαν και εκείνο αλλά και να τραγουδάει. Όλη η ομάδα τον έχει απολαύσει και είναι εξίσου καλός όσο και στο ποδόσφαιρο.

Ο δικός μας Οδυσσέας...

Η ομάδα έχει και ηθοποιό. Μέσα στο 2017 ο Χρήστος που αγαπάει το θέατρο είχε πρωταγωνιστήσει σε θεατρική παράσταση με το σχολείο του. Το έργο που ανέβασαν ήταν η "Οδύσσεια" και ο δικός μας Χρήστος είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του Οδυσσέα. Φυσικά στην παράσταση ήταν καλεσμένη όλη η ομάδα και ο Χρήστος χειροκροτήθηκε όσο κανείς άλλος. Τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του έχουν βρει την... Ιθάκη τους μέσα από το πρόγραμμα του Ολυμπιακού.

Αναγνώριση από την UEFA...

Το υπέροχο πρόγραμμα «Μαζί στη Ζωή - Μαζί στον Ολυμπιακό» αναδείχθηκε στην επίσημη έρευνα της UEFA «The Engagement of Disabled People in European Football - Best Practice Cases». Η έρευνα έγινε από το Ulster University (Οκτώβριος 2016 - Μάρτιος 2017) για την UEFA και αφορά στις ενέργειες και τα προγράμματα των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών και των ομάδων, για την δραστηριοποίηση των ΑΜΕΑ στο ποδόσφαιρο, καθώς και για την πρόσβασή τους στα γήπεδα. Παράσημο για όλους αυτή η διάκριση!

Μια Special εβδομάδα...

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργάνωσε τον περασμένο Μάϊο αγώνες για να γιορτάσει την 17η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics. Μαζί με την Special Olympics Hellas διοργάνωσε σπουδαίους αγώνες στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη με τα παιδιά της ομάδας "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" να... κλέβουν την παράσταση!

Αδελφική υπόθεση...

Στην φετινή ομάδα "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" που αριθμεί 18 παιδιά συμμετέχουν και 2 αδέλφια. Είναι ο Γιώργος και ο Χρήστος που τους συνδέει το αίμα αλλά και η αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό! Την περασμένη σεζόν σε φιλικό που είχε δοθεί με την Σχολή Ταύρου είχαν "κοντραριστεί" δυο αδέλφια σ' αγώνα Unified. Ο ένας από την ομάδα της Ακαδημίας και ο άλλος από την ομάδα της Σχολής. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτή η ομάδα έχει "αδελφοποιηθεί" με την Κ-16.

Λατρεία για τα σπορ...

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι το αγαπημένο άθλημα της ομάδας αλλά υπάρχουν μέλη της που ασχολούνται και μ' άλλα σπορ. Ο Σέρτζιο είναι πολύ καλός κολυμβητής ενώ ο Γιώργος είναι λάτρης της ενόργανης και θέλει να γίνει σαν τον Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια. Βέβαια υπάρχει και αθλητής που ασχολείται με το παρκούρ!

Η μαγεία του φακού...

Τα κατορθώματα της ομάδας έχει παρουσιάσει το Olympiacos TV στο Youtube αλλά και η τηλεόραση. Τα μέλη της έχουν κάνει δηλώσεις στην κάμερα και κάθε φορά που έρχονται σ' επαφή με το φακό ρωτούν εάν τα είπαν καλά και εάν θα πρέπει να το... πάνε ξανά! Τα παιδιά είναι τόσο άνετα στο "σπίτι" του Ολυμπιακού και αυτό βγαίνει στο φακό είτε κάνουν δηλώσεις είτε εργομετρικά στα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στο "ναό" τους...

Τα παιδιά της ομάδας έχουν επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές το "Γ. Καραϊσκάκης" για να παρακολουθήσουν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Παθιάζονται, πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού και ονειρεύονται να παίξουν μια ημέρα και εκείνοι σ' αυτό το γήπεδο. Ένας εξ' αυτών με την πρώτη επίσκεψη στο γήπεδο είχε πει: "Κοίτα παίζει ο Καμπιάσο που είδαμε προχθές στην προπόνηση. Μου είπε θα μου αφιερώσει ένα γκολ της ομάδας".

Τα λόγια...

Θα μπορούσε να είναι αληθινός τους πατέρας. Είναι όμως πατέρας τους στον Ολυμπιακό. Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας Κυριάκος Καραταϊδης που είναι πλέον Διευθυντής της Ακαδημίας μιλώντας προς αυτά τα παιδιά στα αποδυτήρια της μεγάλης ομάδας τους είχε πει: "Αυτό που μένει από τα πρωταθλήματα είναι οι στιγμές. Στιγμές καλές και κακές. Εσείς είστε τυχεροί γιατί ζείτε κάθε ημέρα μοναδικές στιγμές μέσα στον Ολυμπιακό και να ξέρετε επειδή είστε πρωταθλητές της ζωής κάνετε όλους εμάς καλύτερους ανθρώπους. Αυτή η ομάδα μας δείχνει το δρόμο".

Όραμα...

Ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος, ο Παναγιώτης, ο Σέρτζιο, ο Αποστόλης, ο Ζήσης, ο Κωνσταντίνος, ο Φάνης, ο Σταύρος, ο Σενάλ, ο Χρήστος, ο Κωνσταντίνος, ο Σταμάτης, ο Μάριος, ο Σαράντος, ο Διονύσης, ο Κωνσταντίνος έγιναν η ομάδα πρότυπο της Ακαδημίας μας. Το όραμα του κ. Μαρινάκη για την ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου και την προσφορά στους συνανθρώπους μας, παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά.

Πηγή: Olympiacos.org

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ