ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δύο διλήμματα Σίλβα ενόψει ΠΑΣ!

Δύο διλήμματα Σίλβα ενόψει ΠΑΣ!
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

Πέρα από τις ανάσες που θα δώσει στον Ελαμπντελαουί, ο Σίλβα δεν σκέφτεται να ξεκουράσει ενόψει Άρσεναλ και τους Καμπιάσο, Ιντέγιε. Τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για τα χαφ και την κορυφή της επίθεσης.

Όλη την εβδομάδα επικρατούσε η αίσθηση ότι ο Μάρκο Σίλβα σκόπευε να ξεκουράσει κάποια παιδιά με τον ΠΑΣ ενόψει Άρσεναλ. Μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει έντονα το σενάριο ότι ο Φινμπόγκασον μετά από έναν μήνα (τελευταία του παρουσία με τον Πανιώνιο στις 23 Αυγούστου) θα έπαιρνε φανέλα βασικού αντί του Ιντέγιε.

Επίσης, ορισμένα τετ α τετ που είχε ο κόουτς με τον Κασάμι, προϊδέαζαν ότι ο Ελβετός θα αντικαταστήσει τον Καμπιάσο. Ένας Καμπιάσο που είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί πάνω από 60 λεπτά να βγάλει και συν τοις άλλοις, δεν φαίνεται να βρίσκεται και στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας σε φυσική κατάσταση για να παίζει ανά τρεις και τέσσερις μέρες.

Με την προοπτική λοιπόν ότι ο Καμπιάσο θα ξεκινήσει στο Λονδίνο, υπήρχε το σενάριο ότι ο Κασάμι θα ξεκινούσε. Κι όμως, ο Σίλβα στην προπόνηση της Παρασκευής (25/9) φρόντισε να μπερδέψει τους παίκτες. Με τις δοκιμές που έκανε έδειξε ότι μόνο έναν από τους θεωρητικά βασικούς θα ξεκούραζε: Τον Ομάρ!

Και πράγματι λίγο αργότερα ενημέρωσε τον παίκτη ότι δεν τον υπολογίζει για τον ΠΑΣ, γιατί θέλει να τον έχει φρέσκο με την Άρσεναλ. Για αυτό τον λόγο τον απέκλεισε άλλωστε από την αποστολή.

Ο Σίλβα λοιπόν με τις δοκιμές που έκανε, άφησε να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με τις ενδεκάδες των προηγούμενων αγώνων. Δηλαδή προσανατολίζεται να πάει με Καμπιάσο δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς και τον Ιντέγιε αντί του Φινμπόγκασον στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτό -επαναλαμβάνουμε- έδειξε στην προπόνηση. Μπορεί να ήταν και παραπλανητικό όμως και για αυτό επικρατεί ακόμα η αίσθηση στο Ρέντη ότι οι Κασάμι και Φινμπόγκασον έχουν ακόμα τις πιθανότητές τους. Απλώς δεν είναι τόσο αυξημένες όσο ήταν το βράδυ της Πέμπτης (24/9).

Προβάδισμα Ερνάνι αντί Πάρντο

Ο Σίλβα γενικώς δεν είναι προπονητής που ενθουσιάζεται με το εκτεταμένο ροτέισον. Το έδειξε πέρσι με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, το έχει δείξει μέχρι στιγμής και με τον Ολυμπιακό. Ήδη σε σχέση με την Ξάνθη θα προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές.

Στον Σαλίνο αντί του Ελαμπντελαουί και στον Μποτία αντί του Ντα Κόστα. Αυτό που διέρρεε από το Ρέντη είναι ότι πιο πιθανό από το να ξεκουραστούν οι Καμπιάσο και Ιντέγιε, είναι να βρεθεί στον πάγκο (ή ακόμα και στην… εξέδρα) ο Φελίπε Πάρντο!

Ο Ερνάνι με το πέρας της τελευταίας προπόνησης πάει για βασικός. Όχι όμως επειδή έχει παρουσιάσει κάποια θεαματική βελτίωση στην εικόνα του ο Πορτογάλος στο Ρέντη. Απλώς ο Πάρντο έχει κάποιες μικροενοχλήσεις που ίσως αναγκάσουν τον Σίλβα να τον προφυλάξει ενόψει Άρσεναλ. Οπότε και ο Ερνάνι θα μπει... αναγκαστικά στην ενδεκάδα όπως οι Σαλίνο και Μποτία.

Ένα πιθανό σχήμα λοιπόν, με βάση αυτά που "φωτογράφισε" την Παρασκευή (25/9) ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (Κασάμι), Φορτούνη, Ερνάνι, Ντουρμάζ και Ιντέγιε (Φινμπόγκασον).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ