ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διπλό χτύπημα με Γούτα και Πάρντο

Διπλό χτύπημα με Γούτα και Πάρντο

Ο Έντγκαρ Φελίπε Πάρντο Κάστρο είναι ο παίκτης που θέλει ο Μάρκο Σίλβα και με 4,5 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός τον κάνει δικό του! Φουλάρει και για Γούτα από την Ξάνθη. Οι επόμενες κινήσεις των Πειραιωτών.

Στον δεύτερο μεταγραφικό κύκλο μπήκε ο Ολυμπιακός. Μετά τις πρώτες προσθήκες με τους Λορία, Τζανδάρη, Πουλίδο, Μαρτίνες και Γιαννιώτα, οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Στέφανο Καπίνο και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, με ένα εξτρέμ και ένα στόπερ, δίχως πάντως να σταματούν εκεί.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάνε σε ένα μεταγραφικό χτύπημα που θα προκαλέσει αίσθηση και αφορά τον Κολομβιανό Φελίπε Πάρντο, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό και την Μπράγκα να είναι ένα βήμα από την συμφωνία για τον 25χρονο εξτρέμ έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο εκλεκτός του Σίλβα από την Πορτογαλία

Σε αναζήτηση παίκτη για τα άκρα της επιθετικής γραμμής βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα ο Ολυμπιακός και ο εκλεκτός του Μάρκο Σίλβα είναι ο Έντγκαρ Φελίπε Πάρντο Κάστρο.

Πρόκειται για τον 25χρονο (17/8/1990) Κολομβιανό εξτρέμ που αγωνίζεται με την φανέλα της Μπράγκα από το 2013. Ο Πάρντο ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ατλέτικο Χουίλα στην Κολομβία, είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Κάλι και ακολούθησε η τετραετής παρουσία του στην Μεντεγίν, από το καλοκαίρι του 2009 έως αυτό του 2013.

Με την φανέλα της Μεντεγίν πρόλαβε να πραγματοποιήσει 149 συμμετοχές, με απολογισμό 19 γκολ και 12 ασίστ. Έφυγε για την Πορτογαλία με προορισμό την Μπράγκα, όπου την τελευταία διετία μετράει συνολικά 76 εμφανίσεις για όλες τις διοργανώσεις, 20 γκολ και 14 ασίστ.

Τον παίρνει με 4,5 εκατ. ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία του όταν αγωνιζόταν στην Μεντεγίν έφτανε τις 600 χιλιάδες ευρώ και μετά από δύο σεζόν στην Πορτογαλία είναι σχεδόν 10πλάσια. Ο Φελίπε Κάστρο έχει συμβόλαιο με την Μπράγκα έως τις 30/6/2017.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον πορτογαλικό σύλλογο, προκειμένου να φτάσει στην απόκτηση του παίκτη που ξεχώρισε ο Μάρκο Σίλβα για την ενίσχυση στα άκρα της επιθετικής γραμμής των "ερυθρολεύκων". Οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κολομβιανού, αποζημιώνοντας την Μπράγκα με 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Τελειώνει του Γούτα

Η υπόθεση απόκτησης του Δημήτρη Γούτα από την Ξάνθη ολοκληρώνεται για τον Ολυμπιακό. Ήταν γνωστή η επιθυμία των Πειραιωτών να αποκτήσουν τον Έλληνα στόπερ, ο οποίος διαθέτει όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνει καριέρα στο Λιμάνι.

Οι επαφές των δύο διοικήσεων κράτησαν για αρκετό διάστημα, ωστόσο οι διαφορές γεφυρώθηκαν και η μετακίνηση του Γούτα από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών. Οι Πειραιώτες έχουν έναν λόγο παραπάνω να κάνουν την συγκεκριμένη κίνηση, καθώς ο Μποτία υπέστη θλάση στην γάμπα και επιστρέφει στην Ελλάδα, μένοντας εκτός δράσης για το επόμενο 20ήμερο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες με σκοπό ο Γούτας να τεθεί στην διάθεση του Μάρκο Σίλβα για τα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός στην Τουρκία, στα πλαίσια του "Afyon Cup".

Νέτο και ένας ακόμη εξτρέμ

Στις προτεραιότητες του Ολυμπιακού είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη στόπερ. Με τον Λουίς Νέτο να παραμένει ψηλά στην λίστα των "ερυθρολεύκων" και τον Μάρκο Σίλβα φυσικά να έχει απόλυτη γνώση των ικανοτήτων του συμπατριώτη του κεντρικού αμυντικού και όσων μπορεί να προσφέρει στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Πιθανότερο σενάριο να επιχειρήσει ο Ολυμπιακός την απόκτηση του Νέτο με την μορφή δανεισμού για μια σεζόν και οψιόν αγοράς από την Ζενίτ.

Από εκεί και πέρα, ο Σίλβα ενδεχομένως θα ψάξει για έναν ακόμη ακραίο κυνηγό, καθώς η επιθετική φιλοσοφία του Πορτογάλου τεχνικού στηρίζεται πολύ στα άκρα. Εφόσον αποκτηθεί άμεσα ο Πάρντο στο Λιμάνι δεν θα εκβιάσουν την δεύτερη κίνηση για εξτρέμ αλλά θα κάνουν την επιλογή τους με ψυχραιμία.

Εξάλλου και ο Σίλβα θα βγάλει τα οριστικά του συμπεράσματα μετά τα φιλικά της Τουρκίας, όπου θα κόψει τους παίκτες που θεωρεί ότι δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν και θα κάνει τις τελικές του εισηγήσεις για την απόκτηση παικτών.

Και βέβαια παραμένει πάντα μέσα στο πλάνο η προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού στο ρόστερ, ανάλογα πάντα και με την εικόνα που θα σχηματίσει ο Μάρκο Σίλβα για τους Πουλίδο, Μπενίτες, Χάρα, Ολαϊτάν.

Τι γίνεται με Κασάμι και Ντουρμάζ

Με το τέλος της περασμένης σεζόν έμοιαζε ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό οι Παϊτίμ Κασάμι και Τζίμι Ντουρμάζ. Για την ώρα όμως δεν υπάρχει καμία ενδιαφέρουσα πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ, ούτε για τον Ελβετό, ούτε για τον Σουηδό.

Οι δύο παίκτες βρίσκονται στο Ζέεφελντ από την Δευτέρα (13/7) και έχουν ενσωματωθεί στην υπόλοιπη αποστολή για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αμφότεροι δείχνουν ήρεμοι και ευδιάθετοι. Η περίπτωση να αποχωρήσουν από το Λιμάνι έχει απομακρυνθεί (χωρίς τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί όσο διαρκεί η μεταγραφική περίοδος), επομένως είναι στο χέρι τους να πείσουν τον Σίλβα για την χρησιμότητα τους.

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι οποιαδήποτε αποχώρηση βασικού παίκτη προκύψει, ο Ολυμπιακός θα αναπληρώσει το όποιο κενό δημιουργηθεί με μεταγραφή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ