ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δίνει τη μάχη του για Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός

Fiorentinas Gonzalo Rodriguez, left scores an own goal flanked by Tottenhams Dele Alli during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Tottenham Hotspur and Fiorentina at White Hart Lane stadium, in London, Thursday, Feb. 25, 2016.  (AP Photo/Matt Dunham)
Fiorentinas Gonzalo Rodriguez, left scores an own goal flanked by Tottenhams Dele Alli during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Tottenham Hotspur and Fiorentina at White Hart Lane stadium, in London, Thursday, Feb. 25, 2016. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Μεγάλη η προσπάθεια του Ολυμπιακού για τον Γκονσάλο Ροντρίγκες, που περιμένει ή εξετάζει κι άλλες επιλογές αλλά δεν απορρίπτει αυτή των Πειραιωτών. Θα χρειαστούν λίγες μέρες ακόμη υπομονή για τον Αργεντίνο.

Η προσπάθεια απόκτησης του Γκονσάλο Ροντρίγκες δύσκολα θα στευθεί με επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες όμως δεν παρατάνε τη μάχη, παρά τα εμπόδια για τον Αργεντίνο στόπερ που είναι πολλά.

Στο Λιμάνι πρόσφατα ανέβασαν την προσφορά τους στον παίκτη, επιχειρώντας να αυξήσουν τις πιθανότητες να τον πείσουν. Μαζί με τα μπόνους, ο Γκονσάλες μπορεί να γίνει πλουσιότερος κατά σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (ετησίως) στην περίπτωση του αποδεχθεί την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν φαντάζει και τόσο εύκολο. Η ιδέα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα δεν... τρελαίνει κιόλας τον 33χρονο κεντρικό αμυντικό, που προτιμά ένα πρωτάθλημα το οποίο θα του χαρίσει μεγαλύτερες συγκινήσεις. Η προτεραιότητα του είναι αυτή, ο επαναπατρισμός του το plan b και ο Ολυμπιακός φαντάζει ως ο τρίτος της κούρσας για την απόσπαση της υπογραφής του.

Ο Ροντρίγκες περιμένει προτάσεις από την Ιταλία, τη στιγμή που ισπανική ομάδα (της πρώτης 10άδας) έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της δίνοντας στον παίκτη την ευκαιρία να επιστρέψει στην Primera Division, μετά την θητεία του (2004-2012) στην Βιγιαρεάλ. Πρόταση συνεργασίας έχει και από σύλλογο της πατρίδας του ο Αργεντίνος στόπερ και συγκεκριμένα από την Ράσινγκ Κλουμπ που του δίνει κλειστό τριετές.

Ωστόσο ο Ροντρίγκες δεν "ψήνεται" με αυτή το σενάριο, τουλάχιστον για την ώρα. Και αυτό γιατί η ομάδα που θα μπορούσε να τον δελεάσει από την Αργεντινή είναι η Σαν Λορέντσο, δηλαδή ο σύλλογος από τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη προσέγγιση της Σαν Λορέντσο στον Ροντρίγκες.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι αντιμετωπίζει μια σειρά από εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει για να αποκτήσει τον 33χρονο στόπερ, ο οποίος δεν απορρίπτει την προοπτική των Πειραιωτών που για την ώρα δεδομένα έχουν καταθέσει την καλύτερη πρόταση στον παίκτη. Ο Ροντρίγκες περιμένει ή εξετάζει κι άλλες επιλογές και θα χρειαστεί υπομονή για λίγες μέρες ακόμη μέχρι να πάρει την απόφαση του. Να απαντήσει δηλαδή οριστικά, θετικά ή αρνητικά, στους "ερυθρόλευκους".

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του μάνατζερ του στο " tuttomercatoweb":

"Συμφωνία με τον Ολυμπιακό; Όχι, δεν υπάρχει. Όλα αυτά είναι ψέματα. Δεν ισχύει ότι ο Γκονζάλο έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Πράγματι έχουν υπάρξει επαφές, αλλά ακόμη είμαστε σε διαδικασία αναμονής. Κάποιο νέο ενδιαφέρον από την Ιταλία δεν υπάρχει ακόμη. Και γενικότερα το μέλλον του Ροντρίγκες δεν έχει ξεκαθαρίσει", υποστήριξε ο Χοσέ Ραούλ Ιγκλέσιας.

Πάντως υπάρχουν και κάποιοι που επιμένουν ότι στο Λιμάνι ήδη δουλεύουν παράλληλα την περίπτωση ενός εξίσου ποιοτικού στόπερ, προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Photo credits: (AP Photo/Matt Dunham)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο στόχαστρο της Γκενκ ο Λεάλι
Οκτώ μήνες φυλακή σε Περέιρα - Κασάμι
Διαψεύδει η Ντέμπρετσεν για πρόταση Μαρινάκη
Τα μεταγραφικά "θέλω" και "μπορώ" του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ