ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διήμερο ρεπό, εξελίξεις από βδομάδα

Διήμερο ρεπό, εξελίξεις από βδομάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε διήμερο ρεπό βρίσκονται οι Πειραιώτες και οι όποιες εξελίξεις μεταγραφικά αναμένονται από βδομάδα. Στη Γαλλία ο Μαζουακού, τελειώνει του Λαΐφη στη Σταντάρ. Στέλνουν ντε λα Μπέγια στην Ελλάδα οι Ισπανοί.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας στο Λάνγκεφελντ της Αυστρίας και την Παρασκευή (1/7) η αποστολή επέστρεψε στη βάση της, όχι όμως και στις προπονήσεις.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και εν συνεχεία να επιστρέψουν στις προπονήσεις, πριν η αποστολή αναχωρήσει εκ νέου στις 6 Ιουλίου με προορισμό το Γκενκ του Βελγίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας έως τις 16 του μηνός.

Οι "ερυθρόλευκοι", που πήγαν στο Λάνγκεφελντ με 22 παίκτες και στην πορεία έγιναν 28 με την προσθήκη των διεθνών (πλην Ντουρμάζ που είχε έξτρα άδεια εξαιτίας της συμμετοχής του στο Euro 2016 με την εθνική Σουηδίας), θα έχουν ελαφρώς διαφορετική... μορφή στο Βέλγιο.

Και αυτό διότι ο Βίκτορ Σάντσεθ θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα "κοπούν" σε πρώτη φάση και ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από τις πιθανές προσθήκες στο μεταγραφικό κομμάτι τις επόμενες και πριν φύγει η ομάδα για το Γκενκ.

Στη Γαλλία ο Μαζουακού

Ο Αρτούρ Μαζουακού θα περάσει στην πατρίδα του το διήμερο ρεπό και με δεδομένο το ενδιαφέρον της Λιόν προς το πρόσωπο του, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ίδιος με τον ατζέντη του θα έχουν κάποιου είδους επαφή με τη γαλλική ομάδα. Πάντως στον Τύπο της χώρας εξακολουθούν τα σενάρια που θέλουν τη Λιόν να ετοιμάζει πρόταση για τον Γαλλοαφρικανό μπακ του Ολυμπιακού, ωστόσο για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια επίσημη κρούση της γαλλικής ομάδας προς τους Πειραιώτες.

Τελειώνει του Λαΐφη στη Σταντάρ

Ο 23χρονος μεσοαμυντικός αποκτήθηκε από την Ανόρθωση, με τον Ολυμπιακό να καταβάλλει στην κυπριακή ομάδα το ποσό των 600.000 ευρώ (ίσο με τη ρήτρα του παίκτη), ωστόσο φέτος δεν θα αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα. Ο Λαΐφης θα παίξει στο Βέλγιο με τα χρώματα της Σταντάρ Λιέγης, με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Οι Βέλγοι υποστηρίζουν ότι ο Κύπριος διεθνής θα μεταβεί στη Λιέγη την επόμενη εβδομάδα, όπου θα περάσει τα απαραίτητα ιατρικά και θα τεθεί στην διάθεση του Γιανίκ Φερερά.

Γίνεται λόγος για οψιόν αγοράς του παίκτη από πλευράς Σταντάρ, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο χρίζει διερεύνησης. Το ίδιο υποστήριζαν οι Βέλγοι όταν ο Γιάννης Μανιάτης πήγε δανεικός στην ομάδα της Λιέγης, ωστόσο ο Έλληνας διεθνής μέσος επέστρεψε κανονικά στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι στη Σταντάρ επιθυμούσαν την παραμονή του.

Στέλνουν στην Ελλάδα τον ντε λα Μπέγια οι Ισπανοί

Είναι ο παίκτης που έχει το προβάδισμα για να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια φεύγει από τη Σοθιεδάδ, στην οποία έχασε τη θέση του βασικού την περσινή σεζόν και είναι ο επικρατέστερος παίκτης για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας των Πειραιωτών. Δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, είναι όμως αυτός που έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα. Επιπροσθέτως οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο 31χρονος μπακ θα έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για 2 ή 3 χρόνια με τους "ερυθρόλευκους". Στην Σοθιεδάδ ο ντε λα Μπέγια εισέπραττε 800.000 ευρώ ετησίως.

Κασάμι και τερματοφύλακας

Για τον Ελβετό διεθνή μέσο δεν υπήρχε καμία σοβαρή εξέλιξη το Σάββατο (2/7), όσον αφορά το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από την Τζένοα εσχάτως, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Για μια ακόμη ημέρα οι γείτονες αναφέρουν ότι οι "ροσομπλού" έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Κασάμι, ο οποίος φιγουράρει ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής. Επίσημη κρούση στον Ολυμπιακό για την ώρα δεν έχει γίνει.

Όσον αφορά το θέμα του γκολκίπερ που θα έρθει για να συμπληρωθεί η τριάδα της νέας σεζόν μαζί με τους Στέφανο Καπίνο και Λευτέρη Χουτεσιώτη, ενδέχεται να διευθετηθεί εντός της εβδομάδας που έρχεται. Ο Γουάιτα της Χετάφε είναι της αρεσκείας του Βίκτορ Σάντσεθ, ωστόσο ο 29χρονος Ισπανός τερματοφύλακας δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς στο Λιμάνι εξετάζουν κι άλλες λύσεις για τη θέση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ