ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαφορά με Άστον Βίλα για Μακούν

Διαφορά με Άστον Βίλα για Μακούν

Σκληρό πόκερ με Άστον Βίλα για τον Ζάν Μακούν παίζει ο Ολυμπιακός, με την οικονομική διαφορά των δύο πλευρών να είναι στα 500.000 ευρώ. "Κοκκινίζει" ο Τζιόλης, φλερτ με Εστράδα και Αμπντούν.

O Ζαν Μακούν είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του αμυντικού χαφ δέκα ημέρες πριν το κλείσιμο των μεταγραφών του Αυγούστου και όλα δείχνουν ότι η υπόθεσή της απόκτησής του εξελίσσεται σε θρίλερ.

Και αυτό γιατί ναι μεν οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία με τον παίκτη αναφορικά με το κασέ του και ο Καμερουνέζος είναι θετικός στο να συνεχίσει στη χώρα μας την καριέρα του, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της και η Άστον Βίλα.

Αυτή τη στιγμή το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να μετακομίσει ο παίκτης στο μεγάλο λιμάνι, είναι κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, με την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ να φέρεται να ζητάει γύρω στα 2.500.000 ευρώ για το δανεισμό του παίκτη και να τοποθετεί την οψιόν αγοράς του ένα χρόνο μετά στα 4.000.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά κρίνονται πολλά από τους "ερυθρόλευκους" (σε βαθμό που να ακούγεται η άποψη εντός της ΠΑΕ να στραφούν στην περίπτωση του Εστράδα της Μονπελιέ τον οποίο μπορούν να αγοράσουν με κανονική μεταγραφή με χαμηλότερο κόστος), οι οποίοι θα επιδιώξουν στις νέες διαπραγματεύσεις τους με τους "χωριάτες" που ξεκινούν τη Δευτέρα να ρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Και αν το πλην για τον Ολυμπιακό είναι πως οι μεταγραφές τελειώνουν στις 31 Αυγούστου και κινδυνεύει να μείνει... γυμνός στη νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ (ένας Μοδέστο δεν φέρνει την... άνοιξη όταν υπάρχει φέτος και Τσάμπιονς Λιγκ), το ισχυρό ατού του είναι πως ο παίκτης δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα.

Όπως στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Φούλαμ έτσι και το Σάββατο (20/8) με αντίπαλο τη Μπλάκμπερν στο "Βίλα Παρκ" ο Άλεξ ΜακΛις άφησε τον 28χρονο Καμερουνέζο επιθετικό να ζεσταίνει τον πάγκο, καθιστώντας σαφές ότι δεν τον έχει στα πλάνα του.

Αυτό απλούστατα αφαιρεί ένα "όπλο" από τους διοικούντες την ομάδα του Μπέρμιγχαμ στις διαπραγματεύσεις τους με τον Ολυμπιακό και δίνει την ελπίδα στους Πειραιώτες ότι θα γεφυρωθεί η υπάρχουσα οικονομική διαφορά και ο παίκτης θα πιάσει λιμάνι.

Πολύ κοντά ο Τζιόλης

Σε αντίθεση με τον Μακούν για τον οποίο αναμένεται... θρίλερ όσον αφορά στη μετακίνησή του ή μή στον Ολυμπιακό, ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι αυτή τη στιγμή με το... ενάμισι πόδι στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Sportday", η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήρθε σε συμφωνία με τον Έλληνα διεθνή μέσο για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με ετήσιες αποδοχές για τον παίκτη 500.000 ευρώ, με την απόκτησή του να ανακοινώνεται Δευτέρα ή Τρίτη.

Τί γίνεται με Εστράδα και Αμπντούν

Όσον αφορά στον Εστράδα, μπορεί ο Μακούν να φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων χαφ, όμως ο Χιλιανός μέσος εξακολουθεί να θεωρείται μία άκρως αξιόπιστη και ποιοτική λύση, με τον Ολυμπιακό να μην έχει εγκαταλείψει την περίπτωσή του.

Τουναντίον, οι επαφές με τη Μονπελιέ, ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης, συνεχίζονται κανονικά, και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τη Βίλα για τον Μακούν τότε ο Εστράδα θα μετατραπεί αυτόματα σε πρώτο φαβορί για να έρθει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, θολό παρουσιάζεται το τοπίο αναφορικά με τον Τζαμέλ Αμπντούν, καθώς φαίνεται πως τα δικαιώματά του είναι "σπασμένα" στα τρία και ανήκουν σε Καβάλα, Ναντ αλλά και τον μάνατζέρ του.

Στην ΠΑΕ επιμένουν ότι ο παίκτης θέλει να φορέσει τα ερυθρόλευκα και εφόσον μείνει ελεύθερος τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να προστεθεί και αυτός στην μεγάλη γκάμα επιλογών του Ερνέστο Βαλβέρδε από τη μέση και μπροστά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ