ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεύτερο κύμα αλλαγών στον Ολυμπιακό

Δεύτερο κύμα αλλαγών στον Ολυμπιακό

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες. Στόπερ και Ταβάρες αν φύγει ο Μποτία, αριστερό εξτρέμ και πώς μπορεί να προκύψει ανάγκη κι άλλου επιθετικού.

Δεν είναι και λίγες οι αλλαγές που έχουν ήδη πράγματοποιηθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα, συγκριτικά με τους ποδοσφαιριστές που είχαν στην διάθεση τους οι Πειραιώτες ολοκληρώνοντας την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Αρχής γενομένης με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό των "ερυθρολεύκων" δεν σταματούν εδώ. Το δεύτερο κύμα αλλαγών φθάνει στο Λιμάνι του Πειραιά, με τον Ισλανδό διεθνή επιθετικό να σηματοδοτεί την απαρχή των εξελίξεων.

Ο Φινμπόγκασον όμως δεν θα είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς σειρά παίρνουν οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού. Που προφανώς δεν θα αφορούν μόνο το "πάρε" αλλά και το "δώσε".

Η διάθεση για δύο στόπερ

Τα τελευταία 24ωρα λοιπόν έχει γεννηθεί μια "ερυθρόλευκη" επιθυμία για που κάνει λόγο για την προσθήκη δύο κεντρικών αμυντικών και όχι ενός, όπως ήταν η αρχική σκέψη. Μόνο που για να συμβεί αυτό πρέπει λογικά να υπάρξει και αποχώρηση.

Η περίπτωση του Γιοάν Ταβάρες είναι 100% υπαρκτή αλλά όχι και αυτονόητη η απόκτηση του. Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή τους Σιόβα, Αυλωνίτη, Γούτα, Μποτία και τον πολλά υποσχόμενο Βούρο. Ο τελευταίος με σκληρή δουλειά μπορεί να αποτελέσει μια μελλοντική λύση, οι υπόλοιποι τέσσερις ζουν για το "τώρα".

Με την λογική ότι ο Ολυμπιακός την ψάχνει για δύο στόπερ, ο αριθμός ανεβαίνει στους έξι. Μποτιλιάρισμα... Ο Ταβάρες λοιπόν μπορεί να αποτελέσει λύση στην προοπτική πώλησης του Μποτία.

Και παράλληλα στο Λιμάνι να αναζητήσουν τον στόπερ - ηγέτη που θα κάνει δίδυμο με έναν εκ των υπολοίπων, με φαβορί πάντα τον Σιόβα. Στο μέτωπο του κεντρικού αμυντικού οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν σύντομα.

Όλα ανοιχτά στην επίθεση

Με την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο Ολυμπιακός θεωρητικά ξεμπερδεύει με την επιθετική του γραμμή. Θεωρητικά όμως γιατί τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν. Ο Μάρκο Σίλβα είχε περιφερειακούς φορ, τέτοιοι είναι ουσιαστικά οι Μπενίτες, Πουλίδο, Χάρα, Ολαϊτάν, έψαχνε λοιπόν έναν επιθετικό περιοχής. Αυτός θα είναι ο Ισλανδός.

Όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ακόμη κίνησης. Ο Ολαϊτάν θέλει ακόμη δουλειά για να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις, αυτές που έδειξε ότι μπορεί να έχει πριν την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Ο Νιγηριανός πάει για δανεικός.

Ο Χάρα είναι εξαιρετικά φιλότιμος ποδοσφαιριστής, προσπαθεί σε κάθε δευτερόλεπτο του παιχνιδιού αλλά μοιάζει τσακωμένος με τα δίχτυα. Και αυτό είναι ένα σοβαρό μείον, έστω και για περιφερειακό κυνηγό.

Ο Πουλίδο ξεκίνησε με όρεξη, το ταλέντο και εκτελεστική του ικανότητα είναι αποδεδειγμένα, ωστόσο στην πορεία έδειξε πως χρειάζεται ακόμη χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα της καριέρας του και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Και πάμε στον Μπενίτες, έναν κυνηγό που απολαμβάνει της αναγνώρισης του περισσότερου κόσμου των Πειραιωτών. Κυρίως για την δίψα που έδειξε κάθε φορά που πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά και την ταχυδύναμη που διαθέτει και έλειψε πολύ πέρσι από την γραμμή κρούσης των "ερυθρολεύκων".

Ο Παραγουανός φορ πάντως μόνο σίγουρος δεν είναι στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα. Αντιθέτως, και με την Κρους Ασούλ να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του, ο Μπενίτες είναι πολύ πιθανό να μην φορά τα ερυθρόλευκα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι διόλου απίθανο να πάει ο Ολυμπιακός σε μια ακόμη μεταγραφή επιθετικού. Με την υποσημείωση ότι θα πρόκειται για παίκτη με συμπληρωματικό ρόλο, αφού για βασικός προορίζεται ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

Ο Ισλανδός φτάνει στη χώρα μας το μεσημέρι (14:30) του Σαββάτου (25/7) και η ρήτρα αγοράς του για το επόμενο καλοκαίρι δεν θα είναι τόσο υψηλή όσο ανέφεραν την Παρασκευή (24/7) τα ισπανικά ΜΜΕ. Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει 1 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του από τη Σοθιεδάδ, άλλο τόσο για το συμβόλαιο του (συν κάποια μπόνους πιθανότατα) και λιγότερο από 7 εκατομμύρια ευρώ (κοντά στα 5) που υποστήριζαν οι Ισπανοί, αν θελήσει να τον αποκτήσει τον επόμενο Ιούνιο.

Έρμελο και αριστερός εξτρέμ

Την Δευτέρα (27/7) ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Ολλανδία και το Έρμελο, στο πλαίσιο του επόμενου σταδίου της καλοκαιρινής του προετοιμασίας. Εκεί δεν θα δώσουν το παρών όσοι παίκτες είχε στην διάθεση του μέχρι σήμερα ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε πρώτη φάση θα κόψει τουλάχιστον 4-5 ποδοσφαιριστές από την αποστολή, ίσως και περισσότερους.

Ο Σίλβα θέλει να δουλέψει με έναν αριθμό 25 παικτών συν τους τρεις τερματοφύλακες. Άρα οι αποφάσεις του θα σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Μόλις ολοκληρωθούν και οι αναμενόμενες μεταγραφές θα κοπούν όσοι ακόμη περισσεύουν.

Πέραν από τους στόπερ και υπό προϋποθέσεις (αυτές που αναλύσαμε παραπάνω) ενός επιπλέον επιθετικού, ο Ολυμπιακός θέλει έναν αριστερό εξτρέμ. Με τον Σίλβα να τσεκάρει και πάλι την πορτογαλική αγορά.

Μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του μεταγραφικού πάρε - δώσε των Πειραιωτών, την στιγμή που σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με "καυτές πατάτες" τύπου Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ρομπέρτο.

Ο Ντουρμάζ δεν μπαίνει στην παραπάνω κατηγορία, αφού αν πράγματι ισχύει η πρόταση της Φενέρ, τότε ο Ολυμπιακός θα τον δώσει... χθες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ