ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δέκα εκατ. ευρώ δεν βρήκαν θέση

Δέκα εκατ. ευρώ δεν βρήκαν θέση

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού δεν διανύει μόνο μια διαδρομή, αυτή των αφίξεων. Αλλά προϋποθέτει και το δύσκολο έργο της διαχείρισης του κεφαλαίου που αφορά τις αποχωρήσεις. Τα... 10 εκατ. ευρώ που περιμένουν στου Ρέντη.

Πολλές είναι οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού και το φετινό καλοκαίρι, καθώς από τον Ιούνιο κόσμος πάει κι έρχεται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Δημήτρης Σιόβας, Δημήτρης Κολοβός, Μαρκ Ασίγκμπα, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μανουέλ Ντα Κόστα, Όσκαρ Καρντόσο, Εστέμπαν Καμπιάσο, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Νίκολα Λεάλι, Κάρλος Παρέδες και Αλί Σισοκό είναι 12 παίκτες που αποτελούν παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ενώ στους Πειραιώτες ανήκουν οι Τάσος Καραμάνος, Κωνσταντίνος Τσιμίκας, Μπρούνο Βιάνα που φέτος θα παίξουν ως δανεικοί σε Ρίο Άβε, Βίλεμ ΙΙ και Μπράγκα αντίστοιχα.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως εξακολουθούν να έχουν περισσότερα από 40 επαγγελματικά συμβόλαια και από τη στιγμή που είναι αδύνατο όλοι αυτοί οι παίκτες να προπονούνται με την ομάδα (και να υπολογίζονται από τον προπονητή), έχουν προκύψει οι "κομμένοι" που γυμνάζονται ξεχωριστές ώρες στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Παϊτίμ Κασάμι, Γιάννης Γιαννιώτας, Σπύρος Ρισβάνης, Δημήτρης Γούτας, Νίκολας Μαρτίνες, Πραξιτέλης Βούρος, Νίκος Βέργος και Μανώλης Σάλιακας, είναι εκτός πλάνων του Μπέσνικ Χάσι. Κάποιοι από αυτούς θα μείνουν χωρίς εισιτήριο επιστροφής στο Λιμάνι, άλλοι θα παραχωρηθούν δανεικοί και θα δοκιμάσουν πάλι το επόμενο καλοκαίρι να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Εντυπωσιακό είναι το νούμερο που προκύπτει από την πρόσθεση της χρηματιστηριακής αξίας των συγκεκριμένων παικτών, έστω κι αν γίνεται κατά προσέγγιση, αφού αν παραχωρούνταν τώρα με πώληση δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα ζητούσε το ανάλογο ποσό. Για άλλους θα ήταν μέχρι και αρκετά μικρότερο (πχ. Κασάμι - το συμβόλαιο του λήγει το 2018 και δεν υπολογίζεται ούτως ή άλλως), για άλλους μεγαλύτερο.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΕΣΗ ΑΞΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
Ρισβάνης Στόπερ 1,25 εκατ. ευρώ 30/06/2021
Γούτας Στόπερ 850 χιλ. ευρώ 30/06/2019
Βούρος Στόπερ/μπακ 350 χιλ. ευρώ 30/06/2019
Σάλιακας Μπακ 250 χιλ. ευρώ 30/06/2019
Κασάμι Μέσος 5 εκατ. ευρώ 30/06/2018
Μαρτίνες Μέσος 900 χιλ. ευρώ 30/06/2019
Γιαννιώτας Εξτρέμ 1,25 εκατ. ευρώ 30/06/2019
Βέργος Επιθετικός 250 χιλ. ευρώ 30/06/2019

Συνολικά οι παίκτες που προπονούνται μόνοι τους στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη κοστολογούνται κάπου στα... 10 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα τεράστιο οικονομικό ποσό που καλείται να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο.

Σε αυτούς τους οκτώ παίκτες θα μπορούσε δυνητικά να προσθέσει κανείς και τους Μαρτίνς, Ελιουνούσι. Πολύ δύσκολα θα βρουν χώρο στα πλάνα του Μπέσνικ Χάσι και την ενδεκάδα, επομένως η πιθανότητα να μην συνεχίσουν στο Λιμάνι και μετά τις 31 Αυγούστου είναι ρεαλιστική.

Ο Πορτογάλος μέσος κοστολογείται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο Νορβηγός εξτρέμ κάπου στο 1,5 εκατ. ευρώ. Σύνολο 4 εκατ. ευρώ που αν προστεθούν στα 10 εκατ. των οκτώ "κομμένων", φτάνουμε στα 14 εκατομμύρια ευρώ!

Οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με το βάρος του μεταγραφικού σχεδιασμού, δεν διανύουν μόνο μια διαδρομή, αυτή των αφίξεων. Αλλά έχουν και το δύσκολο έργο να διαχειριστούν όσο καλύτερα μπορούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αυτό που αφορά τις αποχωρήσεις.

Είτε φτάνοντας σε συμφωνίες για τον δανεισμό παικτών (εξασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την βελτίωση τους), είτε για πωλήσεις με το μάξιμουμ αντίτιμο ανάλογα την περίπτωση. Πράγματα όχι εύκολα, αλλά μέρος της πραγματικότητας των "ερυθρολεύκων".

Για την ιστορία και με τον "δανεισμό" ενός εκ των Χουτεσιώτη ή Σκαφίδα, ο συνδυασμός των 14 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να δώσει μια ενδεκάδα που στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο... Βούρος - Ρισβάνης - Γούτας - Σάλιακας στην άμυνα, Κασάμι - Μαρτίνς στον άξονα και Γιαννιώτας - Μαρτίνες - Ελιουνούσι πίσω από τον φορ Βέργο.

Δέκα εκατ. ευρώ δεν βρήκαν θέση

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εγρήγορση ζητά ο Χάσι
15000 διαρκείας και συνεχίζει
Υπέγραψε στην Αζαξιό ο Λάτσι
Μπεν και Ομάρ, οι πρώτοι που θα ανανεώσουν στον Ολυμπιακό
O Mίλιτς ετοιμάζεται, αλλά ο Κούτρης δεν βγαίνει!
Επικό "χτύπημα" Γεωργάτου μέσω instagram
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ