ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν... παραμυθιάζεται ο Λεμονής

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής κράτησε την αντίδραση των παικτών του από το 46' και μετά στην Κέρκυρα, ωστόσο δεν παρασύρεται από την ανατροπή καθώς είχε παραπάνω από έναν λόγους για να προβληματιστεί από το ματς στο ΕΑΚ.

Κατάφερε και πέρασε ο Ολυμπιακός από το νησί των Φαιάκων, έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του και περιμένει το ματς της ΑΕΚ με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (27/11, 19:30), για να ξέρει αν θα είναι μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας ή θα βρεθεί στο -1 από τους "κιτρινόμαυρους".

Η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα ήρθε με ανατροπή, ενώ το ίδιο... ανατρεπτική ήταν η διαφορά της αγωνιστικής εικόνας των Πειραιωτών στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης στο ΕΑΚ.

Στο πρώτο μέρος η κατοχή μπάλας έφτασε στο 62% για τους "ερυθρόλευκους", που όμως δεν απειλούσαν αναλόγως, ούτε έβγαζαν την ενέργεια που απαιτούσε ένα εκτός έδρας ματς όπου το τρίποντο αποτελούσε αδιαπραγμάτευτο στόχο. Δεύτεροι στις μονομαχίες και δίχως αποφασιστικότητα οι παίκτες του Λεμονή, πήγαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν το πολυσκέφτηκε στην ανάπαυλα και άφησε -ορθώς- στα αποδυτήρια τους Ταχτσίδη και Πάρντο. Στον πρώτο δεν πήγαινε το ματς, ο δεύτερος δεν πήγαινε... γενικώς. Μέσα ο Μάριν, μέσα και ο Τζούρτζεβιτς που πρώτα είδαν τον Σισέ να ισοφαρίζει και μετά ανέλαβαν δράση, οδηγώντας τους εν δυνάμει πρωταθλητές Ελλάδας στην ολική ανατροπή του σκηνικού και το τρίποντο.

Κι όμως ο Λεμονής δεν πετούσε τη σκούφια του μετά το τέλος του αγώνα. Αν ήταν για κάτι 100% ευχαριστημένος ήταν για τον εγωισμό και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και το γεγονός ότι Μάριν και Τζούρτζεβιτς έκαναν όσα τους ζήτησε και όσα απαιτούνταν, προκειμένου να βγάλουν τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση.

ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Από εκεί και πέρα, ο 57χρονος τεχνικός είχε κάμποσους λόγους για να είναι προβληματισμένος. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανό να βγάλει από το μυαλό του πράγματα που είδε και δεν του άρεσαν, γνωρίζοντας ότι το ματς θα μπορούσε κάλλιστα να έχει στραβώσει περισσότερο και από το 1-0 ή να γίνει πάλι θρίλερ μετά το 1-3.

"Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, να μην παραμυθιαστούμε από την ανατροπή", επαναλάμβανε στους συνεργάτες και τους παίκτες του, όταν πλέον είχαν πέσει και οι παλμοί από το παιχνίδι, επιχειρώντας να τους προσγειώσει άμεσα.

Αυτό έχει σκοπό να μεταφέρει και στους παίκτες του μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας και τις προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Ό,τι χρειάζεται ακόμη μπόλικη προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής λειτουργίας.

Δεν άρεσε στον Λεμονή η αδράνεια στο 1-0 του Γρομητσάρη, "τρελάθηκε" περισσότερο με την ευκολία που ο Παμλίδης βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην μικρή περιοχή στο 37' και ελέω Προτό δεν έγινε το 2-0.

Σοβαρά παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του είχε τόσο μετά την ισοφάριση, όσο και μετά το 1-3, όταν έδωσαν δικαιώματα στον αντίπαλο να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς.

Δεν είχαν περάσει παρά δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Μάριν, όταν ο Κέβιν Ντιόγκο βγήκε φάτσα με τον Προτό αλλά ο Βέλγος τον άφησε με την... όρεξη! Ο Λεμονής βέβαια ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει πάντα από τον γκολκίπερ της ομάδας του να βάζει την κάπα του Superman και να σώζει καταστάσεις.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ 4-4-2

Γιατί ναι μεν το 4-4-2 αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό συνέβη στο μισό του γηπέδου προς την επίθεση, καθώς ο συγκεκριμένος σχηματισμός την ίδια στιγμή έκανε ευάλωτους τους "ερυθρόλευκους" στα μετόπισθεν. Γι' αυτό και η άμεση είσοδος του Ζιλέ αντί του Φορτούνη μετά το 1-3, με τον Βέλγο να ετοιμάζεται ήδη να μπει στο ματς από τη στιγμή που ο Τζούρτζεβιτς είχε δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι απλή υπόθεση να περάσει η ομάδα άμεσα στην υιοθέτηση του συστήματος με δύο επιθετικούς, αφού είναι κάτι το οποίο δεν έχει δουλευτεί σε σταθερή βάση. Και δεν είναι και εύκολο να γίνει μεσούσης της περιόδου.

Αν κάτι λοιπόν άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον προπονητή του Ολυμπιακού -πέρα από το αποτέλεσμα- ήταν η αλλαγή συμπεριφοράς των παικτών του και η ετοιμότητα του πάγκου, που έφεραν την ανατροπή. Μέχρι εκεί όμως, αφού ο Λεμονής γνωρίζει ότι απαιτείται βελτίωση σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία η ομάδα του υστερεί και η οποία είναι αναγκαία για να συνεχιστεί το νικηφόρο σερί των "ερυθρολεύκων" στην προσπάθεια για τον φετινό τίτλο.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λεμονής: "Μετράει πολύ η νοοτροπία που αρχίζουμε να δείχνουμε"
Διαμαντόπουλος: Αυτό είναι το DNA…
Καραπαπάς: "Δεχόμαστε έναν λυσσαλέο πόλεμο"
Τζούρτζεβιτς: "Στο 4-4-2 είναι πιο εύκολο για εμένα"
Καταιγίδα ανατροπής στο ΕΑΚ, 3-1 ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ