ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν μπορεί χωρίς τον κόσμο του ο Ολυμπιακός

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" και με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του και δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ούτε μια νίκη, αν και προηγήθηκε. Το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEOS)

Το "Γ. Καραϊσκάκης" αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα "όπλα" του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν άλλη δυναμική, όταν παίζουν μπροστά στο κοινό τους, ειδικά σε ντέρμπι. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντίπαλοί του έχουν "λυγίσει" εξαιτίας της ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, το οποίο δίνει "φτερά" στους "ερυθρόλευκους" και τους ανεβάζει επίπεδο.

Αυτό λειτουργεί ανάποδα στις περιπτώσεις που το ματς γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ειδικά, δε, στα ντέρμπι είναι ένα παραπάνω, αφού ουσιαστικά αποκτά πλεονέκτημα ο αντίπαλος. Αποδεικνύεται μάλιστα από τα αποτελέσματα ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί χωρίς τον κόσμο του στα ντέρμπι και έχει φανεί και με τους τρεις "μεγάλους". Το 0/3 είναι ενδεικτικό...

Οι Πειραιώτες έχουν παίξει με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο στο γήπεδό τους και μετρούν δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Χαρακτηριστικό είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αλλά δεν κράτησε το προβάδισμα.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει...

Η πρώτη φορά ήταν με την Ένωση στο νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης" την σεζόν 2004-05. Ο Ολυμπιακός ήταν τιμωρημένος για τα επεισόδια με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, υποδέχθηκε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και το τελικό σκορ ήταν 1-1. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Γιαννάκη Οκκά στο 19' και ισοφαρίστηκε με πέναλτι του Κατσουράνη στο 72'. Βέβαια, σε εκείνο το ματς έχασε πολλές ευκαιρίες για να νικήσει, εντούτοις απώλεσε δυο βαθμούς.

Την επόμενη σεζόν, αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ προηγήθηκε μάλιστα στο 59' με εκτέλεση φάουλ του Γιαγιά Τουρέ, αλλά όχι μόνο δεν κράτησε τη νίκη, είδε και τον "Δικέφαλο του Βορρά" να πετυχαίνει ανατροπή. Μάλιστα, σκόρερ και των δυο τερμάτων ήταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης στο 66' και το 71', με τον Αιγύπτιο, Σικαμπάλα, να είναι εκ των πρωταγωνιστών για τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα τον Ολυμπιακό στο νέο του γήπεδο.

Τέλος, χθες (4/3) ο Παναθηναϊκός έφυγε επίσης με βαθμό από το Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Το ματς κρίθηκε με δυο πέναλτι και άφησε με παράπονα τους γηπεδούχους για την παράβαση στον Ινσούα από τον Ένχελς (ήταν οριακά εκτός). Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για το κράτημα του Δώνη από τον Ρομαό στα πρώτα λεπτά του β' μέρους σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Φορτούνης στο 62' άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα και ο Μουνιέ στο 87' διαμόρφωσε το 1-1 με τον ίδιο τρόπο. Ένα αποτέλεσμα εν πολλοίς καταδικαστικό για τους Πειραιώτες στη μάχη του τίτλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ