ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Δεν ήρθαμε για την ισοπαλία"

"Δεν ήρθαμε για την ισοπαλία"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σιόβας και ο Μάρκο Σίλβα συμφώνησαν ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι η νίκη, δεν τους αρκεί η ισοπαλία, ενώ τόνισαν ότι οι Κροάτες θέλουν να μας μεταφέρουν το άγχος του αγώνα, γι αυτό και μας χρίζουν φαβορί της συνάντησης.

Ξεκάθαρος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Ντίναμο Ζάγκερμπ. Τόσο ο Μάρκο Σίλβα όσο και ο Δημήτρης Σιόβας επεσήμαναν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν μόνο στο μυαλό τους τη νίκη και πως δεν θα είναι ικανοποιημένοι σε ενδεχόμενοι ισοπαλία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

"Δεν ήρθαμε για την ισοπαλία"
INTIME SPORTS

Αρχικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε:

Το γεγονός ότι ο προπονητής της Ντιναμό σας έχρισε φαβορί, πώς λειτουργεί για εσάς;

"Δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη του προπονητή της Ντιναμό. Είναι ένας τρόπος να πάρει την πίεση από τους παίκτες του και από τους φιλάθλους και να την μεταφέρει σε εμάς. Δεν συμφωνώ ότι είμαστε το φαβορί. Η Ντιναμό μετά το αποτέλεσμα που έφερε στο ματς με την Αρσεναλ καταλαβαίνουμε ότι είναι μία καλή ομάδα. Εχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τη νίκη. Δεν συμφωνώ με αυτή τη δήλωση και δεν θέλω να μπω σε αυτόν τον δρόμο. Είναι δύο καλές ομάδες και θα αγωνιστούν για να κερδίσουν. Και θα κερδίσει αυτός που θα παίξει καλύτερα".

Ο προπονητής της Ντιναμό είπε επίσης ότι έχει πάρει πολλές πληροφορίες από Κροάτες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ή αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εχετε πάρει και εσείς από κάποιους Πορτογάλους που αγωνίζονται στην Ντιναμό; Επίσης, νιώθετε με την εικόνα της ομάδας σας είναι ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα, αυτός που ονειρεύεστε;

"Καταλαβαίνω την ερώτησή σας και η απάντησή μου είναι ότι είναι πιο εύκολο να πάρει πληροφορίες η Ντιναμό απ' ό,τι εμείς από Πορτογάλους που παίζουν στην ίδια την Ντιναμό. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά για εμάς και πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πολλοί παίκτες είναι νέοι στην ομάδα, νέοι προπονητές και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τα αποτελέσματα που φέρνουμε είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε. Το να κερδίζουμε συνέχεια δεν γίνεται, όμως, εμείς πάντοτε θα προσπαθούμε για τη νίκη".

Στα δύο πρώτα παιχνίδια είδαμε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα δούμε τον Ολυμπιακό που είδαμε κόντρα στην Μπάγερν, κόντρα στην Άρσεναλ ή θα δούμε και μία τρίτη εκδοχή; Και επίσης κατά πόσο επηρεάζει τα πλάνα σας η απουσία του Καμπιάσο;

"Στο δεύτερο κομμάτι της ερώτησής σας θέλω να απαντήσω πως όχι. Η απουσία ενός παίκτη δεν μπορεί να αλλάξει την φιλοσοφία του αγώνα, γιατί έχουμε επιλέξει να παίζουμε ως ομάδα. Φυσικά ο Καμπιάσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά δεν θα αλλάξουν τα πλάνα μας από έναν παίκτη, γιατί η ομάδα μας βασίζεται σε όλους και όχι σε έναν. Οταν παίζουμε με την Μπάγερν αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού, γιατί οποιαδήποτε ομάδα παίζει απέναντί της, αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού τους. Επίσης και με την Αρσεναλ προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα, αλλάζοντας κάποια κομμάτια κατά τη διάρκεια του ματς. Ίσως αύριο παρόλο που δεν έχουμε σκοπό να εμφανίσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζετε, σε κάποιες στιγμές του αγώνα ίσως να αλλάξουμε πρόσωπο".

Η ισοπαλία εξυπηρετεί τα σχέδιά σας με το σκεπτικό ότι θα έχετε και την Ντιναμό, και την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη;

"Όχι. Ποτέ δεν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι με σκοπό για την ισοπαλία. Οταν προετοιμάζεσαι για το "Χ", δεν έχεις καλό αποτέλεσμα. Εμείς πάντοτε στοχεύουμε στη νίκη. Ο τρόπος που προετοιμάζουμε τα ματς είναι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αύριο θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να προετοιμάζεσαι για τη νίκη και να κυνηγήσεις ό,τι καλύτερο μπορείς".

"Δεν ήρθαμε για την ισοπαλία"
INTIME SPORTS

Σιόβας: "Πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς"

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Σιόβα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι θα κατέβουν στον αγώνα έχοντας μόνο στο μυαλό τους τη νίκη αφού είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση για αυτούς.

Οι επιτυχίες στο πρωτάθλημα και με το διπλό στο Λονδίνο πόσο σας έχει τονώσει την αυτοπεποίθησή σας ενόψει ενός πολύ δύσκολου αγώνα όπως είναι αυτός με την Ντιναμό;

"Σίγουρα η ομάδα έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Μετά το διπλό στην Αρσεναλ έχουμε ανέβει ψυχολογικά. Είναι διαφορετικά βέβαια τα ματς στην Ελλάδα με την Ευρώπη. Τώρα το ματς είναι διαφορετικό. Πρέπει να κερδίσουμε για να να πάμε στην επόμενη φάση που είναι πολύ σημαντικό για εμάς".

Με την ισοπαλία δεν θα είστε ευχαριστημένοι;

"Εμείς είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να κερδίσουμε. Ποτέ δεν κοιτάμε την ισοπαλία. Σε κάθε ματς που παίζουμε θέλουμε τη νίκη".

Για την Ντιναμό το ματς είναι ένας τελικός. Για εσάς είναι επίσης τελικός;

"Ετσι ακριβώς είναι. Είναι σημαντικό το παιχνίδι και για εμάς. Ο στόχος μας είναι η νίκη και πάμε αύριο να κερδίσουμε και μετά να κυνηγήσουμε άλλη μία νίκη στην έδρα μας για να μας εξασφαλίσει την πρόκριση".

Με τον Μασάδο μίλησες καθόλου ή όχι;

"Όχι δεν έχω μιλήσει ακόμα".

Το γεγονός ότι οι Κροάτες έχρισαν φαβορί τον Ολυμπιακό είναι καλό για εσάς; Πώς το αφουγκράζεστε εσείς αυτό;

"Μπορεί να το κάνουν αυτό για να μας έρθει η πίεση πιο πολύ σε εμάς. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες είναι καλές. Αύριο θα παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι και θα κερδίσει πιστεύω ο καλύτερος".

Το ότι συνεχίζετε μεγάλα παιχνίδια και μεγάλα ντέρμπι, το συζητάτε καθόλου στα αποδυτήρια ότι ανεβαίνετε αγωνιστικά και ψυχολογικά όλο αυτό το διάστημα;

"Εχουμε δουλέψει από την αρχή της σεζόν, κάνουμε αυτή τη δουλειά με τον προπονητή μας και συνεχίζουμε για τους στόχους μας που είναι το νταμπλ και να πάμε όσο πιο ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ από την εποχή του Ζαρντίμ. Ο Ολυμπιακός που βλέπουμε είναι εν τέλει ο καλύτερος των τελευταίων ετών;

"Σίγουρα περιμένουμε ακόμα καλύτερα πράγματα, η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όλοι οι παίκτες βοηθούν την ομάδα, ακόμα και αυτοί που έρχονται από τον πάγκο. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Πέρσι ξεκίνησε μία δύσκολη χρονιά για εσάς ενώ φέτος δεν έχεις χάσεις λεπτό. Πώς είναι τα πράγματα;

"Σίγουρα αισθάνομαι καλύτερα. Αυτο που θέλει ο καθένας είνα να είναι υγιής. Αυτό που θέλω είναι είναι να παίζω πολύ και όσο πιο καλά μπορώ για να βοηθάω την ομάδα μου".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ