ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν είναι τόσο απλό το "φύγε εσύ, έλα εσύ"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / ÅÌÅÍÉÊÅ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Εμενίκε EUROKINISSI SPORTS

Οι Μιραλάς, Τοροσίδης και Βέλλιος είναι μόνο η αρχή στα όσα στα όσα θα ακούσουμε έως τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό. Και μην ξεχνάμε το κομμάτι των αποχωρήσεων που δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες έμειναν εώς την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και ήδη άρχισαν τα πρώτα ονόματα να πιάνουν θέση στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Οι Μιραλάς, Τοροσίδης και Βέλλιος είναι μόνο η αρχή. Εως τον Γενάρη θα φτάσουν στα αυτιά μας και άλλοι “Μιραλάδες”, “Τοροσίδηδες” και “Βέλλιοι”. Προσοχή: Δεν λέμε ότι οι συγκεκριμένοι τρεις ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στα “ραντάρ” του Ολυμπιακού. Φυσικά και βρίσκονται.

Ωστόσο, θα πρέπει να ρίξουμε στο τραπέζι μία λεπτομέρεια που έχει να κάνει με το ρεπορτάζ. Ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με κανέναν από τους τρεις. Μπορεί να γίνει και ειδικά με τον Τοροσίδη που πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για τα καλά και ο Βασίλης είναι ζεστός στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ;

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει 27 ποδοσφαιριστές. Με τους νεαρούς τερματοφύλακες Χουτεσιώτη και Σκαφίδα φτάνουμε στους 29. Ο Λεμονής είναι υποχρεωμένος κάθε αγωνιστική να αφήνει γύρω στους 5-6 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής εκτός αποστολής.

Οι Σεμπά και Μπεν ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και από την επόμενη κιόλας αγωνιστική θα είναι στη διάθεσή του. Οπότε, προστίθονται άλλοι δύο “πονοκέφαλοι”. Πού θα χωρέσουν όλοι; Ποσοτικά ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχει τέσσερις τερματοφύλακες, δύο δεξιούς μπακ, δύο αριστερούς μπακ, πέντε στόπερ, πολυκοσμία στα χαφ, πέντε εξτρέμ, τρεις επιθετικούς. Από ποσότητα λοιπόν είναι μια χαρά ο πρωταθλητής. Από ποιότητα;

ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΜΕΝΙΚΕ;

Θα είναι ανόητο να συζητάμε για το αν χρειάζεται ή όχι ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Θα ανεβάσει επίπεδο τους “ερυθρόλευκους”. Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι αν αποκτηθεί ο Βέλγος και οι “ερυθρόλευκοι” περάσουν στο Europa League, ο πρώην άσος των Πειραιωτών δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής γ ιατί έχει ήδη συμμετάσχει στη διοργάνωση με την Έβερτον.

Ποιοτικά λοιπόν ο Ολυμπιακός χρειαζόταν... χθες τον Κέβιν που παίζει με την ίδια ευχέρεια ως φορ και ως εξτρέμ. Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες έχουν για την κορυφή τους Ανσαριφάρντ, Εμενίκε και Τζούρτζεβιτς. Ο Μπεν περισσότερο υπολογίζεται για τα πλάγια από τον Λεμονή. Με λίγα λόγια έχουν μόνο τον... Ανσαριφάρντ, αφού ο Εμενίκε είναι με τα φεγγάρια του και ο Τζούρτζεβιτς δεν έχει ικανοποιήσει.

Για να έρθει όμως ο Μιραλάς θα πρέπει κάποιος να φύγει και το μυαλό αναπόφευκτα πάει στον Εμενίκε που έχει προβληματίσει για τα καλά. Βέβαια εώς τον Γενάρη πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά ας πάμε με τα εώς τώρα δεδομένα.

Πώς θα φύγει ο Εμενίκε; Είναι τόσο εύκολο για τον ίδιο να βρει συμβόλαιο πάνω από 2 εκ. ευρώ ή νομίζετε ότι θα μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία να τον στείλει κάπου δανεικό και θα του καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου του; Η Φενέρμπαχτσε όλο το καλοκαίρι είχε μόλις δύο προτάσεις. Μία από τον Ολυμπιακό και μία από την Σαχτάρ. Αν ο Νιγηριανός συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο εώς τον Ιανουάριο, πώς μπορεί να βρει μία καλή πρόταση που θα ικανοποιεί οικονομικά τόσο τον σύλλογο, όσο και τον ίδιο; Πιο εύκολο π.χ. είναι να φύγει δανεικός ο Τζούρτζεβιτς παρά ο Εμενίκε.

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΝΑΡΗ ΜΙΑ ΧΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΡ

Πάμε τώρα στον Τοροσίδη. Ο Βασίλης μπορεί να βοηθήσει από δεξιός μπακ εώς αριστερός! Ακόμα και στόπερ – που λέει ο λόγος – μπορεί να παίξει ως έσχατη λύση. Αν ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα, θα έρθει κατά κύριο λόγο για δεξιά. Εκεί είναι οι Φιγκέιρας και Ομάρ. Πέρσι τέτοια εποχή υποψιαζόμασταν ότι κάτι θα γινόταν με τον Ελαμπντελαουί. Σαν να ψαχνόταν για τα καλά ο Νορβηγός και τελικά αρχές Ιανουαρίου μετακόμισε στην Χαλ. Τώρα όμως; Δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα...

Ο δε Φιγκέιρας μια χαρά περνάει στην Ελλάδα. Αν εξαιρεθεί ένα διάστημα τον Αύγουστο που εκτιμούσε ότι με τον Χάσι θα βρισκόταν εκτός βασικών πλάνων, με το που επέστρεψε στην ενδεκάδα και έφτασε σε σημείο να αντικαθιστά ακόμα και τον Κούτρη αριστερά, άφησε στην άκρη όλες τις αρνητικές σκέψεις.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Με λίγα λόγια, είναι ωραίο να λέμε “φύγε εσύ, έλα εσύ”, αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο απλό. Κι έχει δίκιο ο Ολυμπιακός που διαρρέει προς τα έξω ότι “ακόμα είμαστε Νοέμβριο και έχουμε δύο μήνες μπροστά μας”. Τον Ιανουάριο απαιτούνται μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις. Άλλωστε οι περισσότερες διαχρονικά καλές μεταγραφές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο ήταν από την εγχώρια αγορά (Τοροσίδης, Τζιμπούρ, Μανιάτης) και όχι από το εξωτερικό.

Έχουμε λοιπόν καιρό μπροστά μας. Στον Ολυμπιακό αλλάζουν τα πράγματα από βδομάδα σε βδομάδα. Καταλαβαίνετε ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν εώς τον Γενάρη. Μπορεί να αρχίζει να πετάει... φλόγες ο Εμενίκε. Πώς θα τον διώξεις μετά για να φέρεις έναν άλλον επιθετικό; Υπομονή...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ