ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δέκα χρόνια από τον θρίαμβο με την Βέρντερ στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Δέκα χρόνια από τον θρίαμβο με την Βέρντερ στο "Γ. Καραϊσκάκης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα (11/12) πριν από δέκα χρόνια, ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του διέλυσε τη Βέρντερ Βρέμης στο "Γ. Καραϊσκάκης" και προκρίθηκε στην φάση των 16 του Champions League.

Ήταν μια βραδιά από αυτές που δικαίως χαρακτηρίζονται "αξέχαστες". Σε ένα "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που έμοιαζε με πραγματικό ηφαίστειο και περίμενε την αφορμή για την έκρηξη. Και που στο τέλος η λάβα του τσουρούφλισε τους Γερμανούς, που ήλπιζαν ότι θα επιβάλλουν μνημόνιο πρόκρισης στους Πειραιώτες.

Μνημόνιο που οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν φύλλο και φτερό...

Πριν προχωρήσουμε όμως, ας θυμηθούμε σε βούλες ποια ήταν τα δεδομένα πριν τη σέντρα της αναμέτρησης του Φαλήρου στις 11 Δεκεμβρίου του 2007, πριν από ακριβώς δέκα χρόνια:

  • Αναμέτρηση: Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης
  • Βαθμολογία 5η αγ. (Group C, Champions League): Ρεάλ 8, Ολυμπιακός 8, Βέρντερ 6, Λάτσιο 5
  • Ζητούμενο: Νίκη ή ισοπαλία
  • Κατάληξη: Θρίαμβος με σκορ 3-0 (Στολτίδης 12' & 74', Κοβάσεβιτς 70').
  • Πρόκριση: ✔

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ούτε ισοβαθμίες, ούτε σενάρια, ούτε τίποτα. Ο Ολυμπιακός αν έχανε, χανόταν. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε τον "τελικό" στο δικό του σπίτι. Μην ξεγελάει το "1X" που ήταν αρκετό.

Δίχως έξι παίκτες και κυρίως τους Τζόρτζεβιτς, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Ντομί, Κωνσταντίνου, αλλά και με τον Πατσατζόγλου να αφήνει τη "μάχη" τραυματίας από το 24ο λεπτό δίνοντας τη θέση του στον νεαρό τότε Μενδρινό, υποδέχθηκε την Βέρντερ Βρέμης ο Ολυμπιακός. Με τον Ζεβλάκοβ να κάνει τον Iron Man προερχόμενος από τραυματισμό, έχοντας... μιάμιση προπόνηση στα πόδια του.

Απέναντι στην πιο φορμαρισμένη γερμανική ομάδα εκείνο το διάστημα και κόντρα σε παίκτες όπως οι Νάλντο, Πάσανεν, Βράνιες, Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ, Σανογκό, Αλμέιδα, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν για να πάρει αυτό που ήθελε. Και το πήρε.

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης"... σιγοβράζει από νωρίς και ο Ιεροκλής Στολτίδης του βάζει μπουρλότο μόλις στο 12ο λεπτό! Παίρνει τα μέτρα του Βίζε και του ταχυδρομεί μια συστημένη οβίδα εκτός περιοχής, που καταλήγει χαμηλά στο βάθος της αριστερής γωνίας του Γερμανού γκολκίπερ για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ÔÏ 3-0
ÔÏ 3-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 48' ο Μενδρινός θα βγάλει την κεφαλιά του Νάλντο πάνω από τη γραμμή και λίγο αργότερα ο Νικοπολίδης θα σταματήσει την καρφωτή κεφαλιά του Σανογκό. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα δεύτερο τέρμα για να πάρει ανάσα...

Το ματς κυλάει με άγχος, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή κρατάνε το προβάδισμα και στο 70' βάζουν τις βάσεις της πρόκρισης. Σέντρα του Στολτίδη από αριστερά, ο Κοβάτσεβιτς φτάνει πρώτος στην πορεία της μπάλας και εκτελεί τον Βίζε για το 2-0!

Δεν περνούν παρά τέσσερα λεπτά για να μετατραπεί η νίκη σε θρίαμβο και η πρόκριση σε γιορτή, όταν οι ρόλοι αλλάζουν, ο δημιουργός φορά ξανά την κάπα του σκόρερ και το 3-0 στέλνει στα ουράνια τους φίλους του Ολυμπιακού.

Ο Στολτίδης από κοντά δεν αφήνει περιθώρια ούτε για... προσευχή στον Βίζε και με το τελευταίο σφύριγμα του Γάλλου Λοράν Ντουαμέλ, ο Τάκης Λεμονής γίνεται ο δεύτερος προπονητής- μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς- που περνά τον Ολυμπιακό από όμιλο Champions League.

Οι Πειραιώτες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του Group C με τη Ρεάλ Μαδρίτης (από 11 βαθμούς) και τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου (υστερώντας στην ισοβαθμία) με απολογισμό τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, έντεκα γκολ στο ενεργητικό τους και επτά παθητικό (καλύτερη άμυνα του γκρουπ). Η τελευταία εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού πριν τον θρίαμβο με την Βέρντερ ήταν στις 5/12/2005 (2-1, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης).

Οι συνθέσεις με τις οποίες παρατάχθηκαν Ολυμπιακός και Βέρντερ Βρέμης στις 11/12/2007:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου (24' Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (85' Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82' Μήτρογλου), Λούα Λούα.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Μπάουμαν (82' Τόσιτς), Νάλντο, Πάσανεν, Γιένσεν, Βράνιες (58' Χαντ), Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ, Σανόγκο (67' Αλμέιδα).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ