ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό, 1-1 με τη Λουντογκόρετς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Καλή η εικόνα του Ολυμπιακού κατά διαστήματα κόντρα στην Λουντογκόρετς, που έδωσε το έβδομο φιλικό της απέναντι στους "ερυθρόλευκους". Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με γκολ των Φορτούνη (34') και Μαρσελίνιο (44').

Το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (26/6) ο Ολυμπιακός, αφού την Τρίτη (27/6) η αποστολή των Πειραιωτών επιστρέφει στη βάση της μετά την παραμονή της στο Ζέεφελντ από τις 16 Ιουνίου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετώπισαν τη Λουντογκόρετς, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας αφού ξεκινά από τα μέσα Ιουλίου την περιπέτεια της στα προκριματικά του Champions League. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό, την Παρασκευή (23/6) στο Stans, κέρδισε τη Βάτενς με σκορ 2-0 όμως το τεστ απέναντι στους πρωταθλητές Βουλγαρίας είχε σαφώς μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας.

Ο Μπέσνικ Χάσι ξεκίνησε τον Σισέ δίπλα στον Μποτία, τον Σιώπη στο πλευρό του Ρομαό, είχε ταυτόχρονα στην ενδεκάδα τους Φορτούνη - Μαρίν και σέντερ φορ τον Σεμπά, σε διάταξη 4-2-3-1.

Δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό, 1-1 με τη Λουντογκόρετς

Από την πλευρά του, ο Γκιόργκι Ντερμεντζίεφ παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-3-3 και με... επτά (!) Βραζιλιάνους στο βασικό σχήμα της Λουντογκόρετς.

Δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό, 1-1 με τη Λουντογκόρετς

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό κατά διαστήματα, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης. Ο Φορτούνης στο 34' άνοιξε το σκορ από ασίστ του Ανδρούτσου και ο Μαρσελίνιο με φοβερό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε στο 44' για το τελικό 1-1 στο ματς.

Γήπεδο: Stadion Jenbach

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας (79' Τόλι), Μποτία (60' Ρισβάνης), Σισέ (56' Νικολάου), Κούτρης (60' Ντε λα Μπέγια), Ρομαό (72' Κασάμι), Σιώπης (60' Ζντιέλαρ), Φορτούνης (60' Μαρτίνς), Μαρίν (60' Βέργος), Ανδρούτσος (60' Γιαννιώτας), Σεμπά (76' Μανθάτης).

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Γκιόργκι Ντερμεντζίεφ): Ρέναν, Σισίνιο (63' Σάσα), Πλάστουν, Τερζίεφ (46' Μότσι), Ναταναέλ (80' Βασίλεφ), Αμπέλ, Καμπανιάρο, Βάντερσον (74' Ζοάο Πάουλο), Μαρσελίνιο, Μίσιτζαν (46' Κεσέρου), Καφού (63' Λουκοκί).

Γκολ: 34' Φορτούνης / 44' Μαρσελίνιο

Κάρτες: 43' Ρομαό / 17' Μαρσελίνιο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες ήθελαν την κατοχή της μπάλας και η κυκλοφορία ήταν σε καλό επίπεδο για τα δεδομένα της εποχής. Ο Μπέσνικ Χάσι ζητούσε κίνηση στον χώρο και η μπάλα να μην σηκώνεται από το χορτάρι.

Δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο, αφού η Λουντογκόρετς πίεζε ψηλά και δεν δίσταζε να βαράει στο "ψαχνό" σε κάθε ευκαιρία. Γεγονός που εκνεύρισε πολλές φορές τους "ερυθρόλευκους", με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να έχει κάμποσες εντάσεις και "γαλλικά" μεταξύ των 22 ποδοσφαιριστών.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Περισσότερο από τα άκρα επιχειρούσε να απειλήσει ο Ολυμπιακός, η δεξιά πτέρυγα δούλευε καλά με τους Φιγκέιρας - Ανδρούτσο, όχι όμως και η αριστερή εξαιτίας κυρίως του Μαρίν που ήταν φανερά εκτός ρυθμού.

Η οξυδέρκεια του Ρομαό στο 34ο λεπτό οδήγησε στο γκολ του Φορτούνη. Ο Τογκολέζος βγήκε πρώτος στη μπάλα, προχώρησε μέχρι έξω από την μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε δεξιά την κίνηση του Ανδρούτσου. Ο 20χρονος μέσος έκανε το γύρισμα στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, εκεί που ο Φορτούνης με αριστερό σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 1-0.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε μια από τις ελάχιστες καλές της επιθέσεις, η Λουντογκόρετς έφερε το ματς στα ίσα. Ο Καφού άφησε για τον Μαρσελίνιο, που με φοβερό δεξί σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Καπίνο στο αριστερό του "παραθυράκι" για το 1-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο.

Με τον Κεσέρου αντί του Μίσιτζαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ντερμεντζίεφ θέλησε να βελτιώσει επιθετικά την εικόνα της ομάδας του. Τα κατάφερε εν μέρει, καθώς η Λουντογκόρετς άρχισε να έχει πιο συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, χωρίς πάντως να δημιουργεί ανησυχία στον Καπίνο.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, στο 57'. Ταχύτατα εξελίχθηκε μια κόντρα επίθεση για τον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Μαρίν, το σουτ του οποίου κόντραρε. Η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Σεμπά, που πλάσαρε εν κινήσει με το αριστερό αλλά έστειλε την μπάλα χιλιοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Ρέναν.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Χάσι προχώρησε μαζεμένες αλλαγές και στο 63' ο Ρέναν επενέβη σωτήρια σε προσπάθεια του Μαρτίνς με το δεξί μέσα από την περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καπίνο να διώξει σωτήρια σε κόρνερ, όταν ο Σάσα επιχείρησε να τον κρεμάσει από τα 30 μέτρα.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε περισσότερο και αρνητικά, χάνοντας τη συνοχή του αλλά και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους Πειραιώτες να έχουν ικανοποιητική συνολικά εικόνα απέναντι στην Λουντογκόρετς, που έδωσε το έβδομο φιλικό της προετοιμασίας της κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η στατιστική απεικόνιση του 90λεπτου:

Δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό, 1-1 με τη Λουντογκόρετς

Οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν το πρωί της Τρίτης (27/6) στο Ζέεφελντ και ακολούθως θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής στην βάση τους.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα highlights της αναμέτρησης.

*** Την στιγμή που ο Φιγκέιρας αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο με προορισμό τα αποδυτήρια, Τούρκος με φανέλα της Γαλατάσαραϊ τον σταμάτησε θέλοντας να τον ρωτήσει για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, μέχρι που ο Τούρκος... έβγαλε και έδειχνε χαρακτηριστικά τη γλώσσα του στον Πορτογάλο, ρωτώντας "player good?", με τον Φιγκέιρας να γνέφει καταφατικά και τον φίλο της Γαλατά να απαντά "ok, nice", κάνοντας τη γνωστή χειρονομία με τον αντίχειρα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ