ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Λεονάρντο Κούτρη

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Λεονάρντο Κούτρη
PANTELIS ZERVOS

Ο Λεονάρντο Κούτρης μιλά στο Sport24.gr για τη διαδρομή του από τα Γιάννενα μέχρι... το Champions League και εξηγεί πώς το νέο παπούτσι της adidas έγινε το "κλειδί" της επιτυχίας του.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για έναν αθλητή από τον εξοπλισμό του. Όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα, σημαντικά και λιγότερο σημαντικά εξαρτήματα και αξεσουάρ που κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη.

Το μεγάλο "όπλο" για έναν ποδοσφαιριστή, εκτός από το ταλέντο του με την μπάλα στα πόδια, είναι το παπούτσι του. Η επιλογή ενός καλού ποδοσφαιρικού παπουτσιού τελευταίας τεχνολογίας δεν είναι απλή υπόθεση, ωστόσο η adidas έχει φροντίσει να βρει το "κλειδί" για κάθε παίκτη ανάλογα με τη θέση που αγωνίζεται και τις ικανότητές του.

Leo Messi, Paul Pogba, Marcelo, Luis Suarez και οι... δικοί μας Κώστας Φορτούνης και Παναγιώτης Ταχτσίδης είναι μερικοί μόνο από τους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που έχουν βρει στα νέα μοντέλα της adidas αυτό που χρειάζονται - ανάλογα με τις ανάγκες του ο καθένας - για να πετούν "φωτιές" στον αγωνιστικό χώρο!

Ο άσος του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Κούτρης, βρήκε αυτό που ζητούσε στο νέο adidas X17 της συλλογής Cold Blooded, σε χρωματικό συνδυασμό που διατίθεται αποκλειστικά στην INTERSPORT. Πρόκειται για ένα παπούτσι που συνδυάζει την απόλυτη σταθερότητα με την ελευθερία των κινήσεων. Διαθέτει τελείωμα τεχνολογίας NON STOP GRIP (NSG) για απόλυτο έλεγχο των κινήσεων, ενώ η SPRINTFRAME εξωτερική σόλα προσφέρει σταθερότητα σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης με μεγάλη ταχύτητα.

Το Sport24.gr συνάντησε ένα από τα πιο σημαντικά "γρανάζια" στη μηχανή του φετινού Ολυμπιακού, τον Λεονάρντο Κούτρη, στο football corner της adidas στο κατάστημα της INTERSPORT στο The Mall Athens. Αφού πρώτα μας περιέγραψε την εμπειρία του στο Champions League, στο οποίο συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά, μας εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει το νέο adidas X17 να "κουμπώνει" τόσο ιδανικά στο πόδι του.

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Λεονάρντο Κούτρη
PANTELIS ZERVOS

Φέτος συμμετείχες για πρώτη φορά στο Champions League και έπαιξες απέναντι σε ομάδες όπως η Juventus και η Barcelona. Πες μας δυο λόγια γι' αυτή την εμπειρία.

"Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Ήρθα από τα Γιάννενα, από τον ΠΑΣ και αντιμετώπισα αυτές τις ομάδες στο Champions League. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα μου να παίζω κόντρα σε αυτούς τους παίκτες που λίγο καιρό πριν τους έβλεπα στην τηλεόραση. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, την οποία θα θυμάμαι για πάντα. Ήταν ένας δύσκολος όμιλος αν αναλογιστεί κανείς τις ομάδες που είχαμε απέναντί μας, αλλά πιστεύω ότι σταθήκαμε καλά. Κάναμε ορισμένα αξιοπρεπέστατα ματς, η εμφάνισή μας ήταν θετική. Προσωπικά αυτές οι στιγμές και αυτές οι εμπειρίες θα με βοηθήσουν να γίνω πολύ καλύτερος στο μέλλον".

Σε προσωπικό επίπεδο, ήσουν μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του πρωταθλήματος στα βραβεία ΠΣΑΠ για την σεζόν 2016-17. Πως αισθάνθηκες με αυτή τη διάκριση;

"Νιώθω ιδιαίτερη χαρά γι' αυτή τη διάκριση. Το να αποτελείς μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή και είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα. Πέρασα ενάμιση χρόνο στα Γιάννενα, ένα απίστευτο διάστημα. Χωρίς τους ανθρώπους δίπλα μου, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ".

Πολλοί μεγάλοι αθλητές έχουν συνεργασιά με την adidas, όπως για παράδειγμα ο Leo Messi και ο Paul Pogba, αλλά και Έλληνες παίχτες όπως οι συμπαίκτες σου Κώστας Φορτούνης και Παναγιώτης Ταχτσίδης. Τι σημαίνει για έναν αθλητή να έχει μια συνεργασία με μια τέτοια εταιρία;

"Το να έχεις δίπλα σου μια εταιρία όπως η adidas σημαίνει πάρα πολλά. Είναι απίθανο για έναν αθλητή. Σε βοηθάει σε όλα, στον ρουχισμό σου και πάνω απ' όλα στο αθλητικό υλικό για το γήπεδο. Είμαι πολύ τυχερός που ανήκω στην οικογένεια της adidas που με υποστηρίζει καθημερινά, και βγάζει συνεχώς νέα εντυπωσιακά παπούτσια. Άλλωστε, από μικρός φορούσα παπούτσια adidas. Γι' αυτό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας".

Τι σημαίνει για έναν παίκτη ένα καλό ποδοσφαιρικό παπούτσι;

"Είναι ανάλογα το πόδι του αθλητή, το πώς θα τον βολέψει το παπούτσι μέσα στο γήπεδο. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το κόψιμο του παπουτσιού, γιατί κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό. Εμένα αυτό το παπούτσι, το Χ17 της adidas με βόλεψε. Είναι άνετο, με βοηθάει να πατάω καλά, να ελέγχω την μπάλα. Το φοράω πολύ καιρό και θα συνεχίσω να το φοράω. Είναι πολύ σημαντικό το παπούτσι να είναι ελαφρύ, ειδικά για τη θέση που αγωνίζομαι εγώ. Έχω πολλά τρεξίματα οπότε με βοηθάει πολύ. Στο να γυρνάω καλά, να πατάω καλά, να έχω... ελαφρύ άνοιγμα στο τρέξιμο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να τον βοηθάει και το παπούτσι. Εμένα με βοηθάει το X17 και νιώθω πολύ άνετα".

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Λεονάρντο Κούτρη
PANTELIS ZERVOS

Tο νέο μοντέλο Χ17 της adidas είναι το πιο ελαφρύ παπούτσι της αγοράς κ είναι ιδανικό για παίχτες που χρειάζονται ταχύτητα στο παιχνίδι τους, όπως είναι τα σύγχρονα μπακ. Έχεις δει διαφορά στις κινήσεις σου με αυτό το παπούτσι;

"Η adidas εξελίσσει τα παπούτσια της, κάθε παπούτσι είναι διαφορετικό. Το X είναι παπούτσι τοπ επιπέδου. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και αυτό το μοντέλο είναι τελευταίας τεχνολογίας".

Το συγκεκριμένο μοντέλο το φοράνε μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μarcelo της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Suarez της Barcelona. Εσύ προσωπικά ποιον παίκτη έχεις ως ίνδαλμα;

"Το ίνδαλμά μου είναι ο Ζανέτι, ο οποίος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο τώρα, αλλά είναι το πρότυπο αθλητή που είχα από μικρός. Από εν ενεργεία παρακολουθώ τον Marcelo λόγω της θέσης που αγωνίζεται. Eίναι κι αυτός αθλητής της adidas και φοράμε και τα ίδια παπούτσια".

Λίγοι θυμούνται ότι ήσουν ο ποδοσφαιριστής πάνω στο φορείο που μετέφεραν οι... τραυματιοφορείς στη Λάρισα, ένα περιστατικό που πριν από μερικά χρόνια έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Τι θυμάσαι από όλο αυτό;

"Εγώ ήμουν. Τότε δεν με ήξερε πολύς κόσμος. Θυμάμαι το περιστατικό. Ήταν ένα κακό - ποδοσφαιρικά - γεγονός. Ήταν ένα γεγονός που δεν θέλουμε να συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα, αλλά κι εγώ τώρα όταν το βλέπω γελάω".

*Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα INTERSPORT στο The Mall Athens για τη φιλοξενία του

** Το αποκλειστικό μοντέλο adidas X17, αλλά και ολόκληρη τη συλλογή Cold Blooded μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Photo Credits: Παντελής Ζερβός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ